Miting urias USL: 80.000 de oameni adusi pe Arena Nationala (Galerie foto)

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 20:47
15779 citiri
Miting urias USL: 80.000 de oameni adusi pe Arena Nationala (Galerie foto)

USL si-a lansat miercuri seara, pe Arena Nationala, candidatii la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Zeci de mii de oameni au fost adusi din tara pentru a umple stadionul.

Dragnea, despre mitingul USL: Inchirierea stadionului a costat in jur de 40.000 euro

Evenimentul nu a durat mult, vreo doua ore, fiind marcat de discursurile lungi si mobilizatoare ale liderilor Victor Ponta si Crin Antonescu. Prezentarea si defilarea candidatilor s-a desfasurat insa foarte rapid, in decursul a cateva minute.

Ziare.com v-a transmis in format LIVE TEXT principalele momente ale mitingului USL:

20:36 Crin Antonescu a declarat la iesirea de pe stadion ca evenimentul a reprezentat lansarea a 90% din candidati, restul urmand sa fie stabiliti cat de curand.

20:34 Crin Antonescu nu crede ca se mai poate schimba ceva in privinta candidaturii lui Gigi Becali, care se bucura de sustinerea filialei din sectorul 6 si vineri aproape sigur va fi aprobata de forul statutar.

Becali: Nu am fost la mitingul USL pentru ca nu ma confund inca cu liberalii

Intrebat de ce Becali nu a fost prezent la mitingul USL si daca l-a invitat pe acesta sa participe, Crin Antonescu a raspuns: "Sincer, eu nu stiu de ce n-a venit. Eu n-as fi fost deloc deranjat sa vina. Personal, nu m-am ocupat de invitatii. Fiecare dintre presedintii de organizatii si-a organizat invitatii. Avand in vedere ca a fost o candidatura discutata - mai mult de presa decat in partid - probabil s-a optat doar pentru aducerea candidatilor siguri", a explicat presedintele PNL.

20:32 Intrebat in legatura cu plecarea a mii de oameni de pe stadion in timpul discursurilor, Crin Antonescu a spus degajat ca "la orice spectacol exista miscare, exista oameni care pleaca, oameni care vin mai tarziu. Se intampla si la Scala!

20:30 Mii de oameni parasesc stadionul.

20:27 Victor Ponta face o baie de multime printre simpatizanti.

20:24 S-a incheiat prezentarea candidatilor.

20:17 In ordinea alfabetica a judetelor defileaza pe scena candidatii USL.

20:10 Sunt adusi pe scena candidatii USL pentru parlamentare. Primii sunt cei din Bucuresti, prezentanti de Rares Manescu, edilul sectorului 6.

20:05 Mii de simpatizanti ai USL au iesit deja din incinta Arenei Nationale in timpul discursurilor sustinute de premierul Victor Ponta si de Crin Antonescu.

Astfel, aproximativ trei sferturi dintre participanti au plecat spre case. Pe gazon si in tribune au aparut foarte multe spatii libere, transmite corespondentul Ziare.com.

20:00 Liviu Dragnea ii indeamna pe candidatii USL sa aiba incredere in victorie si sa promita doar ce stiu ca pot face.

19:58 Crin Antonescu incheie discursul: "USL lucreaza si va lucra pentru toata Romania, pentru viitorul tuturor romanilor. Asa sa ne ajute Dumnezeu! Victorie pentru USL! Victorie pentru Romania!" - Stadionul scandeaza "USL! USL! Romania!" Se aplauda frenetic.

Crin Antonescu: In Europa, nu ai ce cauta ca Basescu fara popor!

19:57 Crin Antonescu ataca congresul PPE de la Bucuresti unde s-ar fi vorbit de "federalizarea Romaniei", spunand ca USL ii asigura pe romani ca tara noastra va exista mereu ca stat unitar, national.

19:54 Crin Antonescu: "In Europa, nu ai ce cauta ca Basescu fara popor!"

19:50 Crin Antonescu sustine ca "putem sta cu fruntea sus in fata oricui in Europa, ca parteneri si prieteni, nu slugi!"

