Alegeri parlamentare 2012: Cine sunt candidatii USL in Bucuresti

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 18:07
8703 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Cine sunt candidatii USL in Bucuresti

USL a inregistrat la Biroul Electoral Municipal cele 40 de candidaturi pentru posturile de parlamentari la nivelul Bucurestiului - 28 pentru Camera Deputatilor si 12 pentru Senat.

Printre cei care care au ales Capitala pentru a candida se numara liberalii Ludovic Orban, Eugen Nicolaescu si Calin Popescu Tariceanu sau social-democratii Ecaterina Andronescu, Titus Corlatean si Rodica Nassar.

Alegeri parlamentare 2012: Cine sunt candidatii ARD in Bucuresti

Alegeri parlamentare 2012: Unde vor candida greii Puterii si Opozitiei

Gigi Becali, Victor Ciorbea, fostul comentator sportiv Dumitru Pelican, istoricul Dinu Giurescu, fostul rugbist Adrian-Alin Petrache sau solistul Hi-Q, Mihai Sturzu, sunt cateva dintre numele surprinzatoare pe care le propune USL.

PSD are 13 candidati pentru Camera Deputatilor si 5 pentru Senat, PNL are 11 nominalizari pentru Camera Deputatilor si 4 pentru Senat, PC are 3 candidati pentru Camera Deputatilor si doi pentru Senat, in timp ce UNPR are cate unul pentru fiecare camera a Parlamentului.

Pe liste USL din Bucuresti se afla 20 de actuali deputati sau senatori, dar si un fost senator si un actual europarlamentar. Totodata, ministrul Afacerilor Externe, al Educatiei si al Apararii Nationale se afla printre candidatii USL in Capitala.

Alegeri parlamentare 2012: Vezi candidatii

Sectorul 1

Pentru Camera Deputatilor va candida Vlad Nistor, din partea PNL, in colegiul uninominal 1. Director general al Institutului Diplomatic Roman si profesor de istorie, acesta a fost primit in PNL si a beneficiat de derogare de vechime, pentru a putea figura pe lista USL.

Deputatii liberali Diana Tusa - aleasa in 2008 intr-un colegiu din judetul Braila - si Ludovic Orban vor candida in colegiile 2 si 3, Orban mentinandu-si acelasi colegiu ca si in 2008. Presedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, este propunerea USL pentru colegiul uninominal 4.

La Senat, cei doi reprezentanti ai USL care vor incerca sa obtina un mandat de senator sunt ministrul social-democrat de Externe, Titus Corlatean, in colegiul 1, si fostul presedinte liberal Calin Popescu Tariceanu, in colegiul 2. Daca Tariceanu este la prima incercare de a ajunge in Senat, dupa cinci mandate de deputat, ultimul dintr-un colegiu de Ilfov, Corlatean incearca sa ajunga in Parlament pentru a treia oara, dupa un mandat de deputat, in 2004, si unul de senator, in 2008, intr-un colegiu din Brasov.

Sectorul 2

UNPR il propune pe medicul Dumitru Popescu, in colegiul uninominal 5 pentru Camera Deputatilor, acesta fiind fost candidat progresist la Primaria Sectorului 3, la alegerile locale din 2012. Colegiile uninominale 6 si 7 revin candidatilor social-democrati. Astfel, daca vicepresedintele PSD Rodica Nassar incearca sa obtina un al patrulea mandat consecutiv, Violeta Tudorie, secretarul executiv al organizatiei PSD Sector 2, este la prima incercare de acest fel.

In colegiile uninominale 8 si 9 se vor lupta liberalii Octavian Bot si, respectiv, Daniel Budurescu. Primul e fost deputat democrat-liberal de Bihor, in legislatura 2008-2012, in timp ce al doilea incearca sa-si recastige acelasi mandat de deputat de Bucuresti din partea PNL.

Pentru Senat va candida presedintele UNPR, Gabriel Oprea, in colegiul uninominal 3. Acesta vrea un al treila mandat consecutiv de deputat, dupa ce in precedentele doua a fost ales din partea PSD in judetul Ilfov. Dumitru Pelican, fost comentator sportiv la Radio Romania Actualitati, dar si director executiv al ANOFM, este propunerea PC pentru colegiul uninominal 4.

Sectorul 3

La Camera Deputatilor, liberalii si social-democratii si-au impartit cele sase colegii. Astfel, PNL ii propune pe Florin Alexe, Eugen Nicolaescu si Raluca Ispir, in colegiile 10, 11, respectiv 12. Alexe este presedintele PNL Sector 3 si al organizatiei de tineret a liberalilor, Eugen Nicolaescu este in fata unui al patrulea mandat, dupa ce pe cel din 2008 l-a castigat intr-un colegiu din Calarasi, in timp ce Raluca Ispir este presedintele TNL Sector 3.

