Udrea: Nimeni nu citeste toate legile pe care le voteaza

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 20:50
2776 citiri
Udrea: Nimeni nu citeste toate legile pe care le voteaza
Foto: B1 TV

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a declarat, joi seara, ca votul gresit al democrat-liberalilor din Parlament a fost posibil pentru ca parlamentarii nu citesc legile care se voteaza.

Ministrul Dezvoltarii a recunoscut, in cadrul emisiunii "2+1" de la B1 TV, ca premierul Emil Boc "s-a suparat" in urma votului pe legile privind TVA la alimente si impozitarea pensiilor, si ca a cerut mai multa atentie din partea parlamentarilor. Cu toate acestea, practica de a vota in functie de semnalul liderului de grup este des intalnita, spune Elena Udrea.

"Nimeni nu citeste toate legile, cu atat mai putin ministri, care merg de la minister sa voteze si apoi pleaca in graba. De regula votul se discuta in sedinta, atunci se decide pozitia grupului. (...) Toata lumea face la fel, liderii de grup sunt cei care au grija ca toata lumea sa voteze da sau nu, dupa ce se decide votul", a declarat Elena Udrea.

Aceasta precizeaza ca, in cazul sedintei in care parlamentarii PD-L si-au gresit votul, nu a participat la sedinta de grup, votand dupa semnalul liderului de grup Mircea Toader. "Nu am participat la sedinta si am votat dupa semnalul liderului de grup", a spus aceasta.

Intrebata daca, in opinia sa, cineva trebuie sa plateasca pentru greseala facuta, Elena Udrea a declarat: "(...) Cand exista o greseala, cineva trebuie sa si-o asume si sa fie sanctionat, insa e greu sa sanctionezi tot grupul, pentru ca astea sunt regulile si noi le-am respectat".

Ministrul Turismului adauga insa ca, in ciuda faptului ca deputatii dau inapoi la votul privid reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, asta nu inseamna ca acestia se impotrivesc unui trai bun pentru romani. "Nu inseamna ca noi nu am vrea sa se ieftineasca alimentele sau ca pensionarii sa aiba venituri mai mari, dar nu se poate in acest moment. (...) Nu ne putem permite nici sa scadem TVA nici sa lasam neimpozitate pensiile", a spus Elena Udrea.

Intrebata ce ar face daca ar fi in locul presedintelui Traian Basescu, Udrea precizeaza ca nu ar promulga legile privind TVA-ul si pensiile.

Vor fi parlamentari de la PD-L tentati sa voteze cu motiunea

In ceea ce priveste declaratiile unor reprezentanti ai PD-L, care spun ca au votat in cunostinta de cauza, Elena Udrea sustine ca nu este ingrijorata, pentru ca aceste lucruri "s-au mai intamplat", insa ca Guvernul are in continuare sustinere in Parlament. Aceeasi atitudine o are ministrul Dezvoltarii si in cazul votului pe motiunea de cenzura.

"Mai degraba ma tem de votul celor care au justificari populiste, demagogice, care justifica votul cu declaratii de tip electoral: acelea mi se par periculoase pentru ca nu inteleg ce masuri trebuie sa ia Guvernul, sau sunt interesati doar de impresia pe care o lasa alegatorilor lor", spune aceasta, adaugand ca "vor fi colegi care vor fi tentati sa voteze motiunea".

In ceea ce priveste masurile de austeritate care au condus la o popularitate extrem de slaba a Guvernului, Elena Udrea spune ca populatia va realiza intr-un final ca sunt cele corecte. "Noi credem ca toate masurile pe care le luam vor avea un efect pozitiv in 2011-2012 in economie si societate si populatia va intelege ca am facut ceea ce trebuie. Nu suntem un Guvern kamikaze (...)", a spus Elena Udrea.

Ministrul adauga ca isi mentine optimismul cu privire la situatia economica de anul viitor, sustinand ca nu crede in scenariile dezastruoase.

"Resurse avem pentru anul viitor, nu sunt lucrurile chiar atat de rele cum se prezinta uneori (...) de obieci tentatia este populista. A fost foarte rau, inca nu e bine dar drumul acesta nu are decat cum sa ne duca la lumina", a declarat Elena Udrea, adaugand ca pentru 2011 ne putem astepta la crestere economica.

"Este posibil ca Adriean Videanu sa candideze la sefia PD-L"

Elena Udrea crede ca este posibil ca Adriean Videanu sa candideze la sefia PD-L, si adauga ca, in opinia sa, este bine ca pentru postul cel mai inalt in partid sa existe o competitie directa.

"Nu am auzit ca Adriean Videanu sa-si fi exprimat dorinta de a candida, dar eu cred ca e posibil sa candideze", a spus Elena Udrea, care il mai vede ca posibil candidat pentru sefia PD-L si pe Gheorghe Falca. Aceasta a comentat si declaratia lui Vasile Blaga, care sustinea ca ar putea candida la presedintia PD-L.

"Mie mi s-a parut mai degraba un mesaj catre partid. Domnul Blaga are o sustinere in partid, a spus-o in sensul ca daca incepeti o batalie interna acum si care sa expuna partidul din dorinta de a accede la conducerea lui fara o experienta in partid atunci candidez eu si va linistesc pe toti'. Nu am vorbit cu domnul Blaga, dar declaratia nu o iau ca pe o intentie de candidatura", a conchis Udrea.

Ministrul Dezvoltarii a adaugat ca a surprins-o declaratia presedintelui Basescu, potrivit careia femeile nu au sanse de a castiga presedintia PD-L, adaugand ca "multe femei ar face treaba mai buna ca multi barbati in fruntea partidului".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Elena Udrea, #Udrea legi Parlament, #Udrea nimeni citeste legi , #stiri Elena Udrea