19:48 "Mai devreme se discuta si se spunea 'iata Romania si clasa romaneasca impartita in doua - PDL la Palatul Parlamentului cu Europa, iar USL la Arena Nationala'. Da, USL e la Arena Nationala cu poporul!", a punctat liderul liberal, mentionand ca europenii aflati la Palatul Parlamentului se afla, de fapt, la "ceremonia de despartire de Traian Basescu".

19:46 "Vrem sa facem si facem o demonstratie de forta", si-a inceput Crin Antonescu discursul, contrazicandu-l astfel pe Daniel Constantin, care a sustinut ca nu despre o demonstratie de forta este vorba.

"Zicea cineva ca facem o demonstratie de forta (...) Da, vrem sa facem si facem o demonstratie de forta! Pentru ca cine vrea sa conduca o tara ca Romania trebuie sa fie puternic si noi demonstram ca suntem puternici. Cine vrea sa conduca o tara ca Romania trebuie sa tina cont de asteptarile, nevoile si libertatile oamenilor, si voi sunteti cei care ne vorbiti despre asta. Facem o demonstratie de forta care nu vrea sa intimideze pe nimeni (...), dar da, USL e suficient de puternica spre a conduce Romania spre bine".

19:45 Liviu Dragnea l-a invitat la pupitru pe Crin Antonescu, liderul PNL si presedintele Senatului.

19:40 - Victor Ponta:

"Presedinte trebuie sa fie Crin Antonescu. USL este un proiect al romanilor pentru Romania, al dumneavoastra. Vreau sa fim impreuna si sa reusim impreuna.

Ponta, la mitingul USL: Basescu, ultimul comunist si securist al Europei

Traian Basescu si cei de la PDL ori nu au inteles ori nu vor sa inteleaga mesajul pe care romanii l-au dat in ianuarie, in iunie, la referendum. Pe 9 decembrie, putem sa le dovedim ca Romania nu mai este tara lui Basescu si a PDL-ului. Pe 9 decembrie vom incepe, impreuna, un nou drum. Vom continua lucrurile bune, pe care le-am inceput in aceste luni, si vom face schimbarea tarii.

Ma simt la fel de aproape de cei din dreapta, din stanga, din centru.

Vreau sa va multumesc tuturor pentru onoarea pe care mi-ati facut-o, de a avea incredere in mine. La sfarsitul unui drum lung vreau sa spunem ca am invins raul din aceasta tara si sa strig impreuna cu dumneavoastra: USL - Victorie!".

19:39 - Bannere uriase, pe care scrie "USL - UNPR, impreuna pentru Romania", au fost aduse pe stadion, relateaza corespondentul Ziare.com.

19:31 - Victor Ponta:

"Nu departe, in cladirea Parlamentului, doi buni prieteni ai presedintelui Basescu si ai PDL-ului, Laszlo Tokes si Viktor Orban, vorbesc de federalizarea Romaniei. Romania este a romanilor, indiferent de etnia lor.

Eu cred ca puterea trebuie sa fie in toate judetele Romaniei, trebuie sa fie a celor care sunt alesi de dumneavoastra, nu doar a unui guvern care vine, isi face datoria, dar nu este stapanul dumneavoastra. Si, in nici un caz, nu trebuie sa fie in mana unui presedinte pe care romanii nu-l mai vor.

Va cer sprijinul pentru a merge mai departe cu aceste schimbari. Vreau sa ducem pana la capat aceste schimbari. Nu putem sa repetam greselile trecutului.

In acelasi timp, trebuie sa spunem romanilor ce vrem sa facem pentru tara. Sunt 5 lucruri. Vreau sa spunem foarte clar ca Romania se bazeaza pe o crestere economica, folosind potentialul extraodinar din energie si agricultura. Ne batem joc de ceea ce Dumnezeu ne-a dat. Sa nu mai taiem pensii si salarii, ci sa investim si sa avem locuri de munca in energie si agricultura. Vreau sa stabilim ce inseamna infrastructura de care Romania are nevoie: drumuri, un sat romanesc modernizat, mari orase care sa nu inghete in aceasta iarna, pentru ca Boc s-a razbunat pe cetatenii marilor orase, ca nu l-au mai votat.

Trebuie sa folosim cu adevarat fondurile europene pe care cei care au fost la putere le-au fraudat si pe care ne chinuim sa le readucem in Romania. Si-au batut joc de banii europeni care erau ai romanilor, trebuie sa le aducem inapoi.

