Preotii din Valcea au impartit de Inviere felicitari pentru PSD?

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 14:47
1680 citiri
Preotii din Valcea au impartit de Inviere felicitari pentru PSD?
Foto: Arhiva

Liderii PSD si PNL Valcea se acuza reciproc ca au furat startul in campania pentru desemnarea candidatului unic al USL la sefia Consiliului Judetean. Liberalii ii acuza pe pesedisti ca, ajutati de preotii din judet, ii fac deja campanie candidatului Ion Calea (foto centru) si cer mutarea preotilor care fac campanie electorala.

"Stim ce este fair-play-ul politic mai ales intr-o alianta bazata pe principii democratice. Dar atunci cand adversarul politic este chiar aliatul tau, nu stiu ce ar mai putea sa insemne moralitatea. Protocolul USL spune clar despre sondaj si despre o campanie interna bazata pe corectitudine si pe respectul partenerului politic. Asta nu inseamna sa profiti de sarbatori care nu au nimic laic, ci au alta simbolistica.

Astfel, cativa preoti din mai multe parohii din Valcea au impartit in noaptea de Inviere mii de felicitari cu mesajul politic al lui Ion Calea. Din cate stim nu a inceput campania interna, iar acest aspect este extrem de grav. S-a furat startul, iar acest aspect trebuie semnalat si rectificat cat mai repede", a declarat vicepresedintele PNL Valcea, Victor Stanculescu, citat de Agerpres si preluat de Evenimentul Zilei.

In aceste conditii, liberalii solicita mutarea preotilor care in noaptea de Inviere au facut campanie electorala. "Este cazul preotului Toparlan Ovidiu din parohia Racovita, de unde azi am primit de la zeci de cetateni reclamatii asupra faptului ca preotul face politica pentru candidatul PSD de fiecare data in biserica", a adaugat vicepresedintele PNL.

In replica, liderii PSD spun ca acuzatiile sunt nefondate si ca liberalii sunt cei care au furat startul, impartind pliante prin blocuri cu candidatul lor, Emilian Francu.

"Ceea ce afirma liberalii este o minciuna. Da, organizatia judeteana a impartit felicitari de Paste, dar nu in noaptea de Inviere, ci cu multe zile inainte si nu prin preoti. A fost o imagine de context de factura religioasa. Si nu in cadrul unei campanii electorale. Daca ei, liberalii, sunt atat de corecti, pot sa motiveze pliantele candidatului Emilian Francu pentru primarie aparute in scarile blocurilor in urma cu doua saptamani?", a declarat secretarul executiv al PSD, Dumitru Persu.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#USL Valcea, #PSD PNL Valcea, #scandal filiale USL, #alianta PSD PNL , #PSD
Comentarii
Poza veni-vidi-ciuciu
veni-vidi-ciuciu
rank 5
Si ce mare valva au facut ziarcomistii ca la Valcea, Boc a fost huiduit de o mana de USL-asi!
Poza Cineva
Cineva
rank 5
foarte frumos din partea lor