Udrea raspunde scrisorii lui MRU: Basescu v-a NUMIT in toate functiile pe care le-ati ocupat

Sambata, 05 Iulie 2014, ora 20:40
8462 citiri
Udrea raspunde scrisorii lui MRU: Basescu v-a NUMIT in toate functiile pe care le-ati ocupat
Foto: Facebook/Elena Udrea

Presedintele PMP, Elena Udrea, i-a raspuns sambata lui M.R. Ungureanu, care intr-o scrisoare publica o acuzase ca a distrus sansele de unire a dreptei, a indepartat oameni importanti din proiectul de dreapta, iar acum da "certificate de basism". La randul sau, Elena Udrea il acuza pe MRU de "uriase frustrari acumulate".

"Este firesc sa fiu surprinsa atat timp cat, in multele noastre discutii, ultimele tocmai despre unitatea dreptei, niciodata nu mi-ati dat macar de inteles ca ati avea o astfel de opinie despre mine. Imi ramane doar sa pun aceasta scrisoare pe seama dorintei dumneavoastra de a fi primit in discutata fuziune PNL-PDL, lucru pentru care trebuie sa platiti un pret - din pacate, pare evident ca sunteti dispus sa platiti chiar orice pret", scrie Elena Udrea in Adevarul.

Presedintele PMP il acuza pe presedintele Fortei Civice de lipsa de onestitate si de caracter, afirmand ca declaratiile acestuia sunt "izvorate din frustrarile personale uriase pe care le-ati acumulat in acesti ultimi doi ani".

In scrisoarea sa, Elena Udrea demonteaza parerea buna despre sine pe care o are Ungureanu, care afirmase ca are o cariera la care a lucrat singur si care e bazata pe merit.

M.R.Ungureanu, atac la Elena Udrea: Cum s-a ajuns sa impartiti certificate de basism?

"Si dumneavoastra ati fost, ca multi altii, creatia politica a lui Traian Basescu, care v-a NUMIT in toate functiile pe care le-ati ocupat: de la cea de ministru si apoi de sef SIE, pana la cea de prim-ministru. Acest lucru nu v-a impiedicat sa va deziceti de presedinte incepand chiar din zilele suspendarii acestuia exact in urma cu doi ani si sa il atacati ori de cate ori vreun consultant v-a spus ca asocierea cu Traian Basescu nu mai este profitabila", spune Udrea.

Politicianul PMP ii da o replica lui Ungureanu si referitor la observatiile acestuia privind scorurile electorale. "Si chiar nu sunteti in masura sa vorbiti despre scorul obtinut de PMP in 25 mai cat timp dumnevoastra, dupa ce ati fost vazut mult timp ca sansa dreptei, ati esuat intr-un lamentabil 2% in aceleasi alegeri", spune Udrea.

In final, scrisoarea presedintelui PMP mai dezvaluie un secret din discutiile de culise ale liderilor de dreapta.

"As putea sa spun ca aceeasi aroganta deja caracteristica reprezinta unul dintre motivele pentru care formatiunile din Opozitie sunt atat de divizate - nu sunteti dumneavoastra cel care a conditionat de fiecare data un proiect unionist (cu PMP sau cu PDL) de desemnarea ca si candidat la prezidentiale?".

"Va consider printre persoanele responsabile pentru situatia politica a dreptei. Ce nu-mi explic in relatia noastra, aproape inexistenta, este cand si cum s-a ajuns ca dumneavoastra sa impartiti certificate de buna purtare politica, sau cum ar spune neprietenii, certificate de basism? Si care ar fi instanta morala in baza careia faceti acest lucru?", arata Ungureanu in scrisoarea deschisa pe care i-a adresat-o Elenei Udrea, sambata.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Udrea scrisoare raspuns MRU, #Udrea raspuns MRU acuze, #Udrea MRU creatie Basescu , #Traian Basescu