Am invatat de la alte tari. Nu este suficient sa tai numarul de bugetari. Trebuie sa ne propunem o administratie competenta, care sa raspunda asteptarilor populatiei.

Pentru 2012 - 2016, nimic nu putem sa facem in aceasta tara daca nu spunem ca sanatatea si educatia sunt importante pentru Romania. Ma angajez ca prim-ministru ca nu vom taia tot timpul de la sanatate si de la educatie. Tinerii mai bine educati si romanii mai sanatosi pot sa faca o tara mai prospera.

Ne-am obisnuit sa ne plangem la Bruxelles, sa spunem ca in Romania nu se poate. Dupa aceste 5 luni dificile, am venit sa va spun ca eu cred ca Romania se poate schimba in bine. Cred ca putem sa mergem inainte, sa ducem schimbarea pana la capat si cred in dumneavoastra.

Eu cred in Romania si va rog pe toti sa credeti in tara noastra".

19:27 - Victor Ponta:

"Nu-i lasati sa ajunga in Parlament pe Igas, pe Anastase, pe Udrea, pe toti ceilalti care si-au batut joc de voi. Merita sa plateasca pentru tot ceea ce au facut. Nu trebuie sa fie in Parlament, trebuie sa fie in fata Justitiei.

Sunt multe lucruri si dificile pe care le avem de facut impreuna in mandatul 2012 - 2016. De fiecare data vorbesc de obiectivul USL folosind anul 2019, anul in care Romania va avea presedintia UE. Vreau sa ma gandesc nu doar la un mandat de 4 ani, ci la cum va arata Romania in 2019, atunci cand USL va transforma Romania in bine si cand presedintele Romaniei, Crin Antonescu, isi va incheia primul mandat la Cotroceni.

In 2013, odata cu sfarsitul regimului Basescu, se va incheia perioada post-comunista din Romania. Traian Basescu este ultimul comunist al Europei, ultimul securist al Europei.

Presedintele Romaniei, indiferent cine e acesta, trebuie sa asculte de vointa poporului roman, nu sa-si puna in functie nici cel mai servil colaborator, nici cel mai bun produs al serviciilor de informatii, nici favorite, nici oameni care platesc campanii electorale".

19:10 - Victor Ponta:

"Anul 2012 este anul marii schimbari. Trebuie sa mergem inainte, nu sa ne intoarcem la ceea ce a fost rau. Este anul in care trebuie sa facem dreptate pana la capat. Nu putem sa ne intoarcem in timp si nimeni nu vrea ca Romania sa o ia inapoi spre timpul Romania - Basescu/PDL.

In ianuarie, o mana de romani, aici in Bucuresti si in multe alte orase ale tarii, au avut curajul de a spune 'Ajunge!'. Au iesit pe strazi si au schimbat Guvernul Emil Boc. Noi i-am schimbat, in Parlament, pe Mihai Razvan Ungureanu, pe Blaga si Anastase. Voi i-ati aratat prin referendum lui Traian Basescu ca nu mai este presedintele Romaniei.

Trebuie sa facem ca aceste victorii sa conteze cu adevarat, sa nu avem din nou raul pe care am inceput sa-l indepartam inca din ianuarie. Spuneti-le oamenilor cat de important este sa mergem inainte. Pe 9 decembrie mergem mai departe si facem dreptate pana la capat. Cuvantul dumneavoastra conteaza".

"Vazandu-va, am uitat tot ceea ce a fost rau in aceste cinci luni de guvernare, tot ceea ce nu a iesit atat de repede sau de bine. Vreau sa fiti mandri si multumiti de faptul ca, prin efortul dumneavoastra, ati adus la guvernare o echipa a USL care a inceput sa repare nedreptatile. Am promis ca dam inapoi salariile taiate de Basescu si Boc si ne-am tinut de cuvant. Am promis ca dam inapoi pensiile furate de Basescu si Boc si ne tinem de cuvant. Am promis ca vom ajuta persoanele cu dizabilitati, cei care au nevoie de ajutor si primii pe care i-au lovit Basescu si Boc in acesti ani. Am promis ca vom ajuta toti oamenii care lucreaza in agricultura, care au fost loviti de seceta si de lipsa de sprijin si ne tinem de cuvant.

