Revista presei: USL si-a impartit candidatii - principiul paritatii, pe apa sambetei

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 07:30
3547 citiri
Revista presei: USL si-a impartit candidatii - principiul paritatii, pe apa sambetei

Uniunea Social Liberala si-a stabilit lista candidatilor la alegerile locale din anul 2012, dupa negocieri lungi si nelipsite de incidente, scrie presa centrala de vineri.

In cele din urma, liderii USL au ajuns la o intelegere si au finalizat listele candidaturilor pentru alegerile locale care vor avea loc anul viitor.

"USL si-a stabilit candidaturile", titreaza Jurnalul National, care precizeaza ca, la locale, PSD va avea candidati pentru 22 de consilii judetene, iar ACD - pentru 19.

Social-democratilor le reveneau, conform protocolului, 21 de Consilii Judetene, insa in sedinta Comitetul Executiv National s-a decis ca PSD sa cedeze, la cererea PNL, sefia Consiliului Judetean Buzau, detinuta in prezent de pesedisti, luand la schimb alte doua Consilii.

"Principiul paritatii USL, pe apa sambetei", apreciaza jurnalistii de la Evenimentul Zilei. "Buzau, punct nevraligic", scrie si Adevarul in editia de vineri, explicand ca tensiunile nu s-au manifestat doar intre partide, ci si in interiorul PSD.

Dupa ce trocul de la Buzau a fost incheiat, liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ca "Sper ca cei din USL sa poata gestiona supararile, frustrarile mai mult sau mai putin legitime", adauga Romania Libera.

Jurnalul National: USL si-a stabilit candidaturile

Partidele Uniunii Social Liberale si-au stabilit, joi, lista candidatilor la alegerile locale din anul 2012, dupa "negocieri lungi si dificile".

Cele trei partide si-au impartit aproape egal candidaturile - PSD, 22 de candidaturi la presedintiile Consiliilor Judetene si primariilor de municipii-resedinte de judet, iar Alianta de Centru-Dreapta (PNL+PC), 19, relateaza Jurnalul National.

Evenimentul Zilei: Principiul paritatii USL, pe apa sambetei

Social-democratilor le reveneau, conform protocolului, 21 de Consilii Judetene, insa in sedinta Comitetul Executiv National s-a decis ca PSD sa cedeze, la cererea PNL, sefia Consiliului Judetean Buzau, detinuta in prezent de pesedisti, luand la schimb alte doua consilii.

Liberalii vor sa-l propulseze in fruntea CJ Buzau pe senatorul Cristinel Bagiu, care il elimina astfel din carti pe social-democratul aspirant la un nou mandat, Victor Mocanu, completeaza Evenimentul Zilei.

Trocul prevede ca PSD ar urma sa aiba candidati la CJ Arad si Timisoara, initial reclamate de PNL, pe langa cele 15 controlate deja in prezent de catre social-democrati. Alti candidati social-democrati la CJ ar urma sa fie lansati pentru Dambovita, Bistrita-Nasaud, Mehedinti, Sibiu, Suceava si Tulcea.

Adevarul: Buzau, punct nevraligic

Tensiunile nu s-au manifestat doar intre partide, ci si in interiorul PSD, dupa ce liderii partidului au cedat PNL candidatura la sefia Consiliului Judetean Buzau.

Surse din PSD, citate de Adevarul, sustin ca la reuniunea de miercuri seara a unor lideri PSD, desfasurata la Rin Hotel, seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, s-ar fi aratat nemultumit ca PSD a dat PNL sefia unui consiliu judetean pe care ar fi castigat-o cu siguranta.

Liderul PSD, Victor Ponta, a replicat: "Si daca rupem USL-ul, unde ajungem?".

Romania Libera - Ponta: Sper ca cei din USL sa poata gestiona supararile, frustrarile mai mult sau mai putin legitime

Dupa anuntarea repartizarii candidaturilor intre partidele din USL, presedintele PSD, Victor Ponta, si-a exprimat speranta ca liderii PSD, PNL si PC sa poata gestiona in continuare "supararile, frustrarile mai mult sau mai putin legitime" care vor aparea in cadrul celor trei formatiuni.

"Este important ca semnal pe care il dam ca putem sa trecem peste orice probleme sau orgolii locale si sa incercam sa ne prezentam ca Uniunea Social Liberala, unita si din punct de vedere juridic, ca o alternativa la ceea ce inseamna Traian Basescu si PDL. Sper sa putem gestiona in continuare supararile, frustrarile mai mult sau mai putin legitime si sa intelegem ca putem sa fim acea alternativa de care Romania are nevoie", a spus Ponta, citat de Romania Libera.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#usl candidati cj primarii, #usl candati buzau, #ponta antonescu candidatii alegeri locale , #PSD