Lectia de oportunism. Dascal, Crin Antonescu (Opinii)

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 20:02
5629 citiri
Lectia de oportunism. Dascal, Crin Antonescu (Opinii)

Ce asteapta romanii de la USL, a intrebat, cuminte, Mihai Gadea. Presedintele PNL s-a inarmat in fata tirului si a impartit speranta in doua fierbinteli: oamenii vor sa vada ca Opozitia are maturitatea de a face un salt si nu-i mai asteapta o coalitie "ca altele", prin urmare "daca nu va face greseli grave, USL va castiga alegerile". Doi, asteapta planurile legate de administrarea tarii, "sau macar orientarile esentiale" in materie de educatie, sanatate, economie, agricultura.

Daca la capitolul al doilea am ramas cu "macar", adica anuntul ca in cateva zile va fi dezvaluita, pe caprarii, contraoferta, in ce priveste primenirea care va invada narile romanilor, din categoria "revolutia bunului-simt", aceasta trazneste a vechi metehne, daca e sa facem o analiza cu materialul clientului.

Bunaoara, chestiunea "Plesu si Tismaneanu". Cu ce drept critica ei prezenta comunistului Ion Iliescu in altarul USL, si spun ca liberalii au virat spre stanga, se intreaba Crin Antonescu, atata vreme cat cei doi l-au elogiat pe Nicolae Ceausescu?

Deduc ca e naspa, iar domnul Antonescu imi intareste impresia: "Ion Iliescu a fost o frana pentru democratie in 1990, dar eu nu eram atunci aliat cu el". Adica era Andrei Plesu, fost ministru al Culturii, ma-ntelegi? Acum, Iliescu este frecventabil si nu mai supara pe nimeni, iar prezenta sa la butoanele ideologice a fost reevaluata (un termen la moda), cu toate ca orientarea acestuia a lasat Romania in bezna exact cand avea cele mai mari sanse sa se priveasca spre Occident, sa fructifice simpatia globala.

Nu este singurul exemplu de logica pentru natarai, materie la care presedintele PNL exceleaza. Mergem mai departe: "Pentru varfurile societatii (aceiasi Plesu si Tismaneanu, normal), principala problema este ca Antonescu s-a aliat cu Voiculescu". A pune asta in context cu povestea elogiilor prestate de cei doi la adresa conducatorului iubit mi se pare chiar hilar.

Sa trag linie: Iliescu a franat democratia, dar asta a fost demult, odele sunt groaznice, desi si ele au fost demult, in schimb turnatoriile, tot vechi, fara de care regimul ceausist nu ar fi putut disemina si consolida teroarea, sunt in regula. Pai ce sa faca seful liberal, daca fostii colaboratori ai politiei politice detin cea mai performanta masinarie de manipulare?

E drept ca acasa la "Felix" fiind, nu putea domnul Antonescu sa-l spurce. Tare imi este, insa, ca nici daca ar fi liber sa injure, presedintele PNL tot n-ar vedea in dulapul lui Dan Voiculescu, deschis in fata natiunii, in toata spurcaciunea, vreun schelet. Sau i-ar gasi imediat o utilizare. Sa atarne tablourile Bratienilor, de pilda.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Crin Antonescu USL, #PNL PSD USL Antonescu , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza bmarius
bmarius
rank 2
Cea mai buna achizitie a lui dan voiculescu este crin antonescu , cel care a dus la pierderea identitatii liberale prin supunerea PNL vointei unui fost securist turnator