Am calcat pe toate bombele pe care PDL le lasase Romaniei. Credeti ca PDL e bucuros ca le-am oprit furtul de la Hidroelectrica, ca i-am oprit sa falimenteze Posta Romana, ca, dupa ce au furat ani de zile si i-au mintit pe angajatii de la Oltchim si si-au batut joc de ei, acum cu Dan Diaconescu, ca le dam salarii si un viitor Oltchimului?!

Oamenii sunt alaturi de noi, nu putem sa ne ducem inapoi la furaciunile lor.

Fiti alaturi de mine, de USL, ca sa ducem schimbarea pana la capat"

19:14 - Victor Ponta:

"Asta seara trebuie sa ma adresez si celorlalti romani, care nu au votat si care nu vor vota, probabil, pe 9 decembrie. Tuturor romanilor care voteaza PDL, PP-DD, toti sunt romani si am aceeasi datorie fata de ei.

Vreau sa spun bun venit prim-ministrilor, oficialilor europeni, care se afla azi in Bucuresti. Ei trebuie sa auda de la romani ce gandesc despre cei cu care stau la masa, despre Basescu si despre PDL. (Multimea urla) Nu cred ca v-au auzit!".

"Niciodata o tara nu este umilita decat daca exista cozi de topor in tara, daca are oameni care o vorbesc de rau in tara. USL, guvernul nostru, Parlamentul, noi toti ca romani suntem europeni, ne-am castigat acest drept. Suntem mandri ca suntem europeni si vrem sa ne comportam ca cetateni europeni egali cu toti ceilalti. Vreau sa cred ca nimeni nu va mai spune ca suntem cetateni de mana a doua, ca trebuie sa fim pedepsiti de cei din afara tarii, ca trebuie sa fim trasi la raspundere din afara tarii. Fiti convinsi ca ne vor respecta daca noi insine credem lucrul asta despre noi".

19:10 - Victor Ponta a luat cuvantul:

"As vrea fiecare dintre dvs. sa fiti putin in locul meu, nu neaparat de prim-ministru, ci de co-presedinte al USL, de om care este mandru ca va este coleg, ca va este alaturi si care vrea sa gaseasca o solutie sa va salute pe toti.

Acum, in acest moment, am uitat tot ce a fost greu in aceste 5 luni, toate supararile, toate dezamagirile si, alaturi de voi, de abia astept 9 decembrie, sa-i batem inca o data pe PDL si pe Basescu. (Multimea scandeaza "USL").

Stimati prieteni, datoria mea este sa va spun ce avem de facut in urmatorii ani, de ce vrem sa castigam alegerile si ce anume vom face cu puterea pe care romanii ne-o vor da pe 9 decembrie. Sunt extraordinar de mandru sa va reprezint, sa fiu alaturi de dumneavoastra. Vreau sa va salut nu doar pe cei aflati astazi aici, intr-o prezenta care va ramane ca un record pentru Arena Nationala, ci pe toti cei 7,5 milioane de romani care au votat la referendum ca sa scape de Traian Basescu.

19:01 - Daniel Constantin, ministrul Agriculturii:

"Sunteti mai multi ca niciodata. Suntem astazi, in USL, mai multi ca niciodata. Mai important este faptul ca astazi, la un an si jumatate de cand s-a infiintat USL, dupa cinci luni de guvernare, USL este mai unita ca niciodata. La inceput, a fost o idee. Dupa aceea, au fost 3 oameni care au crezut in aceasta idee. Dupa care, trei partide, care au ales sa mearga pe un drum comun.

USL si-a atins mai multe obiective, insa astazi suntem in fata celei mai importante campanii electorale din ultimii 20 de ani. Avem ocazia sa curatam Romania de tot raul pe care l-a facut regimul PDL si Traian Basescu. Suntem mai aproape decat oricand de o victorie pentru Romania, o revenire la dreptate, la lege si la agenda cetateanului.

UE reprezinta incredere, nu suspiciune, transparenta si nu decizii care se iau in grupuri restranse, respect pentru institutiile puterii in stat si nu ocazii de a spune in direct la televizor justitiei ce are de facut".

