Udrea merge la Cotroceni sa ii ceara lui Basescu sustinerea pentru prezidentiale

Miercuri, 20 August 2014, ora 14:22
3421 citiri
Udrea merge la Cotroceni sa ii ceara lui Basescu sustinerea pentru prezidentiale
Foto: Arhiva / Adevarul

Presedintele PMP, Elena Udrea, merge miercuri, la ora 16:00, la Palatul Cotroceni pentru a ii cere presedintelui Traian Basescu sa semneze pe lista de sustinatori ai candidaturii sale la alegerile prezidentiale din aceasta toamna.

Elena Udrea va fi insotita de o delegatie formata din circa 10 lideri ai PMP, printre care secretarul general Cristian Petrescu si seful campaniei pentru prezidentiale, Eugen Tomac, informeaza Realitatea TV.

Presedintele Traian Basescu a semnat deja pe lista de sustinatori la presedintie ai lui Cristian Diaconescu, presedintele Fundatiei Miscarea Populara, si a spus despre acesta ca "este exact pe profilul pe care un presedinte trebuie sa il aiba", dar si "cel mai legitim om la functia de presedinte al Romaniei".

De ce il vrea Basescu pe Cristi Diaconescu la Cotroceni: Alegerile aduc o armata de nulitati (Video)

Cu toate acestea, Elena Udrea si-a exprimat public dispozitia de a intra in cursa pentru Cotroceni si mai multe voci din partid au sustinut-o, lucru ce l-a facut pe Cristian Diaconescu sa demisioneze din partid si sa anunte ca va candida ca independent.

Cristian Diaconescu demisioneaza din PMP. Va candida independent la prezidentiale

Majoritatea fondatorilor Miscarii Populare s-au solidarizat cu el.

Elena Udrea, contestata de fondatorii Miscarii Populare: Se dezice de Traian Basescu!

Totusi, marti, Colegiul National al PMP a votat ca Elena Udrea sa fie candidatul la presedintie al partidului, iar la scurt timp aceasta a declarat ca ii va cere sprijinul lui Traian Basescu.

Udrea, candidat oficial la prezidentiale: Voi continua luptele lui Traian Basescu

Boc o sustine pe Udrea la prezidentiale: A fost printre cei mai buni ministri! Ce raspunde candidatul PMP

Europarlamentarul Cristian Preda a fost singurul care a votat impotriva, si, mai mult, a cerut excluderea Elenei Udrea din partid, acuzand-o ca a incalcat o decizie statutara si l-a sabotat pe Cristian Diaconescu.

Efectul Udrea: Tariceanu in turul al doilea - Interviu cu Cristian Preda

"Important este cui da votul domnul presedinte si pe cine va sustine. Eu imi doresc sa ma sustina pe mine. Electoratul care l-ar urma pe presedinte sunt 15%. Ar fi nemaipomenit sa obtin sprijinul presedintelui, iar acest electorat sa spuna ca sunt credibila.

Domnul presedinte va decide pe care dintre candidatii care se pretind de centru-dreapta il va sustine. Inclusiv domnul Iohannis vorbeste despre aceste lucruri. Sunt foarte multi care doresc electoratul presedintelui, dar in acelasi timp incearca sa se dezica de acesta. Pozitia lor este duplicitara, important este ca presedintele va sustine un candidat si ne va spune in perioada urmatoare pe cine", a declarat Elena Udrea, miercuri la pranz, la Adevarul live.

Listele de semnaturi stranse de PMP pentru Cristian Diaconescu, pe care se afla si cea a presedintelui Traian Basescu, nu mai sunt valabile, atat Diaconescu, cat si Udrea fiind nevoiti sa inceapa de la zero.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Udrea Basescu Cotroceni semnatura presedintie, #Udrea intalnire Basescu presedintie , #Traian Basescu