Un primar fugit din PNL la PSD vrea refacerea USL, dar fara vechea conducere liberala

Marti, 06 Mai 2014, ora 19:05
2550 citiri
Un primar fugit din PNL la PSD vrea refacerea USL, dar fara vechea conducere liberala

Un primar din judetul Botosani, care a demisionat din PNL si care urmeaza sa se inscrie in PSD, sustine refacerea USL in acest judet, insa considera ca este nevoie de renuntarea la liderul PNL Botosani, Florin Turcanu.

Primarul orasului Saveni, Relu Tirzioru, a declarat ca a renuntat la PNL intrucat a fost dezamagit de liderul liberalilor botosaneni, Florin Turcanu, dar si de presedintele PNL, Crin Antonescu, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Nu mai sunt in PNL dintr-un motiv foarte simplu: Florin Turcanu si Crin Antonescu nu m-au convins sa raman, nu m-au convins ca au capacitatea sa conduca asa cum trebuie si sa respecte asteptarile celor care i-au votat. Nu m-au convins ca declaratiile lor sunt in concordanta cu faptele lor", a declarat Relu Tirzioru.

Primarul orasului Saveni a spus ca in PNL Botosani sunt mai multe persoane dezamagite si nemultumite de politica celor din conducerea partidului si ca multi dintre liberali ar fi interesati de refacerea USL la nivelul judetului.

Ponta vrea refacerea USL. Replica PNL: Incearca strategia "Che Guevara traieste"

Cu toate acestea, Relul Tirzioru considera ca o eventuala reinfiintare a USL in Botosani va avea loc fara Florin Turcanu la conducerea organizatiei judetene a PNL.

"Eu sper ca USL se mai poate reface pentru ca asta au votat oamenii in 2012 si toti am avea de castigat daca am colabora. Dar nu cred ca refacerea USL la Botosani se mai poate face cu Turcanu in fruntea PNL", a declarat edilul orasului Saveni.

Tariceanu cere congres in PNL, dupa alegeri, si refacerea USL. Ce-i raspund liberalii

Relu Tirzioru a condamnat decizia partidului de a se apropia de Traian Basescu si de partidele din jurul presedintelui, in contradictie cu obiectivele care au stat la baza USL, in 2012.

"E greu sa le explici oamenilor de ce mergi langa Basescu, dupa ce in 2012, le-ai promis ca vom da jos regimul Basescu", sustine Tirzioru.

Primarul din Saveni a mai precizat ca se va alatura echipei PSD, intrucat a colaborat bine cu presedintele social-democratilor, Andrei Dolineaschi si cu ceilalti parlamentari PSD care i-au ajutat pe primarii din judet, indiferent de apartenenta lor politica.

Lider local PNL: USL asta e ca o camasa curata, cand tu esti nespalat. O vrajeala

Fostul presedinte liberal Calin Popescu Tariceanu a cerut PNL, marti, sa refaca USL si, in acest sens, solicita organizarea unui congres dupa alegerile europarlamentare.

De asemenea, prim-ministrul Victor Ponta a declarat, vineri, ca are dubii ca va candida la alegerile prezidentiale, afirmand ca intai trebuie refacut USL, dupa care sa fie stabilit candidatul cu cele mai mari sanse la Cotroceni. Sambata, presedintele PSD a spus ca "sunt toate sansele din lume sa fie refacuta USL".

Pe 27 februarie, la doua zile dupa ce USL s-a rupt, Florin Turcanu a spus ca si-a dat seama de la inceput ca alianta "era o vrajeala care nu tinea".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#primar Botosani refacere USL, #refacere USL Botosani, #PNL Botosani refacere USL , #PNL
Comentarii
Poza Sulampahar
Sulampahar
rank 4
e x a c t ce vrea dragnea