"Multi considera ca vrem sa facem o adevarata manifestatie de forta. Eu cred ca ne-am inlaturat forta atunci cand am inlaturat guvernele regimului Traian Basescu, cand am castigat 36 de Consilii Judetene. Ne-am dovedit forta in ziua referendumului, cand 7,5 milioane de romani au strigat alaturi de USL 'Jos Basescu'. Eu cred ca nu trebuie sa ne mai demonstram forta, la fel cum nu cred ca trebuie sa facem ca PDL sa ne invitam partenerii externi sa ne ajute. Trebuie sa le aratam ca suntem un popor demn, care aprecieaza valorile europene si care stiu sa ne reprezinte in UE.

Cel mai important lucru care a fost pierdut este speranta. USL are o mare obligatie si responsabilitate catre romani: sa le redea speranta. Este intrarea in linie dreapta pentru cea mai dura campanie electorala".

"Romanii sunt astazi alaturi de noi pentru ca stiu ca dreptatea este de partea noastra. Stiu ca avem cei mai pregatiti oameni".

19:00 - O manifestanta din Constanta flutura o icoana. PSD Constanta scandeaza "Dumnezeu, apara-ne de tiran", relateaza corespondentul Ziare.com.

18.59 - Si Mihai de la Hi-Q e prezent, el fiind purtator de cuvant al organizatiei de tineret a PSD.

18:57 - Serghei Stanisev: "Acesti oameni (popularii europeni - n.red.) afiseaza o mina curajoasa, dar sunt speriati. Ei stiu ca politica austeritatii a dat gres. Pot sa va spun ca Europa lor nu este si Europa noastra. Vrem sa vedem o Europa a sperantei, care ofera educatie, asistenta medicala si slujbe tuturor de pe continent. Schimbarea pentru care va luptati in Romania este parte din schimbarea de care Europa are nevoie.

Sunt aici cu voi din partea Partidului Social European pentru ca vreau sa va spun ca intelegem de face Victor Ponta. Cresterea economica poate sa vina cu coeziune sociala si grija pentru oameni. Il sprijin pe Victor Ponta pentru ca vrea sa redea Romania cetatenilor din Romania.

Pe 9 decembrie puteti trage linie si sa o luati de la capat. Veti readuce speranta si prosperitatea tarii. Va urez succes tuturor. Victorie!".

18:51 - Serghei Stanisev: "Eu am increderea ca veti face ceea ce trebuie. (...) Cine va da, pe 9 decembrie, un mandat clar lui Victor Ponta si USL-ului pentru a face curat? Dumneavoastra!

Sunt atatia oameni in Romania si Europa care inteleg ca politica doar cu reduceri este gresita. Presedintele Romaniei apartine trecutului, aceasta politica apartine trecutului. Acum cativa ani, 5 milioane de romani au votat pentru el. Dar, in aceasta vara, 7 milioane de votanti i-au cerut sa plece. Voi si multe alte milioane de romani v-ati exprimat aceasta dorinta".

18:41 - Liviu Dragnea este primul care ia cuvantul:

"Va spun bun venit la cel mai mare miting organizat in Romania de vreo formatiune politica", a spus acesta. Participantii au inceput sa scandeze "USL".

Liviu Dragnea: In Parlament se intra cu votul romanilor, nu cu interventii din afara

"Poporul roman a trecut printr-o evolutie. Sunt peste 8 ani de cand Romania este membra NATO si 5 ani de cand Romania este membra cu drepturi depline a Uniunii Europene. A venit vremea ca romanii sa-si infaptuiasca destinul democratic in propria lor tara, cu vointa lor si cu votul lor".

"Vom primi sprijinul si recomandarile partenerilor nostri externi, dar cred ca romanii trebuie sa-si decida singuri viitorul. Cei de la PDL isi cauta salvarea in afara tarii. Le spunem, insa, astazi, de aici, 80.000 de romani, ca puterea este in tara. La fel cum America este a americanilor, Franta a francezilor, Bulgaria a bulgarilor, Romania este a romanilor.

Sa spunem romanilor ca votul lor nu reprezinta doar o coala de hartie pe care se pune o stampila. Fiecare vot este o parte din vointa suprema a poporului roman. Mai multe voturi pe 9 decembrie inseamna mai multa putere pentru Romania. Sa aratam lumii intregi ca Romania este puternica".

