Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De ce Elena Udrea nu poate conduce PMP? Cateva explicatii (Opinii)

Sambata, 31 Mai 2014, ora 20:32
9630 citiri
De ce Elena Udrea nu poate conduce PMP? Cateva explicatii (Opinii)
Foto: Facebook/Elena Udrea

Partidul care a primit cea mai usturatoare infrangere in alegerile de duminica trecuta a fost PMP. E doar o opinie, dar voi incerca sa argumentez.

Traian Basescu si-a asumat public acest partid, l-a promovat in foarte multe iesiri publice, si-a riscat pozitia de arbitru national, fotografiindu-se pe plaja intr-un tricou cu insemnele partidului. A exploatat la maximum popularitatea sa, incercand s-o transfere noului proiect.

Intr-o emisiune la B1TV a anuntat ca PMP poate trece de 10 procente, iar inainte de a incepe campania electorala, PMP era undeva la 9%, conform mai multor institute de sondare a opiniei publice.

Proiectul incepuse bine, lista pentru europarlamentare cuprindea oameni buni mai mult sau mai putin cunoscuti. Elena Basescu, fiica presedintelui, s-a sacrificat si a renuntat la candidatura tocmai pentru a nu arunca o umbra de nepotism asupra tanarului partid. Dar, cumva, in timpul campaniei electorale, totul s-a prabusit.

Nu am avut niciodata o parere prea buna despre politicianul Elena Udrea. Am avut intotdeauna senzatia ca s-a folosit de dorinta lui Traian Basescu de a promova femeile in politica pentru a-si crea o cariera, profitand de faptul ca s-a aflat in preajma acestuia. O vreme a reusit, mai ales cand nu era in prima linie.

Nimeni nu-i poate contesta Elenei Udrea dinamica, dorinta de a face lucruri, de a lansa proiecte, dorinta de a avea succes, dar intotdeauna opinia publica a avut senzatia ca domnia sa e din alt film. Nu au putut-o asocia niciodata cu un lider politic care poate castiga increderea alegatorilor.

In politica, increderea e un proces complicat si e foarte greu de obtinut atuni cand un politician, fie el barbat sau femeie, nu poate ajunge la sufletul alegatorului, nu vibreaza la problemele lui, nu-l intelege si nu-l ajuta macar cu vorba.

Cred ca Elena Udrea a vrut mai mult sa fie vedeta decat lider politic sau a confundat cele doua notiuni. Nu vei castiga niciodata voturi ca politician, indiferent daca esti femeie sau barbat, daca te imbraci in haine scumpe, porti bijuterii stridente, circuli cu automobile de lux si duci o viata de milionar. Oamenii nu ii resping neaparat pe cei care au bani, dar ii resping clar pe cei care defileaza cu bogatia lor.

Chiar si modul prin care s-a apropiat de PMP a fost unul arogant, punandu-se mot pe afisul de campanie a transmis mesajul ca "am venit sa va salvez". Nimeni nu avea nevoie de salvare la PMP.

Pe de alta parte, cred ca Traian Basescu a dorit sa-i ofere o oportunitate Elenei Udrea, a vrut sa o vada in pozitia de sef politic. Daca vreti, a testat-o in conditii reale. Doamna Udrea pierduse alegerile in PDL, iar atunci a avut argumente sa spuna ca votul membrilor de partid a fost deturnat.

Acum, a primit cel mai important proiect politic al lui Traian Basescu si l-a dat de gard. In acest moment, Traian Basescu nu-i mai datoreaza nimic. Iar Elena Udrea s-a convins ca nu a reusit sa treaca de la statul de parlamentar la cel de lider de partid. Daca ea nu s-a convins, au facut-o altii.

Acest esec nu inseamna sfarsitul PMP, e doar un nou inceput. Iar pana in toamna se pot intampla multe, dar, in opinia mea, cariera politica a Elenei Udrea a luat o pauza, cel putin pana dupa alegerile prezidentiale.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Elena Udrea PMP, #Elena Udrea Miscarea Populara, #Elena Udrea Cotroceni , #Traian Basescu