Iri si Moni de la USL (Opinii)

Luni, 28 Februarie 2011, ora 21:47
3669 citiri
Iri si Moni de la USL (Opinii)
Foto: Arhiva (Antena3)

"M-am casatorit la o varsta frageda, dar a intervenit o distantare din lipsa de comunicare si preocupari comune", asa justifica doamna Columbeanu divortul de partenerul sau. Sa retinem aceasta declaratie pentru ca e posibil sa o auzim curand din gura unui alt personaj celebru pe micile ecrane. Poate nu chiar cu aceleasi cuvinte, dar, in esenta, in spiritul aceluiasi refren al incompatibilitatii.

Ma gandesc la Crin Antonescu, dar si la impartirea colivei social-liberale, poate mai repede decat ne asteptam. Ca si casatoria dintre Irinel si Monica, luatul cu acte la tribunal al PSD si PNL s-a desfasurat cu o viteza ametitoare.

PNL, ceva mai obisnuit cu aliantele, a hotarat sa faca pasul decisiv, nu inainte de a-si face mici operatii estetice ajutat de dr. Voiculescu. PSD, mai obisnuit cu burlacia politica in ultimii 20 de ani, s-a lasat mai usor decat s-ar fi asteptat cineva.

Asa cum Iri a starnit rumoare in grupul sau de celibati atunci cand a anuntat ca isi pune pirostriile, la fel si partidul imbatranit in aventuri de o noapte al lui Iliescu si Nastase a provocat oarece nedumeriri printre sponsorii social-democratilor.

Nici nu rasarira zorile imparatestii nunti de la Snagov, ca si incepura pariurile pe longevitatea cuplului. Cei care il stiau pe Irinel nu prea dadeau viata lunga casniciei. Nici cei care o stiau pe Monica nu se aratau prea increzatori in durabilitatea tandemului. Iar cei care ii vedeau impreuna isi puteau imagina cu greu ca ei chiar formeaza un cuplu.

Cam asa si cu liberalii si socialistii nostri. A doua zi dupa ce se semnara actele, multi sceptici si barfitori incepura sa incinga bursa pariurilor.

PNL mai fusese in alianta cu taranistii lui Diaconescu si cu democratii lui Basescu. Pe primii i-au lasat cu rotile in sant in 2000, iar pe ceilalti i-au dat afara din casa fara nici un partaj, pentru a-si aduce amantul social-democrat in dormitor. Asadar, "fapte grele" pentru un partener ce se vrea credibil.

Social-democratii s-au dedulcit de-a lungul vremurilor la mici aventuri cu PUNR, PRM, UDMR, dar nu s-au gandit niciodata la o relatie serioasa. Caci alianta cu PSDR-ul lui Athanasiu a fost mai degraba un exercitiu digestiv decat unul marital, iar cea cu PUR, asidjderea, chiar daca le-a stat in gat. E drept ca, cu amante de o noapte precum Marko, Funar sau Vadim, nici nu prea se cadea sa iesi in lume.

Stiind istoria celor doua partide, dar si uniunea lor consensuala (adica fara acte) din ultimii 3 ani, nu putem sa nu ne intrebam ce sanse au sa ramana impreuna.

Casatoria e fara indoiala din interes si nu din dragoste. Tariceanu si Geoana n-au pus prea mult suflet in dormitor, iar Ponta si Antonescu mai mult s-au dusmanit decat sa se harjoneasca ideologic.

Zestrea a fost si ea cam inegala. Social-democratii au venit cu procentele, iar liberalii cu implanturile lui dr. Voiculescu. Monica era mai saracuta, dar dotata de la natura, in vreme ce Irinel, vitregit de natura, a fost mai norocos cu mostenirea tatalui.

Intr-o buna zi, Irinel fu filmat balacindu-se, deloc singur, in jacuzzi, iar, in alta zi, Monica, la brat cu un bogat londonez. Cota la bursa pariurilor zambea promitator scepticilor. De partea cealalta, Antonescu se relaxeaza cam des in jacuzzi la mogulul antenelor, in vreme ce Ponta ezita cand vine vorba de suspendarea lui Basescu, de parca o idila s-ar infiripa intre cei doi. Iar cei ce s-au aratat neincrezatori in aceasta mezalianta jubileaza.

Cand interesele liberalilor si social-democratilor vor deveni divergente, atunci ne vom putea astepta ca ambele parti sa invoce probleme de nepotrivire si culpa comuna. Cand Ponta isi va vedea, pe zi ce trece, zestrea diminuata, iar Antonescu va simti ca poate sa stea pe picioarele lui, USL se va destrama la fel de repede cum s-a mosit.

Mai interesant va fi partajul. Ca si la Moni si Iri, multe lucruri vor fi de impartit, iar divortul s-ar putea dovedi lung si costisitor pentru ambele partide. Neintelegandu-se pe partajarea bunurilor comune, cei doi vor porni la atac. Si multe dovezi de infidelitate vor fi scoase la iveala.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Monica Irinel Columbeanu divort, #USL Antonescu Ponta divort , #PNL