Revista presei: Profetiile lui Lazaroiu si ruperea USL

Miercuri, 24 August 2011, ora 08:28
3774 citiri
Revista presei: Profetiile lui Lazaroiu si ruperea USL
Foto: Arhiva (Antena3)

Portocaliul pedelist nu mai are viata lunga, partidul de la guvernare intentionand sa se rebranduiasca, scrie presa de miercuri. Si ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, apare pe prima pagina a cotidienelor centrale. Fostul consilier prezidential profeteste infiintarea unei miscari politice de centru-dreapta, dar vorbeste si despre perioada in care a intrat in echipa lui Traian Basescu.

Nici Opozitia nu scapa miercuri de lupa presei. Social-democratii vor rupe alianta cu liberalii si cu conservatorii din cauza tradarilor reciproce din ultimii ani, crede secretarul general al PDL, Ioan Oltean. Jurnalistii dezvaluie, de asemenea, cat platea PSD-ul pentru imaginea pe care si-a creat-o in fata americanilor.

"PDL schimba culoarea, dar naravul ba", apreciaza Jurnalul National, precizand ca exista sanse mari ca democrat-liberalii sa se rebranduiasca si sa dea portocaliul pe verde. Mai mult, fostul consilier al lui Traian Basescu, Sebastian Lazaroiu, lasa de inteles ca infiintarea unei aliante de centru-dreapta va avea loc in curand si ca el va deveni unul dintre membrii ei, adauga Puterea, care prezinta "Cum se vede miscarea de dreapta".

Tot Sebastian Lazaroiu este subiectul unui material si in Evenimentul Zilei, dupa ce fostul consilier prezidential a vorbit tot despre co-presedintii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, subliniind ca "Presedintele i-a ajutat pe amandoi sa castige in partidele lor".

"PSD se pregateste de o despartire de PNL?", se intreaba jurnalistii de la Romania Libera, prezentand declaratiile secretarului general al PDL, Ioan Oltean, care apreciaza ca USL se va destrama in curand.

Relatiile dinte PSD si, de aceasta data, Statele Unite ale Americii, i-au costat mult pe social-democrati, scrie Adevarul, mentionand ca "Imaginea PSD este platita cu 20.000 de dolari pe luna".

Jurnalul National: PDL schimba culoarea, dar naravul ba

Pentru ca alegatorii fug de portocaliu, democrat-liberalii vor sa se rebranduiasca si sa treaca la verde. Au facut-o pana acum Teo Trandafir la Bucuresti si mai nou Adrian Radulescu la Neamt. Cei doi au dat oranjul pe verde.

Radulescu, castigator in fata candidatului USL Liviu Harbuz, a explicat de ce a schimbat culoarea. "Verdele este culoarea castigatoare, portocaliul este culoarea invinsilor. Eu i-am spus si domnului Emil Boc sa faca schimbari in acest sens. Oamenii nu mai accepta portocaliul, este o culoare care s-a demonetizat. I-am spus ca portocaliul a adus numai necazuri si atunci trebuie schimbat. (...) Eu nu am vrut sa se confunde persoana Radulescu cu partidul de la guvernare", a declarat deputatul ales pentru Jurnalul National.

Puterea: Cum se vede miscarea de dreapta

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, nu crede ca PDL isi va schimba doar culoarea. El profeteste infiintarea unei miscari politice de centru-dreapta, al carei membru va deveni si el.

Roberta Anastase, prim-vicepresedinte al democrat-liberalilor, recunoaste ca "Alba-ca-Zapada" lui Lazaroiu ar putea fi una din solutiile refacerii colaborarii dintre PDL si PNL. "Da, poate fi o platforma (pentru refacerea Aliantei D.A., n.r.)", a declarat Anastase, citata de Puterea.

Un alt prim-vice democrat-liberal, Gheorghe Flutur, sustine si el ca PDL "nu se teme de niciun fel de constructie de dreapta, ba din contra".

Evenimentul Zilei: Sebastian Lazaroiu, despre Ponta si Antonescu: Presedintele "i-a ajutat" pe amandoi sa castige in partidele lor

Tot Sebastian Lazaroiu a povestit, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei, despre perioada in care a intrat in echipa lui Traian Basescu si despre 'ajutorul' pe care l-a oferit seful statului lui Crin Antonescu si Victor Ponta.

Cotroceniul se simte bine daca intra in alegeri cu Ponta si Antonescu, sustine fostul consilier prezidential.

"Seful statului a 'pus putin umarul' sa fie alesi in partidele lor, dar se teme ca nu va reusi sa-i ajute sa stea la carma formatiunilor lor politice pana la vara. Si asta pentru ca membrii partidelor pe care le conduc si-au dat seama ca sunt dirijati pe drumuri infundate", a spus ministrul Muncii.

Sebastian Lazaroiu a povestit cum si-a inceput serviciul, la Cotroceni, de ziua lui, in 20 martie. Nu a trecut nicio luna si presedintele a fost suspendat.

Romania Libera: PSD se pregateste de o despartire de PNL?

Si secretarul general al USL, Ioan Oltean, se arata sceptic fata de posibilitatea ca USL sa reziste pana la alegerile parlamentare, desi PDL ar gasi convenabila mentinerea Uniunii.

Acesta crede ca social-democratii vor rupe alianta cu liberalii si cu conservatorii din cauza tradarilor reciproce din ultimii ani, prin care fiecare din cele trei partide si-a abandonat partenerii pentru o alianta mai convenabila, relateaza Romania Libera.

"Declaratiile liderului PSD Adrian Nastase conform carora, in cadrul USL, PSD si PNL vor avea probleme in a-si armoniza pozitiile, sunt un prim indiciu ca PSD pregateste terenul pentru despartirea de PNL. Ne era clar inca de la inceputul formarii Aliantei Socialiste ca aceasta nu reprezinta decat un experiment de etapa pentru PSD, lucru care devine din ce in ce mai clar", sustine Ioan Oltean.

Adevarul: Imaginea PSD, platita cu 20.000 de dolari pe luna

Pe de alta parte, PSD-ul si-a ferchezuit, timp de un an, cu 20.000 de dolari pe luna, imaginea in fata americanilor, printr-un act incheiat de PSD pe vremea cand era condus de Mircea Geoana.

Pentru a-si imbunatati relatiile cu SUA, PSD era sfatuit sa cultive legaturi printre liderii americani si factorii de decizie.

Contractul incheiat in perioada mai 2009-mai 2010 a expirat exact cu doua luni inainte ca Mircea Geoana sa anunte fastuos ca va efectua o vizita in SUA, scrie Adevarul.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#ruptura usl pnl psd, #lazaroiu alba ca zapada, #rebanduire pdl verde portocaliu , #PDL