Revista presei - Programul economic al USL: liberalo-populist

Luni, 23 Mai 2011, ora 10:05
2328 citiri
Revista presei - Programul economic al USL: liberalo-populist
Foto: Arhiva

Noua saptamana debuteaza in presa centrala cu programul economic al USL, noi strategii si declaratii pe marginea razboiului pentru Capitala, intre Putere si Opozitie, si cu nostalgia comunismului, care pare sa devina o realitate, dupa ce un bucurestean din cinci a marturisit ca s-ar inscrie in PCR.

Adevarul publica in editia de luni programul economic al USL, descris drept unul liberalo-populist, in timp ce Romania Libera scrie despre razboiul asupra Capitalei si il citeaza pe Victor Ponta care sustine ca singura solutie ca Elena Udrea sa fie primar general e sa o numeasca Traian Basescu.

Jurnalul National dezvaluie in editia de luni ca Romania va deveni paradisul lui Tiger Woods, iar Puterea scrie despre noua ordine publica nationala: Ce risti daca refuzi sa te legitimezi, daca suni insistent la usa fostei iubite si daca faci sex oral in parc. Evenimentul Zilei publica o concluzie ingrijoratoare: Un bucurestean din cinci s-ar inscrie in PCR.

Adevarul - Programul economic al USL: liberalo-populist

Adevarul dezvaluie programul economic al USL care este unul liberal la suprafata, insa cuprinde si multe promisiuni care nu au acoperire. Acesta contine propuneri ca reducerea impozitelor, o masura de dreapta, insa si "distribuirea echitabila a beneficiilor", masura de stanga.

In programul economic al USL nu se regasesc masuri care sa vizeze concedieri, reduceri sau prioritizari, care au fost inlocuite cu "vom da, vom facilita, vom investi".

Cei de la Adevarul mai scriu ca programul economic al USL are o serie de propuneri, care s-au materializat deja in propuneri legislative sau chiar legi ale actualului Guvern, iar unele propuneri nu au nicio apartenenta ideologica, insa, aplicate, pot avea efecte mai degraba negative asupra economiei romanesti.

Programul economic mai prevede mentinerea cotei unice si reducerea acesteia de la 16% la 10%, reducerea contributiilor sociale cu 5% si scutirea de la plata impozitului pe profit a companiilor care reinvestesc. USL mai propune reducerea taxelor si impozitelor, iar pentru a completa minusul ce va fi creat la buget propune largirea bazei de impozitare.

Printre masurile de stanga se numara reducerea TVA-ului la 5% la alimente sau zero taxe pentru angajarea tinerilor sub 25 de ani si a varstnicilor de peste 55 de ani.

"Un mare minus in programul economic propus de formatiunea politica USL este lipsa referirilor la piata de capital", mai scrie Adevarul. Se pare ca programul economic al USL promite multe, dar fara sa aiba o acoperire reala.

Romania Libera - Ponta: Singura solutie ca Elena Udrea sa fie primar general e sa o numeasca Traian Basescu

Pe langa preocuparea pentru programul economic, cei de la USL se lupta cu Puterea pentru Capitala. Pe fondul scandalului pentru referendum Romania Libera scrie in editia de luni ca presedintele PSD a declarat ca Elena Udrea va ajunge primar general doar daca o sa o numeasca Traian Basescu.

"Noi am avut o singura pozitie. Consideram ca e bine sa ramana sectoarele. Nu noi am vrut sa le desfiintam, ci doamna Udrea. (...) Acuma inteleg ca nu mai vor. (...) Singura solutie ca doamna Udrea sa castige Bucurestiul este ca doamna Udrea sa desfiinteze Bucurestiul. Nu exista nicio alta organizare. Putem sa face 20 de Sectoare, 70 de Sectoare, 100 de Sectoare sau niciun Sector, tot n-o voteaza nimeni pe Elena Udrea. Trebuie sa o numeasca domnul presedinte Basescu primar general.

Daca schimba legea si primarul general va fi numit de Basescu, atunci va fi Udrea. In rest, orice alta reorganizare nu-i foloseste la nimic. (...) Daca vreti intr-adevar sa reorganizati Bucurestiul haideti sa-i intrebam pe bucuresteni ca sa inteleaga toata lumea. Vreti sa desfiintam Sectoarele sau nu ? E foarte, foarte simplu. La fel vom vota si nu avem majoritate", a declarat, duminica, liderul PSD, explicand ca la Bucuresti functioneaza bine "coalitia Udrea-PRM-PNG".

Victor Ponta spera ca anul viitor Uniunea Social Liberala va castiga Primaria Generala si cele sase sectoare.

Jurnalul National: Romania, paradisul lui Tiger Woods

Elena Udrea nu este tinta preferata doar in razboiul pentru Bucuresti. Cei de la Jurnalul National dezvaluie ca in Romania au inceput sa apara tot mai multe terenuri de golf, toate la nivel "international", facute pe fonduri europene ne-rambursabile alocate pe programul operational regional pentru turism.

