USL Iasi, gata sa plesneasca

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 14:55
2630 citiri
USL Iasi, gata sa plesneasca
Foto: Arhiva

Decizia liberalilor ca nicio candidatura a USL la alegerile locale sa nu se renegocieze in ciuda tensiunilor provocate in unele judete s-ar putea sa duca la iesirea conservatorilor din uniune, si asta pentru ca Tudor Ciuhodaru nu are de gand sa renunte la candidatura sa la Primaria Iasiului.

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat luni, dupa sedinta BPC al PNL, ca s-a stabilit foarte clar ca "nu se mai rediscuta ceea ce s-a stabilit in privinta candidaturilor, in ceea ce priveste PNL versus PSD".

Intrebat cum ramane cu situatia de la Iasi, unde partenerii conservatori nu renunta la candidatura lui Tudor Ciuhodaru, Relu Fenechiu a spus, in premiera, ca aceasta nu ar fi posibila din punct de vedere juridic.

"Problema de la Iasi nu e legata neaparat de candidatura lui Tudor Ciuhodaru, ci de imposibilitatea juridica de a ramane asa, pentru ca s-a stabilit ca la municipiu sa candideze PC separat, or in aceeasi circumscriptie nu se poate sa candideze separat PC-ul si impreuna o alianta intre partide din care face parte si PC", a declarat Relu Fenechiu pentru Ziare.com.

Vicepresedintele PNL s-a aratat increzator ca pana la urma se va gasi o solutie de comun acord si la USL Iasi.

Intrebat daca este pusa in pericol Alianta de Centru Dreapta de aceasta decizie de a interzice candidatura, Relu Fenechiu a raspuns destul de evaziv: "Nu pot sa spun ca exista semnale care sa duca spre o asemenea directie".

In schimb, deputatul PC Tudor Ciuhodaru a fost ceva mai explicit: "Gheorghe Nichita nu este candidatul USL, este un candidat PSD sustinut de PNL. USL este format din cele trei partide: PSD, PNL si PC. Din punctul meu de vedere, eu voi respecta doar decizia celor pe care doresc sa ii reprezint", a declarat Tudor Ciuhodaru pentru Ziare.com.

Partidul Conservator va avea luni, la ora 15,30, o conferinta de presa in care este posibil sa isi manifeste clar nemultumirea si chiar sa anunte anumite decizii importante.

De altfel, aceasta nu este singura nemultumire majora a conservatorilor. Luni, Crin Antonescu si Victor Ponta au anuntat sustinerea USL pentru Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, in calitate de independent, decizie care nu pare sa aiba acceptul PC. Presedintele PC Daniel Constantin declarase in repetate randuri ca PC va sustine candidatura primarului sectorului patru, Cristian Popescu "Piedone", la Primaria Capitalei.

In plus, Daniel Constantin nu a fost prezent la anuntul oficial al candidaturii lui Sorin Oprescu din partea USL, alaturi de Victor Ponta si Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ciuhodaru Iasi, #Fenechiu USL Iasi, #candidatura USL Iasi primarie , #PNL