De ce va temeti de Elena Udrea? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 06 Iulie 2014, ora 12:33
14168 citiri
De ce va temeti de Elena Udrea? (Opinii)

Nu m-a surprins continutul scrisorii deschise pe care Mihai Razvan Ungureanu i-a adresat-o Elenei Udrea. MRU pune degetul apasat pe tot raul pe care si eu cred ca Elena Udrea l-a provocat dreptei si chiar acestei tari.

M.R.Ungureanu, atac la Elena Udrea: Cum s-a ajuns sa impartiti certificate de basism?

"Inteleg ca va place sa vi se ploconeasca oamenii, iar cei care nu o fac sunt tradatori. In cazul acesta, sunt onorat sa ma aflu pe lista tradatorilor. (...) Cred ca sunteti victima unui mod periculos de a vedea politica. Politica nu e militarie in care toata lumea face exclusiv ce doriti dumneavoastra, iar daca refuza, ii dati pe toti jos din tren doar pentru ca va inchipuiti ca aveti acest drept.

Toti cei de pe generoasa dumneavoastra lista de tradatori sunt oameni care au muncit din greu pentru ce e numit astazi "regimul Basescu". Au fost terfeliti laolalta cu Traian Basescu si injurati ca sunt basisti. Acum ii dezavuati si dispretuiti.

Totusi, va intreb unde erati in vara lui 2012, la a doua suspendare a lui Traian Basescu? Daca imi amintesc bine, nu apareati la mitinguri pentru a nu afecta campania cu notorietatea dumneavoastra negativa. Si unde sunteti astazi? Impartiti certificate de buna purtare. Ramane intrebarea: unde sunt cei care au luptat pentru Traian Basescu si si-au asumat tot ce a presupus acea lupta? Pe lista dumneavoastra de tradatori. (...)

Militati public pentru unificarea dreptei. Dar cumulata in jurul dumneavoastra. Va atrag atentia ca sunteti printre artizanii distrugerii dreptei. E o strategie cel putin incorecta pentru ca e dedicata unui singur scop: supravietuirea dumneavoastra in politica dupa decembrie 2014. Din acest motiv ati si negociat cu celelalte partide ca si cand aveati o putere infinita. (...)

Vad ca strategia permanenta este sa strigati la dusmani din spatele lui Traian Basescu, dar decontati in vreun fel si faptul ca ati adus electoratul presedintelui la un scor extrem de mic (...) Faptul ca suntem despartiti in atatea partide vi se datoreaza in buna masura. Numarati-i pe cei care au contribuit la marile succese ale ultimilor 10 ani si uitati-va in jurul presedintelui. Cati se mai regasesc?

Nu sunteti izolata, intamplator, politic. Ati lucrat constant la indepartarea noastra pana ati devenit captiva propriilor dumneavoastra vise si ati inchis orice usa.

Fortareata pe care ati construit-o e mai degraba o inchisoare, pentru ca inainte de a-i lasa pe altii sa intre, va impiedica sa faceti parte din orice dialog normal" - scrie Mihai Razvan Ungureanu.

Dna Udrea i-a replicat calificandu-l drept frustrat, arogant si oportunist. Chiar daca, sa zicem, ar avea dreptate, eventualele lipsuri ale lui MRU nu elimina cele scrise de domnia sa. Iar opiniile exprimate de dl Ungureanu nu sunt exceptii, doar formularea lor publica este.

Udrea raspunde scrisorii lui MRU: Basescu v-a NUMIT in toate functiile pe care le-ati ocupat

MRU nu face decat sa spuna public ceea ce am auzit in multe discutii private pe care le-am avut cu diferiti politicieni si jurnalisti. Toti, fara exceptie, spuneau acelasi lucru: ca Elena Udrea este cea mai mare vulnerabilitate a lui Traian Basescu, ca a devenit unul dintre marile pericole pentru viitorul acestei tari.

"Imaginati-va ce ar fi fost mandatul lui Traian Basescu fara Elena Udrea!", mi-a spus cu infinita tristete in glas unul dintre cei mai fideli sustinatori ai lui Traian Basescu.

Dar toti vorbeau in soapta, off the record. MRU este primul care articuleaza portretul complet si corect, in opinia mea, al Elenei Udrea si al rolului sau funest in politica romaneasca. Si o face acum cand este deja cu un picior in PNL si cand pare a nu mai avea nicio asteptare din zona prezidentiala.

M-am intrebat de multe ori, am intrebat de multe ori si o fac acum si public: de ce va temeti de Elena Udrea? De ce va temeti atat de tare incat nu indrazniti sa spuneti decat in soapta ca regina e goala?

Dupa ce am scris niste articole mai dure la adresa domniei sale am fost avertizata inclusiv de colegi de breasla sa fiu atenta, pentru ca o s-o patesc, e razbunatoare si puternica. Nu stiu cat este de puternica si razbunatoare, dar cred ca teama aceasta aproape mistica de domnia sa i-a sporit puterea, a transformat-o intr-un soi de noua Elena Ceausescu.

Da, a beneficiat si beneficiaza de sprijinul neconditionat si total al presedintelui Basescu, o sustinere inexplicabila rational, pentru ca in punct de vedere politic Elena Udrea a distrus tot ce a atins si iata acum a reusit sa restranga forta electorala a presedintelui la 6%.

Dar daca toti cei care au inteles grozavia in loc sa-si fi frant coloana in fata Elenei Udrea, de teama, din oportunism, ar fi vorbit deschis asa cum o face de-abia acum Mihai Razvan Ungureanu poate ca mandatul lui Traian Basescu ar fi fost scutit de cea mai mare parte a pasivului sau, iar dreapta ar fi fost acum in alta situatie.

Tacerea de frica, tacerea din oportunism, tacerea complice in orice caz au pus-o pe Elena Udrea in situatia de provoca raul descris corect, in opinia mea, de MRU. Nu doar ea e vinovata. Vinovati sunt toti cei care au tacut si tac in continuare. In politica, monstrii nu se autogenereaza. Ei sunt creati de egoismul, lasitatea si oportunismul celor din jur.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Elena Udrea Mihai Razvan Ungureanu, #Udrea PMP dreapta , #Traian Basescu