Dupa ce Elena Udrea a declarat ca vrea sa transforme Romania in paradisul lui Tiger Woods, la Arad s-a realizat proiectul unui megacomplex de golf care poarta numele de Butterfly Royal Golf Resort.

Complexul Butterfly Royal Golf Resort se va intinde pe 364,8 ha si va cuprinde vile de lux, vile, blocuri, un hotel de lux, club de golf cu teren de golf si magazine. Investitia va fi de aproximativ 20 milioane de euro, din care peste 10 milioane de euro reprezinta o finantare europeana nerambursabila. Un alt proiect asemanator este pe cale sa se nasca la Suceava, adica un complex de golf de 100 de hectare in comuna Mitocu Dragomirnei.

Proiectul va fi realizat tot cu fonduri europene, pe acelasi program operational regional pentru turism. Si la Iasi, pe programul operational re-gional, s-a aprobat deja un proiect similar care va fi realizat in zona Ciric. Strategia de Dezvoltare a Judetului Ialomita pe anul 2011 vizeaza reali-zarea unui teren de golf la Amara. Si nu doar aici. Exista proiecte similare pentru mai multe judete din tara.

"Si atunci de ce autoritatile au umplut harta de proiecte megalomanice de cluburi de golf? Pentru ca de la finalul anului 2009 se pot construi pe fonduri europene nerambursabile. In 2007, Curtea Europeana pentru Audit a Comisiei Europene a descoperit ca cel putin 12% din ajutorul acordat de UE pentru zonele sarace au fost folosite in alte scopuri. Astfel, banii acordati pentru agricultura au fost folositi pentru scoli de echitatie si... terenuri de golf", mai scriu cei de la Jurnalul National.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a transmis un drept la replica cu privire la un articolul publicat in Jurnalul National "Romania, paradisul lui Tiger Woods" in care precizeaza ca singurul proiect finantat in cadrul POR este terenul de Golf de la Arad.

"Singurul proiect finantat in cadrul POR care are, printre obiective, construirea unui teren de golf este proiectul intitulat "Baza de agrement cu terenuri de golf, de sport, piscine, functiuni complementare (club, vestiare, depozite, cabina poarta), cai de acces, parcari, utilitati aferente bazei de agrement, Comuna Fantanele, Judetul Arad". Asadar, afirmatia conform careia mai multe terenuri de golf din tara ar fi "facute pe fonduri europene nerambursabile alocate pe programul operational regional pentru turism" este neadevarata", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Puterea: Noua ordine publica nationala. Ce risti daca refuzi sa te legitimezi, daca suni insistent la usa fostei iubite si daca faci sex oral in parc

Cei de la Puterea anunta noua ordine nationala, potrivit unui proiect de lege elaborat de mai multi parlamentari de la PSD.

Daca legea trece, sunteti pasibili de amenda sau chiar de inchisoare daca: tineti bate in masina, aruncati cu bunuri in politistii care va opresc in trafic, daca desenati scene vulgare pe amenzi, sunati in nestire la telefonul sau la usa fostei iubite sau beti bere in gara.

Dar nu doar atat. Amenzile propuse sunt si ele majorate, ajungand pana la 3.000 de lei pentru o contraventie constatata, iar pedeapsa poate ajunge pana la cinci ani de inchisoare. Drept urmare romanii vor fi sanctionati dur daca vor incalca ordinea publica.

Evenimentul Zilei: Un bucurestean din cinci s-ar inscrie in PCR

Confruntat zilnic cu realitatile politice, un bucurestan din cinci a declarat ca s-ar inscrie in PCR, scrie Evenimentul Zilei in editia de luni.

Peste o cincime din bucuresteni ar fi dispusi sa se inscrie in Partidul Comunist Roman pentru a-si pastra slujbele, daca aceasta formatiune politica ar reajunge la putere, arata o cercetare a Facultatii de sociologie a SNSPA.

La intrebarea "Daca s-ar infiinta din nou Partidul Comunist si ar ajunge la putere, v-ati inscrie in el pentru a va pastra serviciul" nu mai putin de 11% din cei chestionati raspund: "Sigur ca da". Alti 10% spun ca "probabil" s-ar inscrie in PCR, in timp ce 61% resping categoric o astfel de posibilitate.

O zecime dintre repondenti cred ca "probabil ca nu" s-ar inscrie in PCR pentru a-si salva cariera, iar 3% ar adera la o formatiune comunista fara nicio constrangere.

Studiul a fost efectuat in perioada 5-20 aprilie, in Bucuresti, pe un esantion de 1116 persoane, intervievate la domiciliu. Marja de eroare a sondajului este de 2,93%.

I.U.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#uniunea social liberala, #usl program economic, #ponta antonescu voiculescu usl , #PDL