Fostul consilier prezidential al lui Ion Iliescu si actual membru numit de prim-ministrul Ponta in conducerea ICR, teologul Ioan Vulpescu, va candida in colegiul 13, iar Gabriela Podasca, absolventa a SNSPA si fosta consiliera a lui Victor Ponta in perioada mandatului de ministru pentru Relatia cu Parlamentul, va candida in colegiul uninominal 14.

Adrian-Alin Petrache este rugbist de performanta, vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret si fost presedinte al Federatiei Romane de Rugby, dar si actual candidat PSD la un post de deputat in colegiul uninominal 15.

Pentru Senat se vor lupta, in colegiul uninominal 5, profesorul Daniel Barbu din partea PNL, cel care ii va lua locul astfel lui Crin Antonescu si care a primit derogare de vechime din partea liberalilor, pentru a figura pe listele pentru alegerile parlamentare, dar si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, in colegiul 6. Presedintele PSD Bucuresti, actual senator, incearca sa ajunga pentru a cincea oara consecutiv in Parlamentul Romaniei.

Sectorul 4

In sectorul primarului PC Cristian Popescu Piedone, conservatorii au doua propuneri pentru Camera Deputatilor: avocatul Claudiu-Andrei Tanasescu, in colegiul uninominal 16 si istoricul Dinu Giurescu, in colegiul uninominal 19. PSD trimite, la randul sau, doi oameni: Bogdan Diaconu, fost directorul de campanie al USL la sectorul 4 si presedintele Consiliului Local Sector 4 Bucuresti, care va candida in colegiul uninominal 17, precum si Nicolae Banicioiu, deputat PSD de Teleorman, in 2008, si de Bacau, in 2004, in colegiu uninominal 18.

Fostul premier Victor Ciorbea a primit derogare de vechime din partea PNL, pentru a putea candida pentru un mandat de senator in colegiul 7, in timp ce fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, urmeaza sa candideze pentru un al treilea mandat de senator, in colegiul 8.

Sectorul 5

PSD ii va arunca in lupta pe deputatii Dumitru Chirita, Georgian Pop si Oana Niculescu Mizil, in colegiile 20, 21 respectiv 23 pentru Camera Deputatilor. Cei trei incearca sa-si mentina actualele mandate de deputati de Bucuresti, obtinute in 2008.

Deputatul liberal Alina Gorghiu este a patra propunere a USL, ea urmand sa candideze in colegiul uninominal 22, in incercarea de a-si pastra acelasi mandat de deputat de Bucuresti. De remarcat ca, exceptandu-l pe Pop, toti ceilalti si-au obtinut precedentul mandat de deputat tot intr-un colegiu din sectorul 5.

Fostul deputat PDL de Bucuresti Catalin Croitoru va candida in colegiul uninominal 9 pentru un post de senator din partea PSD, in timp ce deputatul de Bucuresti Florian Popa reprezinta propunerea social-democratilor pentru colegiul uninominal 10.

Sectorul 6

Solistul trupei Hi-Q, Mihai Sturzu, este candidatul PSD pentru colegiul uninominal 24 din Camera Deputatilor, social-democratii trimitandu-l si pe juristul Ion Bogdan Mihailescu, director general al SC Amenajare Edilitara si Salubrizare SA, in lupta din colegiul uninominal 28.

Gigi Becali, presedintele PNG, este propunerea PNL pentru colegiul uninominal 25, aceasta fiind una dintre cele mai discutate nominalizari din randul USL.

Inginerul Razvan Mironescu va candida din partea PNL in colegiul uninominal 26, in timp ce deputatul PC Damian Florea urmareste un al treilea mandat consecutiv de parlamentar de Bucuresti, in colegiul uninominal 27.

La Senat, ministrul Apararii Nationale, liberalul Corneliu Dobritoiu, incearca in premiera intrarea in Parlamentul Romaniei, in colegiul uninominal 11, in timp ce fostul senator PDL Gabriel Mutu, actualmente social-democrat, incearca sa-si mentina functia de senator de Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Candidati USL Bucuresti, #candidati PNL Bucuresti, #alegeri parlamentare USL Bucuresti, #candidati PSD Bucuresti, #alegeri parlamentare 2012 , #candidati alegeri parlamentare
Comentarii