"Astazi suntem aici 80.000 de romani si va spun ca inca mai sunt afara, pe strazi, autocare care vin spre stadion cu colegii nostri. Cei care suntem astazi aici inseamna aproape 1% din cei care i-au spus "Da" presedintelui Basescu la referendum, adica sa plece". (Multimea flueiera la auzirea numelui presedintelui. Au inceput sa scandeze "Jos Basescu").

18:40 - Pe ecranele de pe stadion sunt afisate versurile imnului. Mai multi participanti canta, ironic, vechiul imn, "Trei culori cunosc pe lume". Dupa imn, participantii au inceput sa scandeze "Romania".

18:37 - Toata lumea s-a ridicat pentru intonarea imnului national al Romaniei, interpretat de Andra.

18:34 - Victor Ponta si Crin Antonescu au intrat pe stadion, in uralele multimii, pe fundalul muzical cu piesa "Thunderstruck" de la AC/DC.

18:27 - Cel putin o parte din persoanele prezente la mitingul USL au venit contra unor sume de bani, potrivit unor surse. Cativa studenti din Bucuresti au declarat, pentru Ziare.com, ca au primit cate 50 de lei sa vina pe stadion.

Cati bani da USL pentru "aplaudacii" de pe National Arena

18:22 - Incepe spectacolul pe Arena Nationala. Ruleaza filme cu mitingul USL din iarna, de la Arcul de Triumf, relateaza corespondentul Ziare.com.

18:16 - Presedintele PNL Crin Antonescu a fost intampinat miercuri, la intrarea VIP in National Arena unde se desfasoara lansarea candidatilor USL, de catre un simpatizant al Uniunii, care i-a spus ca daca vrea sa ajunga presedinte, sa nu mai lipseasca din Parlament, potrivit NewsIn.

"Dle Antonescu, nu mai lipsiti de la sedintele Parlamentului!", i-a strigat un tanar lui Antonescu, de la balcon, in momentul in care liderul PNL,in compania sotiei sale, s-a oprit sa dea declaratii presei. Antonescu nu a replicat in niciun fel mesajului pe care l-a primit. "Dle Antonescu, daca vreti sa ajungeti presedinte, nu mai lipsiti de la sedintele Parlamentului!", a insistat tanarul catre Antonescu, aflat la intrarea VIP catre loja principala. Simpatizantul USL nu a primit niciun raspuns din partea liderului PNL.

18:14 - Evenimentul a inceput cu facerea prezentei, pe judete. S-a inceput cu Bucuresti.

18:13 - Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, a ajuns pe Arena Nationala.

18:11 - Premierul Victor Ponta a ajuns la Arena Nationala, insa nu a dat declaratii la intrare in stadion.

18:02 - Inceperea evenimentului intarzie, iar oamenii prezenti dau semne de plictiseala, facand avioane din pliantele USL sau luand masa, relateaza corespondentul Ziare.com.

17:58 - Organizatorii ii regrupeaza pe participantii la miting pe scaune. Locul desemnat pentru USL Covasna este mai mult gol, relateaza corespondentul Ziare.com.

17:57 - Premierul Victor Ponta a plecat de la Palatul Victoria, unde a avut intalnire cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si se indreapta spre mitingul de la Arena Nationala.

17:55 - Ilie Sarbu a declarat ca inspiratia pentru miting a fost presedintele american, Barack Obama.

"Am vrut sa avem o deschidere totala spre oameni. Mesajul principal e un mesaj de forta, de unitate si un mesaj ca Romania poate fi condusa, e pe maini bune si trebuie sa ramana pe maini bune", a spus Sarbu, la Realitatea TV.

17:50 - Daniel Constantin, liderul PC: "Mai sunt 1 - 2% din candidati care trebuie sa fie desemnati. Colegiile sunt distribuite la fiecare partid din USL. S-a finalizat, mai avem in 1 sau 2 judete de desemnat un candidat sau doi. La Suceava, pot sa va spun fara probleme".

"Sunt doua tipuri de mesaje: pentru electoral si pentru organizatiile din teritoriu. Suntem pregatiti sa incepem campania electorala si mi-as dori sa fie extrem de pozitiva.

