Infatuarea PDL (Opinii)

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 18:47
6618 citiri
Infatuarea PDL (Opinii)
Foto: Arhiva Ziare.com

Avand deoparte si de alta a capului sau privatizarea Oltchim si problemele grave ale economiei, Victor Ponta trage tare cu "greaua mostenire". Nimic nou pentru telespectatori, a da vina pe pocinogurile predecesorilor este singura constanta a politicii romanesti.

In absenta unei strategii nationale pe care sa o strabata guvernarile adaugand plusvaloare dezvoltarii societatii, justificarile de acest gen reprezinta o normalitate. Si daca am dat crezare pedelistilor cand au acuzat angajamentele bugetare ale Guvernului Tariceanu, care au adus deficitul structural la -8,9 la suta, de ce sa sa nu il ascultam si pe Victor Ponta, care a prezentat lista "bombelor cu ceas" plasate de Emil Boc in pragul USL?

Ce-a spus premierul? Ca increngatura de la ANAF a saracit bugetul, si asa-i. Dosarul "Blejnar" este o blanda exemplificare. Ca la Posta Romana s-a furat pe rupte, ca la Hidroelectrica exista un prejudiciu de 1,2 miliarde de euro (contractele cu "baietii destepti" au reprezentat o mare neimplinire a lui Adriean Videanu), ca Oltchim are datorii de 700 de milioane de euro, ca POSDRU este blocat din cauza neregulilor in achizitii, ca taxa claw-back a adancit criza medicamentelor, ca spitalele sunt pe marginea falimentului. Plus alte gauri pe care trebuie sa le acopere cu sudoarea mintii, plus alte programe esuate pe care trebuie sa le repare din mers (vezi clasa pregatitoare).

Cele mai multe dintre aceste situatii pornesc de la fapte reale, dar contin cateva detalii pe care domnul Ponta le-a neglijat, ca asa se face manipularea - Guvernul PDL a schiopatat la greu in privinta politicilor ANAF, dar curatenia inceputa la vami este opera sa, de pilda. La Posta Romana s-a furat pe rupte, insa afacerile grase cu terenuri, care au prejudiciat-o, au ca data Guvernul Tariceanu, iar "baietii destepti" au fost reziliati de Ponta cu un efect catastrofal in lumea bancara, care a oprit creditarea societatilor.

N-am sa fac eu pe avocatul, e treaba portocaliilor. Care, insa, adopta o maniera ciudata de a contracara acuzatiile USL, cu o ingamfare teribila.

Responsabilul cu vorbele Cezar Preda a iesit la rampa punand pe "bombele cu ceas" stampila de "bazaconii". Am crezut ca le va lua una cate una si va explica in ce consta politicianismul premierului, insa Preda s-a limitat la glumite de doi bani, fara noima, fara logica: "Am crezut ca un plagiator si un mincinos notoriu poate fi totusi barbat".

Nu de asemenea consideratii am eu nevoie, domnule Preda! Stiu ca premierul a plagiat, stiu ca minte, dar a ridicat cateva probleme vitale ale economiei, si din respect fata de electorat, daca tot pretindeti ca ceilalti fura curent, trebuia sa adoptati alta atitudine.

Dar PDL s-a culcat pe laurii convingerii ca USL, din cauza esecului demiterii presedintelui si a ratarii privatizarii Oltchim nu va face 50 la suta la alegeri, conditie suficienta ca Traian Basescu sa numeasca un premier simpatic.

Iar asta se cheama trufie. Si daca asta e tot ce poate, in timp ce acuza USL de lipsa de seriozitate in relatia cu romanii, inseamna ca intre cele doua blocuri politice nu e nicio diferenta.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Ponta Cezar Preda bombe, #Ponta acuzatii PDL economie, #Cezar Preda Ponta bazaconii , #PDL
Comentarii