Liga Natiunilor aduce schimbari majore in calificarile la EURO 2020

Vineri, 05 Decembrie 2014, ora 18:16
4136 citiri
Liga Natiunilor aduce schimbari majore in calificarile la EURO 2020
Foto:UEFA

Liga Natiunilor, noua competitie aprobata de UEFA in reuniunea care a avut loc la Casa Fotbalului European de la Nyon, Elvetia, aduce schimbari majore in calificarile pentru EURO 2020.

Preliminariile pentru Europenele din 2020 vor incepe in martie 2019. Se vor disputa cate doua etape in lunile martie, iunie, septembrie, octombrie si noiembrie. Nationalele vor fi repartizate in zece grupe, sase de cate cinci echipe si patru de sase echipe.

Castigatoarele si ocupantele locul doi, in total 20 de selectionate, se califica automat la turneul final la care vor paticipa 24 de echipe.

Cele patru locuri ramase libere sunt destinate Ligii Natiunilor si vor fi ocupate de castigatoarele barajului.

La baraj vor participa 16 echipe, castigatoarele fiecarei grupe din cele patru divizii (A, B, C, D). Se vor forma patru grupe, fiecare grupa va cuprinde castigatoarele din divizia sa, permitandu-se astfel ca selectionatelor cu coeficientul cel mai scazut (D), adica din ultima divizie sa aiba asigurat un loc la EURO 2020.

In fiecare grupa din baraj se vor juca doua semifinale si o finala pentru a se stabili cei patru castigatori, meciurile urmand a se disputa in luna martie 2020.

In cazul in care castigatoarele de grupa sunt deja calificate prin preliminariile europene, echipa/echipele urmatoare din clasamentul diviziei respective va/vor accede pe tabloul de baraj. Locurile la baraj vor fi atribuite ligilor inferioare daca mai putin de patru echipe vor ramane disponibile pentru o calificare.

Reamintim ca prima editie a Ligii Natiunilor se va juca din septembrie pana in noiembrie 2018.

Cele 54 de selectionate participante in Liga Natiunilor vor fi repartizate in patru divizii (A, B, C, D) in functie de coeficientii UEFA la sfarsitul anului 2017, dupa partidele de calificare la Mondialul din Rusia 2018.

Fiecare divizie va avea patru grupe. Liga Natiunilor A si B vor fi alcatuite din patru grupe de cate trei echipe. Liga Natiunilor C din doua grupe de trei echipe si doua grupe de patru echipe iar Liga Natiunilor D din patru grupe de cate patru echipe.

Cele patru castigatoare ale grupelor din Liga Natiunilor A vor juca in iunie 2014, un Final Four pentru stabilirea campioanei competitiei, iar castigatoarele din celelalte grupe vor promova in liga superioara iar ultimele patru din grupe vor retrograda jucand in editia urmatoare, care va avea loc in 2020, in liga inferioara.

Clasamentul general al Ligii Natiunilor va determina compozitia urnelor pentru tragerea la sorti a editiei urmatoare a preliminariilor europene.

Astfel in fiecare an par va exista o campioana mondiala sau europeana iar in anii impari o campioana a Ligii Natiunilor.

Pentru Cupa Mondiala din 2022, principiile de calificare a echipelor din Europa vor fi aceleasi, dar sistemul va fi adaptat la numarul de locuri disponibile pentru acest continent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Liga Natiunilor UEFA, #nationala Romania Liga Natiunilor , #stiri UEFA