In plan european, este un mesaj pe care cred ca l-au inteles: natia romana reprezinta un popor extrem de demn, care are oameni pregatiti sa reprezinte, care imbratiseaza valorile europene.

Mai pot aparea mici modificari. Ceea ce a fost in mare de stabilit, a fost stabilit. Eu sper ca pe locurile ramase sa apara niste surprize placute. Cred ca si in zilele urmatoare se vor face cateva nominalizari".

17:45 - Iulian Iancu, la Antena 3: "Astazi cred ca este o zi reper a politicii romanesti: cele de stanga si de dreapta din Romania organizeaza, in aceeasi zi, lansarea propriilor lor optiuni pentru ceea ce trebuie sa fie Romania de acum incolo.

Cei de dreapta, care au apucat sa arate Europei intregi modul in care au gestionat criza sau, mai corect, nu au putut gestiona criza, iar cele mai dure efecte le-am simtit in Romania. Semnalul dat astazi de cei care au venit din tara si au umplut stadionul este unul de speranta".

17:38 - Liderul PNL, Crin Antonescu, a ajuns la Arena Nationala, impreuna cu sotia sa, Adina Valean, si cu Marian Oprisan. "Daca s-a oprit vreodata, campania incepe din nou azi", a spus acesta.

17:34 - Mariana Campeanu, ministrul Muncii, la Romania TV: "Sunt cozi foarte mari la intrare. Reprezentam acea forta care va lupta pentru ei pana la capat, acesta este mesajul pe care oamenii trebuie sa-l receptioneze".

17:30 - Reprezentantii USL Vrancea au primit locurile VIP de pe stadion, in timp ce reprezentantii filialelor din Bucuresti au locuri pe gazon, transmite corespondentul Ziare.com. Cei prezenti pe stadion au inceput sa strige "Romania" si sa faca "valuri", pe fundal cu muzica rock.

17:25 - Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, la Romania TV: "Daca nu era in campanie electorala, ar fi folosit timpul pentru intalniri cu atatia lideri de stat si de guvern care au venit in Romania. Nu mereu se intampla acest lucru".

17:16 - Liderul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat ca premierul Victor Ponta a avut ideea organizarii mitingului pe Arena Nationala.

"Domnul Blaga, cand a organizat miting, au fost 2.000 de oameni, in fata la Athenee Palace. Il invit sa vada ce inseamna un miting adevarat", a comentat el, la Realitatea TV.

17:14 - Puiu Hasotti, ministrul Culturii, la Antena 3: "Astazi este cel mai mare miting electoral organizat in ultimii 22 de ani si jumatate. Este un lucru pentru care merita felicitati organizatorii".

17:10 - Marian Vanghelie, la Romania TV: "Vor fi 75.000 de oameni pe Arena Nationala. Mesajul romanului este, in acest moment, ca asa nu se mai poate. Mobilizarea a fost simpla, naturala. Este un mesaj si pentru noi si pentru ceilalti lideri din Romania, inclusiv Traian Basescu.

Salutam venirea tuturor oficialilor europeni si a domnei Merkel, dar dorim sa fie foarte bine informata. Dupa ce vor fi informati foarte bine, vom avea sprijinul tuturor europenilor pentru tot ceea ce dorim sa facem in Romania, pentru romani.

15.000 sunt adusi de la PSD Bucuresti.

Oamenii vor sa vada ca suntem organizati, vor sa vada mesajul nostru. Oamenii spera ca viata lor sa fie mai buna si isi pun increderea in USL".

17:02 - Mai multe persoane, care nu au bilet, fac scandal la intrarea in stadion, deoarece nu sunt lasate sa intre.

17:00 - Potrivit corespondentului Ziare.com, stocurile de bere au fost epuizate chiar inainte de inceperea propriu-zisa a mitingului. Preturile pe stadion sunt: suc - 8 lei, apa plata/minerala - 7 lei, bere - 8 lei, popcorn mare - 6 lei, hot dog - 6 lei. Preturile sunt mai mici decat marti, la meciul Romania - Olanda.

16:59 - Peste 350 de politisti au fost mobilizati pentru mitingul USL.

