Udrea: Sper sa nu fie nevoie sa facem o alta alianta cu PNL

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 13:18
2140 citiri
Udrea: Sper sa nu fie nevoie sa facem o alta alianta cu PNL

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat luni seara ca spera ca PD-L nu va fi nevoit sa faca din nou o alianta cu PNL si ca ar prefera ca democrat-liberalii sa "traga foloasele" singuri din masurile "curajoase" anticriza.

"Personal, mi-as dori ca efectele pozitive ale masurilor pe care le luam astazi - care sunt greu de vazut azi, pentru ca atunci cand iti scade salariul, cand iti pierzi locul de munca, e greu sa vezi pe loc ca masurile astea vor avea un rezultat pozitiv.

Dar eu sper si-mi doresc ca aceste masuri sa-si arate efectele pozitive in 2011-2012 si sa nu fie nevoie sa facem o alta alianta cu PNL. Dar asta este o speranta extrem, extrem de optimista", a declarat Udrea la B1TV, intrebata daca impartaseste viziunea lui Valeriu Stoica privind refacerea aliantei PD-L-PNL.

"As prefera ca partidul sa poata sa traga foloasele din aceste masuri curajoase pe care le-a luat", a explicat Elena Udrea.

Vicepresedintele PD-L Stoica a comentat intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei invitatia adresata PNL de catre liderul PSD Ion Iliescu pentru o colaborare anti-PD-L. In replica, Stoica a pledat in acest interviu pentru resuscitarea Aliantei PD-L-PNL, insa liberalii au respins propunerile fostului lor coleg.

Marti, Stoica si-a aratat mirarea fata de reactiile negative starnite in PNL de interviul sau si ii intreaba pe liberali daca au de gand sa accepte o cooperare cu PSD, desi social-democratii ii considera dusmani ideologici.

"Eu nu am facut o propunere politica, am constatat o stare de fapt. Iata de ce sunt mirat ca liderii PNL, in loc sa raspunda provocarii lansate de domnul Iliescu, s-au napustit asupra comentariilor mele la aceasta declaratie a domnului Iliescu. I-as intreba pe liderii PNL cum gandesc ei strategia politica a dreptei in urmatorii ani, cum isi planifica strategia propriului partid in raport cu o stare de fapt clamata de domnul Iliescu.

Accepta ei, ca desi sunt declarati ca dusmani ideologici, sa coopereze in continuare cu PSD? Accepta ei ideea ca trebuie sa se puna in slujba muncitorilor cu sloganul din secolul al XIX-lea? Se raliaza ideilor marxismului? Acestea sunt intrebarile la care trebuie sa raspunda liderii PNL, iar aceste intrebari nu sunt puse de Valeriu Stoica, ci sunt ridicate de declaratia domnului Ion Iliescu", a spus democrat-liberalul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Elena Udrea alianta PNL, #Elena Udrea ministru, #Elena Udrea PDL , #stiri Elena Udrea