Dragnea, atac dur la adresa PNL - Gorghiu: USL sa-si redobandeasca functionalitatea!

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 15:58
2729 citiri
Dragnea, atac dur la adresa PNL - Gorghiu: USL sa-si redobandeasca functionalitatea!

Deputatul PNL Alina Gorghiu a comentat declaratiile dure facute de presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea la adresa liberalilor, spunand ca USL nu mai are aceeasi functionalitate din trecut si ca e nevoie de intalniri mai dese ale conducerii, dar ca un proiect de modificare a legii electorale precum cel care a starnit nemultumirea numarului 2 din PNL nu ar trebui "sa provoace dureri nimanui".

"Cred ca pana acum conducerea USL n-a fost suficient de aplicata in a tine cont de problemele propriilor primari sau propriilor parlamentari, atat din PNL, cat si din PSD, pentru ca, daca ar fi fost mai aplicata, ar fi aflat punctul de vedere al acestora asupra unor probleme care ii privesc direct, inclusiv in materie electorala.

Din punctul meu de vedere, ca parlamentar liberal, suntem mai mult decat deschisi sa discutam aceste teme in USL, cred ca trebuie ca USL sa-si redobandeasca functionalitatea, si-a cam pierdut din ea, ar trebui sa revina la functionalitatea de 100%, chiar daca asta ar insemna mai multe sedinte ale conducerii, mai dese, mai indelungi. Din punctul de vedere al angajamentelor, PNL e dispus sa si le respecte ca si pana acum, activitatea parlamentarilor liberali dovedeste lucrul acesta", a spus Gorghiu, pentru Ziare.com.

Dragnea, despre guvernarea USL: Eu nu vreau sa particip la o minciuna

Ea considera ca reactiile la declaratiile lui Dragnea ar duce la o disputa politica.

"Importanta e guvernarea pentru noi, in niciun caz sa comentam felul acesta de reactii ale domnului Dragnea, care ar alimenta o disputa politica. Fereasca Dumnezeu, PNL nu poate pune in pericol stabilitatea guvernamentala, dar nici nu cred ca un asemenea proiect ar putea duce la o instabilitate parlamentara sau guvernamentala.

Si aceasta tema e foarte importanta, noi sustinem puncte de vedere pe ideea de regionalizare si Constitutia, asa cum a stabilit USL, pe un cod electoral asa cum a stabilit USL, prin urmare asteptam o sedinta, ca si noi suntem incantati sa vedem ca se discuta in USL", a mai comentat parlamentarul de Bucuresti.

In opinia sa, "agenda aglomerata" a dus la acest blocaj de comunicare in USL.

"Cred ca agenda aglomerata a conducerilor acestor partide si guvernarea au dus la imposibilitatea unor intalniri suficient de lungi si dese pe care parlamentarii PNL, PSD, UNPR si PC le au, dar nu e insurmontabil", a spus Gorghiu.

Ea nu considera ca proiectul de modificare a legii electorale, prin care s-ar reveni la alegerea primarilor in doua tururi si la alegerea indirecta a sefilor de CJ merita un scandal.

"E un proiect pe care eu nu l-am semnat. Cred ca toata aceasta discutie pe codul electoral poate fi facuta fara probleme in USL, dar si ca un proiect legislativ nu poate sa provoace durere nimanui, e un proiect care poate fi respins sau adoptat", a conchis Gorghiu.

Dragnea, dur cu PNL

Vicepremierul Liviu Dragnea, presedinte executiv al PSD, a lansat un atac dur la adresa colegilor liberali de alianta, spunand ca initiativa a 63 dintre ei, de modificare a legislatiei electorale, fara a fi discutata in USL, arata ca "nu se poate continua asa".

"Poate sa fie o initiativa, noi nu o sustinem in niciun fel. O sa discutam in Parlament, din moment ce nu s-a discutat in USL cand s-a depus, discutam in Parlament si transam in Parlament. Nu putem continua asa, aceasta tara nu poate fi guvernata in acest mod. Aceste lucruri trebuie transate foarte rapid.

Suntem in stare sa mergem mai departe cu acest USL si sa urmarim obiectivele stabilite politic in programul USL pe care le-am prezentat in 2011, pentru programul de guvernare asumat de noi cu buna credinta, bine, daca nu putem, trebuie sa hotaram, sa nu pacalim populatia. Chiar nu mai merge, eu nu mai vreau sa particip la o mare minciuna", a comentat Liviu Dragnea.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Gorghiu PNL functionalitate, #Gorghiu Dragnea atac PNL , #PNL