Scenariu incredibil: UEFA, banuita de implicare in mafia pariurilor!

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 16:03
3249 citiri
Scenariu incredibil: UEFA, banuita de implicare in mafia pariurilor!
Foto: Robin Boksici

Campania ampla demarata de UEFA in campionatele europene impotriva mafiei pariurilor dezvaluit zeci de partide care nu s-au disputat pe teren.

In mod incredibil, in scandalul legat de meciurile trucate din cupele europene a aparut si numele forului european, care este banuit ca ar fi luat parte la presupusul blat dintre Zenit Sankt Petersburg si Bayern Munchen, din semifinalele Cupei UEFA din 2008.

Dupa ce au ratat calificarea in finala Cupei UEFA, dupa 1-1 si 0-4 cu Zenit, cei de la Bayern au fost acuzatii ca ar fi vandut partida din Rusia contra sumei colosale de 50.000.000 de euro, dar informatia a fost respinsa de procurari din cauza lipsei de probe. Informatia a fost dezvaluita de un cap al mafiei ruse, Gennady Petrov, arestat in Spania in urma amplei operatiuni "Troika".

Cotidianul german Stern, a avansat insa o ipoteza halucinanta, potrivit careia seful Comisiei de Disciplina UEFA, Peter Limacher, si anchetatorul Robin Boksici, ar fi in spatele unor meciuri aranjate din Europa.

Intr-o ancheta proprie, cei de la Stern au dezvaluit ca Boksici este un apropiat al celebrilor frati Sapina, arestati, in urma cu cinci ani, intr-un scandal de pariuri trucate in campionatul german, alaturi de arbitrul Robert Hoyzer. Informatia este cat se poate de alarmanta, avand in vedere ca Boksici se ocupa de anchetarea acestor gen de partide.

Mai mult, oficialul UEFA tine prima pagina a presei croate de cateva saptamani, acesta fiind anchetat pentru un posibil blat din finala Cupei Croatiei din 2009, castigata de Dinamo Zagreb in fata rivalei de la Hajduk Split cu scorul de 3-0.

Interesant este ca proprietarul unui hotel din Crikvenica a povestit pentru Sportske Novosti cum i-a anticipat Boksici defasurarea unui meci din prima liga norvegiana. Disputata in 2009, partida Kongsvinger - Alta s-a incheiat cu victoria gazdelor, dupa ce oaspetii au condus la pauza, acest rezultat oferind o cota imensa la pariuri. Boksici a "anticipat" si eliminarea unui jucator de la echipa gazda.

Intre 2003 si 2004, Robin Boksici a lucrat ca bookmaker pentru o casa de pariuri.

Acest scandal pune din nou sub semnul intrebarii corectitudinea si puterea de interventie a forului european, care a marsat puternic in ultimii ani impotriva blaturilor din campionatele interne, dar si din Liga Campionilor sau Europa League.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#UEFA acuzata blaturi, #Zenit Bayern blat UEFA, #meciuri aranjate UEFA , #ancheta UEFA