PNL Iasi, pregatit sa faca si "compromisuri dureroase" daca Ciuhodaru nu cedeaza

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 14:03
2837 citiri
PNL Iasi, pregatit sa faca si "compromisuri dureroase" daca Ciuhodaru nu cedeaza
Foto: Arhiva

Liderul PNL Iasi, Relu Fenechiu, le cere partenerilor de la PC sa renunte la candidatura proprie a lui Tudor Ciuhodaru pentru primaria Iasiului, transmitandu-le ca liberalii sunt gata sa faca si "compromisuri dureroase".

USL Iasi a avut inca de la formare o mare problema: conservatorii si l-au dorit pe deputatul Tudor Ciuhodaru drept candidat al uniunii la primaria municipiului, anul viitor. Cum la impartirea judetelor de catre Victor Ponta si Crin Antonescu primaria Iasi a revenit PSD, conservatorii au fost nemultumiti si au anuntat ca nu renunta la candidatura lui Ciuhodaru, iar acesta va participa la alegeri in paralel cu Gheorghe Nichita, candidatul oficial al USL.

Fenechiu: Nu ne propunem sa castigam toate judetele, nici nu ar fi bine

Aceasta exceptie, salutata initial de liderii USL locali, l-a nemultumit pe Victor Ponta, care a facut joi o vizita la Iasi, la finalul careia le-a dat de inteles conservatorilor ca, daca nu cedeaza, s-ar putea sa fie dati afara din USL.

Ponta: Daca PC vrea sa candideze separat de USL, sa o faca in toata tara

Victor Ponta a plecat de la Iasi, dar problema a ramas, din cate spune vicepresedintele PNL Relu Fenechiu.

"Sincer, impartasesc supararea domnului Ponta. Si eu as fi la fel de suparat in conditiile in care, intr-o alianta, as avea primar in functie si organizatie puternica si un alt partid ar primi in urma unei negocieri dreptul de a candida.

Singurul lucru pe care vreau sa vi-l spun este acela ca eu, si sunt convins ca si Crin Antonescu, pe prim plan vom pune continuarea Uniunii si pentru asta vom face si compromisuri dureroase pentru noi.

Cel mai important lucru este ca USL sa existe in continuare si sa isi duca la capat menirea. De aceea vom avea discutii in acest sens, pentru a gasi cea mai corecta rezolvare. Sunt convins ca liderii nostri politici au experienta si maturitatea politica de a gasi o rezolvare corecta la aceasta problema", a declarat Relu Fenechiu pentru Ziare.com.

Intrebat daca acele "compromisuri dureroase" se refera inclusiv la separarea PNL de PC, acesta a negat.

"Nu, cea mai corecta solutie este renuntarea PC la a avea candidat propriu la municipiul Iasi, avand in vedere faptul ca municipiul Iasi are un primar in functie care apartine USL. Nu stiu, nu vad alta solutie", ne-a declarat liderul PNL Iasi.

Acesta a mai dat de inteles ca problema este foarte serioasa si nu poate fi rezolvata la nivel local, ci este de competenta conducerii centrale a USL. Dovada sta si faptul ca intrebat daca a discutat pe aceasta tema cu partenerii de la PC acesta a raspuns negativ.

USL nu are probleme numai la Iasi, sunt si alte judete unde repartizarea candidaturilor judetene a creat tensiuni in randul liderilor locali, in special ai PSD. Cea mai grava pare a fi situatia de la Buzau, unde actualul presedinte al Consiliului Judetean, Victor Mocanu, cel mai bine cotat in sondaje, trebuie sa cedeze candidatura in favoarea unui liberal.

PSD Buzau si-a votat candidatul: Ponta si Antonescu, sfidati

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Ciuhodaru candidat primarie Iasi, #Relu Fenechiu USL Iasi, #candidati USL Iasi , #PNL