Basescu se scufunda cu Udrea de gat (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 07 Februarie 2012, ora 13:22
15053 citiri
Basescu se scufunda cu Udrea de gat (Opinii)
Foto: Arhiva

La Cotroceni e furtuna pana si-n paharele pline de cuburile cu gheata. De la atatia pasi in spate, se poate ca omul sa se fi si impiedicat de acum.

Legea Sanatatii, Baconschi, Arafat rechemat si acum Boc. Orice, numai anticipate nu.

Toate in numele stabilitatii. Ciudat cum stabil poate fi orice, numai consultarea vointei poporului nu. Presedintele stie ca latul se strange, se tot strange in jurul sau, iar acum a intrat in faza terminala a aruncatului de contra-greutati.

In singuratatea Cotroceniului, presedintele se intreaba acum ce l-o fi mancat atat de tare sa il ia pe Arafat in caruta. Va amintiti? Ghici ghicitoarea mea!? Ca de acolo s-a spart BUBA.

Oricum ati incerca sa va explicati mutarile lui Traian Basescu din acel moment, altfel decat niste pasi in spate si retrageri rusinoase, la limita penibilului, ceva nu se leaga. Strada a vuit cat de cat o zi sau doua. Maxim. Chiar si de-ar fi in spatele celor cateta sute alte milioane, presedintele stie ca nu se fac pasi in spate atat de repede la prima strigare a pietei.

Si, totusi, mutare dupa mutare, Traian Basescu a tot cedat teren. Si te intrebi de ce? Ca e deja prea tarziu ca sa mai speri sa recredibilizezi PDL, un partid deja mort si ingropat, si mult prea devreme ca sa te retragi atat de mult in fata catorva proteste amarate.

Pai ce-o sa-i mai dai la primavara poporului, cand caldura si infloritul pomilor o sa-i scoata in strada pana si pe cei mai multumiti dintre boieri?

Marea sansa a lui Traian Basescu - norocul lui chior - e ca USL e la furat. Zboara pe campii si da in balbaiala cand jocurile nu se asaza cum viseaza liderii lor naivi. Oare ei chiar or fi crezand vreo miime de secunda ca presedintele ar putea intra in jocul lor cu anuntarea de premieri de carton care sa cada unul dupa altul la vot, pentru ca apoi el sa anunte dizolvarea Parlamentului si organizarea alegerilor anticipate?

Dupa cum au dat in balbaiala cand au iesit de la Cotroceni, tara ma tem ca da. Exista si astfel de oameni.

Dar tot aici dialectica imbatabila pana acum a presedintelui s-a defectat. Cred ca pana si ultimul naiv are sansa sa inteleaga acum ca stabilitatea tarii, atat de invocata pana acum in fiecare context, e doar un cuvant gol. O injuratura din partea lor. Pentru stabilitate Boc ramane, pentru aceeasi stabilitate Boc pleaca.

Or, cu o astfel de logica poti sa spui ce vrei. Va taiem salariile ca sa va salvam viata. Nu va crestem veniturile ca sa nu stricam stabilitatea. Va majoram salariile si pensiile pentru ca vrem sa traiti. Si sa votati. Cerc inchis, campanie incheiata cu succes.

Indiferent insa de socotelile lui Traian Basescu sau ale PDL, un singur lucru conteaza cu adevarat in toata mascarada alungarii lui Boc de la Guvern - continuitatea Elenei Udrea peste banii si functiile tarii.

Stiind prea bine cat de mult o uraste poporul, strada si piata, sa o pastrezi pe ministresa calare peste doua ministere e prostie in stare pura. Daca pana si Frunzaverde s-a saturat sa tot inghita si a trecut la amenintari directe, Traian Basescu ar trebui sa isi puna macar prima intrebare.

Unde il va duce aceasta femeie? De ce insista sa o tina cocotata peste banii Romaniei si intru sfidarea unui intreg popor care a inteles demult care-i sunt singurele calitati. Elena Udrea a ajuns acum un bolovan care atarna nu doar de gatul PDL, ci trage cu el la fund si pe marele imblanzitor de valuri infuriate.

Oare cand va intelege presedintele ca un mare conducator poate fi si va fi socotit doar cel care isi va conduce poporul catre o viata mai buna. Nicidecum cel care isi va infometa poporul de dragul puterii. Si isi va numi slabiciunile mari dregatori ai Curtii.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Traian Basescu desemnare premier, #demisie Emil Boc, #Razvan Ungureanu premier desemnat, #Basescu Udrea ministru , #Traian Basescu