USL a scazut sub 50% in preferintele alegatorilor - sondaj IRSS

Marti, 12 Iulie 2011, ora 11:53
7124 citiri

Un sondaj al Institutului Roman de Studii Sociale (IRSS), realizat in perioada iunie-iulie 2011, arata ca Uniunea Social Liberala a scazut sub 50% din optiunile de vot ale romanilor, in timp ce PDL a crescut usor.

USL are 49,5% din intentiile de vot, PDL are 22,5%, UNPR - 7,8%, UDMR - 5,7%, PRM - 4,6%, PNG - 1,7%, PNTCD - 1,2%, conform unui comunicat de presa remis marti Ziare.com de IRSS.

Un partid care inca nu exista - Partidul Poporului, al lui Dan Diaconescu, e cotat cu 5,2% din optiunile electoratului, iar alte partide au, in total, 3 procente.

La capitolul intentii de vot pentru alegerile prezidentiale, co-presedintele USL Crin Antonescu conduce, cu 32% din intentiile de vot, urmat de actualul presedinte, Traian Basescu, cu 22%, de celalalt co-presedinte al USL, victor Ponta, cu 17% si de Cristian Diaconescu de la UNPR, cu 7%, si de patronul OTV, Dan Diaconescu, cel care are 6%.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, este personalitatea publica in care romanii au cea mai mare incredere, adica 41%, fiind singurul care nu are peste 50% neincredere. El e urmat de patriarhul Daniel, cu 40%, de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, politician care are 37% incredere si 53% neincredere, si de liderul PNL Crin Antonescu, in care 32% dintre romani au incredere, iar 60% nu au incredere.

Victor Ponta are 25% incredere si 64% neincredere, in timp ce presedintele Traian Basescu are 24% incredere si 71% neincredere, iar premierul Emil Boc - 17% incredere si 74% neincredere.

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, au ambii 17% incredere si 59, respectiv 74% neincredere.

Acelasi sondaj mai arata ca optimismul romanilor e la pamant, in conditiile in care 69% cred ca lucrurile se indreapta intr-o directie gresita, iar 29%, nici buna, nici gresita si doar 9% ca mergem intr-o directie buna.

Vezi mai jos sondajul IRSS:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#USL scadere alegeri, #USL scadere sondaje, #sondaj IRSS 50 procente , #PDL