Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Stenograme din sedinta liberalilor - Antonescu il ataca pe Ponta: A crezut ca PNL o sa mearga si in patru labe

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 08:23
5553 citiri
Stenograme din sedinta liberalilor - Antonescu il ataca pe Ponta: A crezut ca PNL o sa mearga si in patru labe
Foto: Facebook/Crin Antonescu

USL s-a destramat, marti seara, dupa ce 180 de liberali au votat in favoarea acestui lucru in timpul sedintei Delegatiei Permanente.

Mai multe stenograme din timpul sedintei au fost publicate de stiripesurse.ro

"Din ceea ce mi s-a relatat si din ceea ce am vazut in holul aeroportului, nu imi era clar daca a facut (V. Ponta - n. red.) un pas care sa ne dea un motiv sa incheiem criza (...)

Eu, fire optimista si relativ reconcilianta, am vazut in aceasta posibilitatea ca mergem cu propunerea noastra si se scoate povestea aia cu Daniel Constantin.

L-am sunat pe Victor Ponta, l-am gasit de aceasta data si am cerut clarificari asupra acestui lucru, spunandu-i ca in jumatate de ora ajung la Delegatia Permanenta si ca, daca dupa doua saptamani de invartit in jurul cozii mergem in Parlament in formula noastra, exista sanse foarte bune sa inchidem criza in al 12-lea ceas, dupa care dl premier mi-a spus 'Nu, asta nu'", a declarat Crin Antonescu in fata colegilor sai.

USL s-a rupt: Urmeaza demisia liberalilor din Guvern

Antonescu a precizat ca in continuare se afla in fata refuzului premierului, chiar daca acest lucru nu ar costa nimic PSD.

"Cu alte cuvinte, noi suntem dupa 2 saptamani in fata refuzului categoric si cu orice pret, chiar si in momentul in care au realizat ca nu suntem intr-un fel de cacealma ci ca suntem la capatul rabdarii, sa faca o miscare procedurala de 5 minute in Parlament, care nu costa nimic PSD-ul", a continuat liderul PNL.

Antonescu: A crezut ca PNL o sa mearga si in patru labe

Liderul PNL l-a criticat foarte dur pe Ponta in timpul sedintei, spunand ca acesta a indus ideea ca el s-ar fi inteles cu Traian Basescu.

"Ponta a cazut nervos in ultimele doua saptamani (...) ca sa puna masina de propaganda sa povesteasca cum m-am inteles eu cu Traian Basescu, cum ne pregatim noi sa facem nu stiu ce combinatie cu Traian Basescu, cum sunt eu nebun si pentru a a mai face ceva, prima data pornind de la ideea ca si cum noi suntem un fel de caine, asa, la macelarie...

Are circumstante atenuante, este mai tanar, face parte din partidul din care face parte, citeste marii cronicari ai neamului care de 20 de ani nu pot gasi alta formula decat asta cu cainele la macelarie. Si a crezut ca PNL o sa mearga si in patru labe", a mai spus Antonescu.

USL s-a rupt. Liberalii cer demisia lui Ponta: Guvernul fara PNL nu e legitim

Acesta le-a transmis colegilor ca toata aceasta situatie trebuie sa inceteze, deoarece PNL este cel care pierde.

"Nu o spun la televizor, inteleg ca telefoanele sunt oprite, pentru tara asta trebuie odata sa se termine povestea, eu cred ca avem aceste date si avand o dilema foarte simpla, trebuie sa luam o decizie. Cedam acum si mergem in conditiile impuse de dl Ponta castigand din aceasta stuatie inca, dupa opinia mea, maxim 2-3 luni de guvernare pana la alegerile europarlamentare.

A doua varianta este una clara, in care transam pana la capat (...) Spunem foarte limpede ca mai departe de aici nu se mai poate, spunem foarte limpede ca dl Ponta nu poate guverna fara sa respecte deciziile PNL in interiorul protocolului", se mai arata in stenograme.

A urmat momentul in care Antonescu a spus clar ca "Nu mai exista USL" si ca trebuie sa ceara demisia Guvernului.

"Ponta guverneaza, nemaiavand cum sa se ascunda dupa noi, guverneaza cu Oprea si cu Daniel Constantin, cu Voiculescu, nici macar cu ungurii ca poate trebuie la vedere cu UDMR", a adaugat Crin Antonescu, dupa cum mai arata site-ul stiripesurse.ro

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#stenograme sedinta PNL, #stenograme sedinta iesire guvernare, #stenograme sedinta rupere USL, #USL rupt PNL Opozitie , #PNL