USL are 55% din voturi, PDL stagneaza la 18% - sondaj Soros

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 16:32
5410 citiri
USL are 55% din voturi, PDL stagneaza la 18% - sondaj Soros
Foto: Arhiva

Uniunea Social-Liberala ar obtine 55% din voturi, la alegeri, iar Partidul Democrat-Liberal 18%, conform unui sondaj realizat de fundatia Soros.

Insa procentele provin doar de le cei care spun ca s-ar si duce la vot, categorie care intruneste mai putin de 50% dintre cei intervievati. Astfel, doar 49% dintre cetateni au o opinie formata cu privire la formatiunea politica pe care o vor vota, conform sondajului realizat in noiembrie 2011, de fundatia Soros Romania, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Pe locul trei, cu 9%, se afla Partidul Poporului Dan Diaconescu. Cel de-al patrulea partid care ar trece de pragul electoral este UDMR, cu 7%.

Doar 32% dintre respondenti dau un raspuns concret la o intrebare deschisa privind intentia de vot pentru presedinte. Pe primele locuri se afla singurii candidati anuntati, Crin Antonescu (31%) si Dan Diaconescu (14%).

Crin Antonescu atrage doar o treime din voturile potentiale ale USL (27% preferinte de vot USL, iar Crin Antonescu 10% - raportand la total esantion). In schimb, niciun membru PDL nu este mentionat spontan de mai mult de 1% dintre cei chestionati.

Sondajul mai arata ca romanii sunt extrem de pesimisti si nu sunt interesati sa mearga la vot, iar o majoritate covarsitoare (82%) sunt de parere ca tara se indreapta intr-o directie gresita.

Unul din trei bucuresteni spune ca nu va merge la vot

Doar 47% dintre respondenti au raspuns ca vor merge cu siguranta sa voteze, iar 24% ca probabil vor merge. 18% dintre romani au spus ca nu vor merge cu siguranta la vot.

In Bucuresti, ponderea celor care resping hotarat participarea la alegeri si au un dezinteres ridicat fata de viata politica este dubla fata de media nationala, aproape unul din trei bucuresteni spun ca nu vor merge la vot.

Sondajul mai arata si ca USL este preferata de persoanele afectate de criza, dar si de persoanele cu venituri medii si ca are o pozitie mai buna in randul persoanelor cu studii superioare, decat in randul persoanelor cu studii medii sau scazute.

Un sondaj al IMAS din noiembrie arata ca USL avea 52% din optiunile de vot ale electoratului, in usoara scadere fata de anul trecut, cand avea aproape 60%. Conform sondajului, PDL avea 17,6% din optiunile electoratului, iar Partidului Poporului era cotat cu 14,4%.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.200 de persoane in varsta de cel putin 18 ani si are o marja de eroare de +/- 2,7%,

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#uniunea social liberala, #usl sondaj, #USL sondaj Soros , #PDL