16:47 - Relu Fenechiu, la Digi24: "Important este ca vom vedea aici spre 100.000 de romani. Nu am crezut ca o organizatie politica poate umple Arena Nationala, nicio alianta politica nu a reusit pana acum sa capaciteze atatia oameni la o adunare. Ar fi o premiera care arata ca sunt o forta politica cu adevarat puternica".

16:46 - Marian Vanghelie, lider PSD Bucuresti: "Prea ne batem intre noi ca nebunii, e momentul sa transmitem un mesaj pozitiv. Cred ca vin din cauza problemelor cu care se confrunta. Toti romanii spun intr-un glas ca nu se mai poate.

De la noi din Bucuresti au venit 15.000.

Costurile se vor imparti natural, in functie de ordinea pe lista. Sunt costuri normale. Diferenta intre a inchiria National Arena si o sala foarte mare... sunt tot aceleasi.

S-au facut toate pregatirile necesare, lumea este multumita. Este un moment important pentru a depasi aceasta etapa in viata romaneasca.

Este un moment important ca oamenii au vrut sa discute cu premierul Romaniei, este un mesaj pozitiv. Asta este un moment atipic. Romanii nu mai pot".

16:38 - La intrarea in Arena Nationala se impart pelerine galbene, inscriptionate cu "Relu Fenechiu deputat".

16:29 - Primarul Sectorului 6 Rares Manescu a declarat, la Digi 24, ca nu toti candidatii vor fi prezenti, pentru ca nu toti au putut ajunge la Bucuresti. Cat despre candidaturile lui Becali si Ciorbea din partea USL, ca e importanta coagularea de forte din jurul Uniunii.

"E important sa demonstram ca sunt mai multi cei care il doresc decat cei care-l contesta (pe Gigi Becali - n.red.). A fost vorba de coagularea unor forte, asa cum si Victor Ciorbea va fi candidat pe listele noastre, ca reprezentant al PNTCD traditional cum se intituleaza. Aceste candidaturi vor conta. Acum e vorba de lansarea unor candidati. Din pacate n-au ajuns la Bucuresti toti cei care si-ar fi dorit", a spus Rares Manescu.

16:15 - In tribune sunt afisate bannere pe care scrie "USL, singura solutie legitima".

16:00 - In asteptarea orelor 18.00, delegatii au putut sa serveasca mici la gratar si bauturi racoritoare, in spatiile amenajate in vecinatatea stadionului.

15:35 - Festivitatea de lansare a celor peste 400 de candidati ai USL are loc inainte ca acestia sa fie impartiti pe colegii, acest lucru urmand sa fie stabilit de conducerile partidelor componente ale uniunii in zilele urmatoare.

Democrat liberalii au acuzat, insa, ca Puterea a ales aceasta zi pentru lansarea candidatilor cu scopul de a reduce din impactul mediatic pe care il va avea Congresul PPE, organizat la Bucuresti, la care vor fi prezenti 16 sefi de state si premieri din Uniunea Europeana, in frunte cu liderii UE Jose Manuel Barroso si Hermann Van Rompuy.

14:00 - In asteptarea celor peste 70.000 de delegati ai USL, gazonul de pe Arena Nationala a fost placat in totalitate, in mijloc fiind montata o scena de aproximativ 400 de metri patrati pe care vor defila viitorii candidati, dar si liderii uniunii, in frunte cu Crin Antonescu si Victor Ponta.

13:45 - Conform presei, Ion Iliescu nu va fi prezent si nici cel mai proaspat partener al USL, Gigi Becali, presedintele PNG.

Ceremonia de lansare a candidatilor USL va sta sub semnul sloganului "2012 Anul Victoriei", scris atat cu rosu, cat si cu albastru, culorile Stelei. Lucrarile de placare, montare a scenei, asezare a gardurilor si a meselor au fost coordonate direct de social-democratul Liviu Dragnea si de liberalul Relu Fenechiu, informeaza Mediafax.

De o parte si de alta a gazonului, in dreptul portilor folosite la jocul de fotbal - care au fost demontate - au fost instalate cate zece frigidere de unde participantii isi vor putea achizitiona apa si sucuri. Toate tribunele au fost verificate de pirotehnisti. De asemenea, traficul pe strazile invecinate zonei a fost restrictionat inca de la ora 11.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#miting USL Bucuresti, #lansare candidati USL , #candidati alegeri parlamentare