Associated Press: Elena Udrea, cel mai puternic politician dupa Traian Basescu

Luni, 24 August 2009, ora 12:35
3544 citiri
Associated Press: Elena Udrea, cel mai puternic politician dupa Traian Basescu

Dupa ce a venit in comisia de ancheta parlamentara cu zambetul pe buze ca sa-i anunte pe membri ca ii da in judecata, ministrul Turismului Elena Udrea si-a capatat faima de "cel mai puternic politician din Romania, dupa Traian Basescu".

Cel putin asa au numit-o cei de la Associated Press, care noteaza ca "Udrea este o aproriata a presedintelui Traian Basescu, care a declarat ca o considera cel mai bun ministru din Guvern". "Este considerata cel mai puternic politician din Romania dupa presedinte, din pricina legaturilor sale cu Basescu", scrie Associated Press.

Mai mult, agentia noteaza ca sondajele au aratat cum sprijinul pentru presedinte a scazut in ultimele saptamani, "in parte din pricina modului in care este perceputa Elena Udrea", mai scrie agentia de presa americana.

Sondajele Insomar arata ca Basescu a scazut de la 60% intentie de vot in ianuarie la numai 35,7% in iulie.

Elena Udrea a venit la comisia parlamentara imediat dupa ce a mers la Parchet sa faca plangere penala pe numele a cinci dintre parlamentarii care o anchetau.

Udrea primeste flori de la opozitie si muta autostrazi

Ministrul a fost insotita de cei doi secretari de stat ai MT, Sorin Munteanu si Corneliu Popovici, care a venit sa-si sustina sefa chiar daca face parte din Partidul Social Democrat. De la liberalul Claudiu Taga, la aparitia in comisie Elena Udrea a primit flori.

Ea a acuzat membrii comisiei ca incearca sa ii forteze demisia, desi scopul declarat ar fi fost verificarea modului in care a cheltuit banii.

Si asta dupa ce membrii comisiei au fost suprinsi intr-o inregistrare audio cu autori necunoscuti vorbind despre posibilitatea neavenita ca Elena Udrea sa nu fi comis vreo fapta penala.

Recent, proiectele Elenei Udrea au reusit sa modifice proiectul unei autostrazi, potrivit jurnalistilor de la "Jurnalul National". Ministrul Turismului avea in plan ridicarea a cinci blocuri de cate doua etaje pe malul Lacului Grivita, insa proiectul era amenintat de Autostrada Bucuresti-Brasov, care trecea prin mijlocul terenului respectiv.

In prezent, la Agentia Regionala pentru Protectia Mediului a fost prezentat spre avizare un Plan de Urbanistica Zonala (PUZ) al ministrului Turismului, Elena Udrea. Astfel, prin modificarea Planului Urbanistic zonal pentru autostrada, proprietatea ministrului ar urma sa fie eliberata.

(L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#Elena Udrea, #politician puternic Romania, #Udrea dupa Basescu , #Traian Basescu