Udrea a deschis gura. Neamtu i-a inchis-o (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 30 August 2012, ora 07:25
7788 citiri
Udrea a deschis gura. Neamtu i-a inchis-o (Opinii)
Foto: Daylife (Arhiva)

Se cearta Elena Udrea cu baiatul ala care a plimbat usturoiul pe scena suspendarii lui Traian Basescu, iar apoi si-a facut un partid in numale caruia lupta pentru viitorul Romaniei - Noua Republica.

Problema celor doi e ca se potrivesc ca doua picaturi de apa, desi sunt cat se poate de diferiti. In esenta, insa, lasand deoparte cateva carti citite de unul si posetele si masinile celuilalt, Udrea si Neamtu exprima admirabil realitatea pe care o traieste PDL.

Prins intre impostura totala a coruptilor de ieri si tupeul si accentele extremiste, de inspiratie fascistoida, ale aspirantilor de astazi, Partidul Democrat Liberal nici nu mai are nevoie de dusmani care sa-i expuna esecul guvernarii din ultimii trei ani si dimensiunile atinse de coruptie sub mandatul sau.

Cu un presedinte care poarta dupa sine povara a 7,5 milioane de voturi pentru demitere si sustinerea fantomatica a mortilor si expatilor si cu astfel de conflicte intre nimenii de ieri si cei de maine, PDL isi poate astepta linistit sfarsitul.

Acuzatiile pe care si le aduc, iar apoi argumentele cu care ambii cred ca il desfiinteaza pe celalalt sunt, paradoxal, toate adevarate. Si Udrea despre Neamtu are dreptate, si ce spune Neamtu despre Udrea este 100% corect.

Aceasta incredibila si neasteptata reglare de conturi dintre pedelisti cu sau fara carnet de membru, intr-un partid pe care l-ar fi ajutat in aceasta perioada doar discretia si starea de ascundere, ajuta in mod nesperat pulverizata Uniune Social Liberala si pe ai sai lideri plecati in concediu dupa lunga serie de prostii costisitoare adoptata ca politica in ultimele luni.

Neamtu isi revendica prin atacul la Elena Udrea pozitia pe care a castigat-o in campania de suspendare a lui Traian Basescu, incurajat poate si de faptul ca s-a lipit de ceilalti oportunisti politici - Mihai Razvan Ungureanu, Papahagi si restul celor care au lucrat o viata la stat, dar predica doar ideologia de dreapta, uneori cu accente extremiste pure.

Pe durata intregii campanii, Elena Udrea s-a tinut departe de priviri, nu a scos un cuvintel, nu si-a expus nicio poseta si a suferit si s-a rugat in singuratate si linistea unei vieti lipsite de grija si povara raspunderii ministeriale.

Si a rabdat pana a explodat. Pentru ca nici nu apucase sa paseasca presedintele inapoi la Cotroceni, iar doamna Elena Udrea deja trambita victoria si elogia personalitatea titanica, unica a marelui invingator invins de 7,5 milioane ori de popor.

O iesire la fel de dizgratioasa si oportunista ca si cocotarea purtatorului de usturoi la etajul vilei lui Onaca, sediul de campanie al lui Traian Basescu, alaturi de MRU si TRU cu care isi scotesera capetele pe geam, fluturand victorios flacara democratiei.

Niciunul dintre marii aciuati pe langa PDL, nici MRU, nici Neamtu sau Papahagi, nu a ratat atunci momentul ca sa se fotografieze in postura de invingatori, sa strige am invins, la doar cateva secunde dupa ce se afisase pe toate ecranele ca Traian Basescu tocmai incasase peste 7,4 milioane de voturi impotriva.

Lipsa lor de bun simt, de jena intelectuala, sfidarea acelor intelectuali cu pretentii mesianice a vointei majoritatii poporului existent intre granitele Romaniei de astazi - toate aceste impertinente la adresa minimei inteligente si bunului simt politic sunt identice si perfect simetrice vis-a-vis de cariera, comportamentul si parvenirea si declaratiile Elenei Udrea.

Nu se confrunta doua grupari reformatoare, ci doar doua modele de oportunisti. Unii care nu au citit niciun cotor de carte in viata lor, iar altii care au renuntat demult la obiceiul asta. Nici unii, nici altii nu au inteles nimic din bazele fondatoare ale marilor democratii si civilizatii, dar toti sug banii statului si fac apologia dreptei reformatoare pana la os.

Sa le uram multa putere de lupta unii impotriva altora, pana la devorarea finala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Elena Udrea atac Mihail Neamtu, #scandal Udrea Neamtu , #Traian Basescu