Mai multi primari PDL din Arges vor trece la PNL, nu insa si Mircea Andrei

Miercuri, 14 August 2013, ora 09:00
3378 citiri
Mai multi primari PDL din Arges vor trece la PNL, nu insa si Mircea Andrei
Foto: arges.pnl.ro

Presedintele PNL Arges, senatorul Ion Popa, a declarat ca o parte dintre primarii democrat-liberali care au plecat din PDL, in luna iulie, vor ajunge in PNL, precizand insa ca nu este vorba despre racolari, dar si ca este exclusa o colaborare cu fostul lider PDL Arges Mircea Andrei.

Intrebat de Ziare.com daca a avut vreo discutie cu fostul lider democrat-liberal al organizatiei argesene, liberalul a raspuns: "N-am avut nicio discutie cu acest domn".

"Eu cred ca este exclusa o discutie si o colaborare cu acest domn. In schimb, cu primarii am avut discutii si nu de ieri de azi sau nu de cand s-a facut excluderea lor, ci am avut discutii cu ei inainte de alegeri si dupa alegeri. O parte dintre acestia sunt liberali. Au fost alesi pe listele PDL, dar sunt liberali. Si o alta parte vor fi liberali, din 2016. Mai devreme nu se poate, asta e legea", a explicat liderul PNL Arges.

Acesta a explicat ca primarii au facut parte din PNL, insa n-au candidat pentru PNL "pentru ca asa a fost".

"Nu ca n-au avut loc, ca pana la urma cine a vrut sa candideze a candidat, de la PNL. Dar aici sunt mai multe chestiuni, sunt discutii 100% interne. Eu vorbesc mereu cu primarii, eu sunt un om care discuta mereu cu primarii.

Pe subiectul asta, de cand s-a intamplat cu excluderea lor din partid, eu nu am discutat cu ei expres pe chestiunea asta. Daca ma suna sa ma salute sau sa ma intrebe ceva sau sa-i ajut cu ceva, vorbesc cu ei, dar pe subiectul asta, de cand au fost dati afara, eu n-am vorbit absolut deloc", a tinut sa precizeze Ion Popa.

Exclusiv Primarii "fugari" din PDL Arges ameninta cu tribunalul. Planul pentru castigarea sefiei CJ

Acesta a mentionat ca intre 8 si 10 primari de la PDL se vor alatura PNL Arges, in timp ce alti 3 primari de la alte partide vor veni si ei in randurile liberalilor: "Nu sunt toti bine primiti. Nu, nu. Doar o parte dintre ei, care, repet, unii sunt liberali si altii vor fi liberali din 2016".

Senatorul PNL a subliniat ca nu este vorba despre o racolare, ci despre o dorinta a edililor democrat-liberali de a se alatura PNL Arges.

"Eu nu discut acum de o racolare a primarilor. Eu am vorbit cu primarii pe acest subiect si la asta m-am referit cand am spus eu ca unii sunt si altii vor fi liberali. Eu nu discut de o racolare. Este un gest care apartine 100% primarilor, eu am discutat cu ei pentru ca ii cunosc foarte bine. Si eu vorbesc si cu primari de la PSD. Eu vorbesc cu toti primarii din judet pentru ca-i cunosc foarte bine, dar repet, de cand s-a intamplat chestiunea asta eu n-am vorbit absolut deloc pe subiectul asta.

Dar din discutiile pe care le-am avut, primarii s-au aratat interesati de PNL si de o colaborare cu mine personal, cu Iani Popa, despre asta vorbesc eu, nu de o racolare a primarilor. Vor sa vina, bine. Nu vor sa vina, sa fie sanatosi", a mai spus Ion Popa.

Discutii despre primirea lui Mircea Andrei in PNL? "Ex-clus"

Intrebat si de ce exclude discutii cu Mircea Andrei legate de o posibila colaborare in interiorul PNL, presedintele PNL Arges a raspuns:

"Aici sunt mai multe chestiuni care m-au indemnat sa am aceasta atitudine. In primul rand, ca nu vad in momentul de fata posibila o colaborare intre PD si PNL, pe de alta parte cu tradatorii este mai greu sa mai discuti, iar al treilea motiv este alcatuit din ratiuni strict personale. (...) Doua cuvinte: Ex-clus. (...) Ce sa-mi propuna mie Mircea Andrei? Eu sunt Iani Popa, eu sunt un om serios, ce sa-mi propuna mie Mircea Andrei?

Am spus de la bun inceput si nu m-am ferit absolut deloc: Discut cu membrii PDL - cei care sunt aducatori de voturi si anume primarii. In rest, nu sunt interesat de niciunul dintre ei", a afirmat senatorul liberal.

Acesta a adaugat ca este "cea mai mica preocupare" pe care o are ce va face Mircea Andrei mai departe, dupa plecarea din PDL. La observatia ca fostul lider al PDL Arges ar putea fi in continuare un adversar in judet, Ion Popa a ras: "Da, ar putea sa fie, dar nu pentru mine. Nu, e o gluma".

24 de primari PDL-isti din Arges pleaca din partid. Se inscriu in Miscarea Populara? (Video)

Fostul presedinte al PDL Arges Mircea Andrei a declarat pentru Ziare.com, la sfarsitul lunii iulie, ca se va indrepta catre o formatiune juridica judeteana, Miscarea pentru Arges si Muscel, impreuna cu cei 22 de primari democrat-liberali care au ales sa plece din partid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#primari PDL Arges PNL, #presedinte PNL Arges primari PDL, #Ion Popa primari PDL, #primari PDL exclusi PNL , #PNL