Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum a reusit Unirea Urziceni sa uimeasca Europa

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 27 Noiembrie 2009, ora 19:23
2377 citiri
Cum a reusit Unirea Urziceni sa uimeasca Europa

Cele 8 puncte reusite de anonima campioana a Romaniei in Grupa G a Ligii Campionilor au facut ca majoritatea iubitorilor sportului cu balonul rotund din Europa sa se familiarizeze cu cateva nume: Dan Petrescu, Galamaz, Bilasco.

Dar poate mai mult decat atat, Unirea Urziceni, nume imposibil pentru foarte multi vestici, s-a transformat peste noapte din "usor amuzant", cum il numea managerul lui VfB Stuttgart, in cel al unei formatii respectate, capabila de mari performante.

Metamorfoza aceasta fantastica a durat extrem de putin, doar trei luni, timp in care baietii pregatiti de Dan Petrescu au dat de pamant cu Glasgow Rangers, au invins "sperietoarea" FC Sevilla si au remizat cu Stuttgartul lui Marica. Si inca este loc de mai bine.

Artizanul acestor performante este fara indoiala Dan Petrescu. "Bursucul" are capacitatea extraordinara de a "lucra cu materialul clientului", el adaptandu-se la jucatorii pe care i-a gasit la clubul ialomitean.

Constient ca nu are oameni capabili as se bata de la egal la egal nici macar cu "granzii" Ligii I, tehnicianul a implementat la Unirea un sistem defensiv de o eficacitate aproape draconica. Dublajul sau triplajul jucatorilor echipati in albastru sau in alb a ermetizat practic apararea, iar cand s-a intamplat ca mingea sa ajunga totusi la poarta, necunoscutul pana acum Arlauskis a blocat cam tot ce era de blocat.

Odata securizata propria jumatate de teren, a trebuit sa faca in asa fel incat formatia sa si inscrie. Bilasco pare varful perfect, pivotul care redirectioneaza baloanele lungi trimise in terenul advers spre oamenii din linia a doua. Langa el trebuie mentionati "metronumul" Iulian Aopstol, aparut de nicaieri parca, si rapidul Dacian Varga, acestia fiind completati perfect de Brandan.

In fapt, asta e si secretul Unirii Urziceni, coeziunea aproape perfecta dintre jucatori si dintre compartimente, lucru ce face ca price adversar sa aiba serioase probleme in fata ialomitenilor.

Binenteles ca ar fi nedrept ca Petrescu sa primeasca toate laudele, fotbalistii avand de fapt contributia majora. Multi dintre ei trecuti de prima tinerete, au gasit la Urziceni trenul, poate ultimul, spre marea performanta si nu au ezitat cand a venit vorba sa se urce in el.

Au strans din dinti la antrenamentele dure, au acceptat fara sa comenteze stilul defensiv, muncitoresc, si, cel mai important lucru, au dat 110% pe teren in partidele importante iar acest lucru a facut diferenta.

Unirea nu este o echipa spectaculoasa si nici nu isi propune acest lucru. Este o echipa pragmatica, una care te inebuneste cand incerci sa-i desfaci apararea si care te loveste fara mila atunci cand ramai chiar si pentru o clipa descoperit.

Dan Petrescu face curățenie la CFR Cluj. Vedetele echipei vor fi date afară!
Dan Petrescu face curățenie la CFR Cluj. Vedetele echipei vor fi date afară!
Dan Petrescu va reveni în Gruia, unde vrea să facă curățenie la nivelul lotului. Petrescu își face deja lotul, pentru că Ioan Varga i-a fixat obiectivele printre care și titlul în...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Unirea Urziceni, #dan petrescu, #Unirea Urziceni uimeste Europa , #stiri Unirea Urziceni