Basescu si Udrea au aruncat cu banii de la buget sub nasul FMI

Sambata, 15 Mai 2010, ora 10:29
4273 citiri
Basescu si Udrea au aruncat cu banii de la buget sub nasul FMI
Foto: Arhiva

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus de Elena Udrea, a pus la bataie, din aprilie pana la inceputul acestei luni, aproximativ 700.000 de euro, pentru achizitii publice.

In perioada respectiva, care coincide cu venirea delegatiei FMI la Bucuresti si momentul cand Traian Basescu anunta taieri de pensii si salarii, ministerul lui Udrea a apelat la servicii de curierat rapid si servicii de curatenie de peste 90.000 de euro si a dat 200.000 de euro pentru decorarea standului Romaniei la Targul de Turism de la Berlin, potrivit Jurnalul National.

Ministerul cu pricina a mai dat peste 2,5 milioane de lei, plus 124.000 de euro fara TVA, pentru "achizitie de carburanti". Cheltuielile par sa nu se opreasca insa aici. Pentru servicii de depozitare documente si arhivare, ministerul ofera 396.000 de lei, aproape 100.000 de euro, iar pentru realizarea unui studiu privind consumul de servicii turistice in Romania se acorda 60.000 de lei.

Tot Ministerul Dezvoltarii si Turismului finanteaza partial un contract de promovare si publicitate pentru proiectul "Promovarea potentialului turistic al judetului Valcea", iar valoarea estimata a contractului, fara TVA, este de 408.000 de lei (peste 100.000 de euro), din care trebuie sa se realizeze pliante, brosuri, pixuri si filme despre judetul Valcea, potrivit documentelor din sistemul SEAP.

Si Administratia Prezidentiala a facut cumparaturi recent. Pe langa foita de aur pentru biserica de la Cotroceni si covorasele din fibra de bambus, fiind incheiat un contract cu OMV Petrom, pentru carburantti, in valoare de 398.000 de lei fara TVA, adica peste 100.000 de euro in total.

Presedintia a emis o oferta pentru "achizitie serviciu de transformare a decoratiilor civile pentru doamne in cele de tip unisex", care presupune suma de 7.900 de lei, adica in jur de 2.000 de euro.

Intretinerea spatiilor verzi din curtea Palatului Cotroceni presupune un contract de 118.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea bani buget, #Udrea cheltuieli, #Udrea bani minister , #Traian Basescu