Mica echipa mare din Romania

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 21 Octombrie 2009, ora 12:06
2111 citiri
Mica echipa mare din Romania

Campioana a Romaniei, Unirea Urziceni a plecat la drum in Liga Campionilor din postura de outsidera necunoscuta pentru formatiile de traditie ale continentului.

Sortii i-au ajutat pe ialomiteni la tragerea la sorti, grupa in care acestia au fost repartizati fiind considerata una "abordabila". Binenteles ca inainte de startul competitiei abordabil insemna ca adversarele au sanse mici sa-i ridiculizeze pe romani.

Debutul nu a fost foarte convingator, infrangere pe terenul Sevillei, joc neinspirat si deja se auzeau voci care prefatau un dezastru.

Partida cu Stuttgartul lui Marica a demonstrat ca se poate, baietii lui Dan Petrescu avand posibilitati tehnico-tactice de a se bate de la egal macar cu gruparile din "esalonul secund" al Europei.

Chiar daca au fost invinsi in Liga I de FC Vaslui, cei de la Unirea au plecat increzatori spre Glasgow, unde urmau sa intalneasca pe Rangers, in cel de-al treilea meci al grupei. Startul intalnirii de pe "Ibrox" a fost cum nu se putea mai prost, Vilana deviaza in proprie poarta un sut expediat de Mendes si, din nou, parca se prefigura dezastrul.

In minutul 19, "Bursucul" Petrescu isi da seama ca poate obtine mai mult si il arunca in lupta pe Onofras. Rezultatul se vede, Unirea are o prezenta mai consistenta in atac si reuseste egalarea in minutul 32, prin Bilasco.

Increderea ialomitenilor intr-un rezultat bun este confirmata si de portarul daniel Tudor, rezerva lui Arlauskis aparand o lovitura de la 11 metri. Din acest moment, totul a parut un joc facil pentru campioana Romaniei, Balan, Varga & Co. lasand impresia ca victoria nu le mai poate scapa. Golurile si autogolurile din mitanul secund nu au fost deloc surprinzatoare, Urziceniul dominand autoritar, mai ales din punct de vedere psihologic.

Scorul final a fost 4-1, dar la fel de bine putea fi 2-1 sau 6-1, in timp ce prestatia fotbalistilor din Urziceni ar fi ramas una excelenta.

Ca si CFR Cluj la Roma, Unirea a realizat in acest meci mult mai mult decat 3 puncte in Liga Campionilor. Mica echipa din Baragan a devenit mare, atat de mare incat nici Sevilla, nici Stuttgart si cu atat mai putin Rangers nu isi vor mai permite sa o ia la pret de matineu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Unirea Urziceni, #Unirea invinge Glasgow rangers, #Unirea Liga Campionilor , #stiri Unirea Urziceni