Ramane Romania fara Opozitie? Parlamentarii USL pregatiti sa isi dea demisia

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 23:17
5826 citiri
Ramane Romania fara Opozitie? Parlamentarii USL pregatiti sa isi dea demisia
Foto: Arhiva

Liderii USL - Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin - ii acuza pe cei de la Putere ca, prin decizia de a comasa alegerile, din 2012, se incearca fraudarea votului si daca nu vor putea anula aceasta hotarare, pe cale legala, iau in calcul varianta demisiei parlamentarilor si alesilor locali ai USL.

Victor Ponta a declarat ca bataia politica trebuie sa respecte niste reguli, asa cum se respecta, de exemplu, in fotbal.

"Deocamdata s-au amanat alegerile locale, iar povestea asta ca se fac economii e o minciuna, deoarece vor fi mai multe buletine de vot si va dura mai mult. In al doilea rand, cei de la Putere vor sa ajunga cat mai tarziu in fata alegatorilor, pentru ca eu cred ca le vor pierde. De asemenea, este vorba de o fraudare, de a frauda cat mai mult cat se poate frauda.

Noi, cei de la USL, nu am luat doar asa retoric posibilitatea de a pleca din Parlament, de a nu participa la alegeri. Batalia politica trebuie sa respecte niste reguli - e asa ca la fotbal. Pana acum ne-au luat mingea, echipamentul si ne-au adus in tribune doar oameni care ne injura. Si ne intrebam daca mai e bine sa ramai pe teren si asa sa legitimam jocul?", a declarat la Antena 3 co-presedintele USL.

Victor Ponta este convins ca in 2012 cei de la Putere nu vor respecta niciun fel de regula.

"La anul ne vor face dosare, vor cumpara presa, nu vor respecta niciun fel de regula. Pe unii dintre politicieni ii vor aresta, dar si pe cei din presa. Eu vreau sa spun sa nu ne lasam cumparati si santajati si ca nu o sa ne vedeti in partidul lui Oprea, laudandu-l pe Basescu. Noi incercam sa le explicam cetatenilor de ce nu e bine sa fie comasate alegerile, dar pana la urma urmei oamenii decid", a mai explicat liderul PSD.

Si presedintele PC, Daniel Constantin, a precizat ca cei de la Putere nu au niciun argument valabil ca sa comaseze alegerile, iar in cazul in care nu vor rezolva nimic, iau in calcul varianta demisiei in masa de la Parlament.

"Ca sa mergem pe aceeasi exprimare plastica, pentru a castiga tribunele trebuie sa arati solidaritate cu acestia. USL asta vrea sa transmita: solidaritate fata de cetateni si semnal de alarma catre FIFA si forurile europene, ca nu se mai respecta legea. Este incorect acum sa discutam ce fel de argumente avem noi Opozitia pentru care alegerile nu ar trebui sa fie comasate, eu nu vad ce argumente are sa le comaseze. Au argumente penibile, antidemocratice si imorale. Daca comaseaza alegerile o sa depunem motiune de cenzura, daca nu trece o sa atacam la CCR. Daca nici acolo nu avem sanse de castig luam in calcul demisia din Parlament si demisia in bloc a alesilor locali", a declarat Constantin.

Nici liderul PNL, Crin Antonescu, nu a exclus varianta demisiei din Parlament, insa a precizat ca vor analiza mai bine si cel mai probabil asta se va intampla daca asa vor declansa alegeri anticipate.

"Comasarea alegerilor in sine nu intareste statul de drept, ci dimpotriva. Demisia in bloc a Opozitiei in Parlament se va face daca duce la alegeri anticipate. Pentru asta merita si cu siguranta va fi facuta. Comasarea alegerilor nu cred ca ii tulbura mult pe oameni, dar e de datoria noastra sa le spunem ce se intampla. Noi nu vom pleca din Parlament ca ne-am suparat ca s-au comasat alegerile, iar aici terminam comparatiile cu fotbalul: ca eu, in tribuna, daca pierde echipa mea, nu imi taie nimeni salariile, pensiile si nu ma umileste nimeni.

Eu stiu foarte bine si stiu toti oamenii ca din USL ca suntem departe de a fi, ca politicieni, ultraperformanti sau foarte convingatori, dar lucrurile elementare suntem obligati sa le facem - umblam prin Europa cat putem, depunem motiuni de cenzura, sesizam CCR si umblam prin tara, incurajam niste oameni. Eu sunt convins ca actuala Putere va pierde urmatoarele alegeri, iar noi vom lupta pana la capat si vom castiga", a declarat si Crin Antonescu luni seara.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#USL protest comasare alegeri, #parlamentari alesi Opozitie demisie , #Daniel Constantin