USL, distrusa de sondaje? PNL respecta protocolul, PSD ar mai calca pe langa

Vineri, 05 August 2011, ora 12:53
6186 citiri
USL, distrusa de sondaje? PNL respecta protocolul, PSD ar mai calca pe langa
Foto: Arhiva

Sondajele realizate de PSD si PNL in toata tara pentru a putea stabili candidatii Uniunii Social Liberale pentru alegerile din 2012 au fost finalizate. Astfel, daca duminica viitoare ar fi alegeri, USL ar obtine intre 58% si 60%, a declarat pentru Ziare.com purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu.

"Potrivit evaluarilor facute, USL are un scor undeva intre 55 si 65% cu erorile de rigoare, pe total national... 58% - 60% e cea mai buna estimare, mentionand ca nu am facut sondajul la Bucuresti, care va creste scorul", a precizat liberalul.

Mihai Voicu a mai spus ca cifrele care au ajuns in presa, pe surse, sunt departe de realitate.

"Nu vreau sa comentez acele rezultate care au ajuns pe surse, pot doar sa va spun ca cele mai multe dintre ele sunt foarte departe de realitate, dar nu doresc sa fac precizari suplimentare deoarece acordul in USL este sa nu facem publice rezultatele sondajelor si nici macar informatii despre ele pana cand nu vom desemna candidatii", a declarat liberalul.

Intrebat daca principiul paritatii din protocolul USL va fi respectat in cazul in care unul dintre partide are mai multi candidati majoritar procentual, purtatorul de cuvant al PNL ne-a declarat ca nu se va ajunge in aceasta situatie.

"Nu vom ajunge in aceasta situatie. Nu se pune problema chiar daca vor exista diferente ca numar de candidati ele vor fi, acolo unde se intalnesc, diferente mici, care sunt din punct de vedere sociologic nerelevante", a precizat liderul liberal.

Cat despre nemultumirile din interior, din cadrul USL, generate de rezultatele sondajelor interne, Mihai Voicu a precizat ca se va ajunge la o solutie care sa aduca multumiri.

"Sunt convins ca vom ajunge sa luam decizii in asa fel incat sa fie cat mai putine nemultumiri, nu exista solutii solutii perfecte, dar nici total imperfecte. Vom ajunge la cea mai buna varianta din punct de vedere politic si electoral", a completat Voicu.

Si surse din PSD ne-au declarat ca procentul aproximativ al USL in acest moment este de 58%, insa, in cazul in care exista candidati care nu se incadreaza in "principiul paritatii, nu se vor intepeni in protocol", ci se va merge pe candidatii care au cele mai multe sanse sa castige alegerile, pentru a nu-i lasa pe cei din PDL sa aiba castig de cauza.

Dragnea: Problema USL e ca avem prea multi candidati care stau bine in sondaje

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, declara pentru Ziare.com, in urma cu trei saptamani, ca sondajele ii desemneaza pe candidatii USL ca favoriti, iar asta inseamna ca negocierea si stabilirea candidatilor intre PSD si PNL va fi una dificila.

"Avem o veste buna si una mai putin buna. Vestea buna e ca in general candidatii Uniunii stau foarte bine. Vestea rea e ca stand foarte bine si unii si altii nu o sa fie foarte usoara negocierea si stabilirea candidatilor dupa grila semnata in protocol", a declarat liderul social democrat, rugat sa comenteze rezultatele sondajelor interne ale USL, care urmeaza sa stabileasca cine va candida pentru alegerile locale din 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#sondaje interne USL, #sondaje PSD PNL, #Mihai Voicu PNL , #PNL