USL se pregateste de alegerile din 2012. PSD si PNL se apuca de sondaje

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 11:14
1651 citiri
USL se pregateste de alegerile din 2012. PSD si PNL se apuca de sondaje
Foto: Arhiva

Uniunea Social Liberala a inceput deja pregatirile pentru alegerile locale din 2012. Atat PSD, cat si PNL cauta firme de consultanta politica care sa realizeze sondajele, in urma carora urmeaza sa fie stabiliti candidatii.

In timp ce social democratii au ales sa mearga pe mana celor de la CSCI si Avangarde, liberalii au ales Agentia de Rating Politic, Gallup si Grupul de Stiinte Sociale 2000, cu care lucreaza de mai multi ani.

Cristian Andrei, consultant politic al Agentiei de Rating Politic, a confirmat pentru Ziare.com ca lucreaza pentru PNL, insa nu a dat mai multe date despre contract.

"Nu pot sa dau mai multe date despre contract, deoarece este privilegiul clientului sa discute proiectul si asa e firesc intr-o relatie comerciala. Partea interesanta va fi peste cateva luni cand o sa se anunte candidatii si se va face strategia", ne-a declarat acesta.

Agentia de Rating Politic este o companie de consultanta, cu expertiza in politica.

O alta firma care urmeaza sa semneze cu PNL este Grupul de Stiinte Sociale 2000, cu care liberalii lucreaza de mai multi ani, anunta Adevarul.

Scandal cu sondaje in PSD

Marti, presa a anuntat ca secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, ar fi impus organizatiilor judetene sa faca sondajele prin care vor stabili candidatii la locale cu o anumita firma, iar social-democratii sunt nemultumiti de pretul standard de 13.000 de euro plus TVA.

Cu toate acestea, liderii de filiale nu au cum sa refuze, deoarece risca sa piarda dreptul de a nominaliza candidatii la ei in judet.

Liviu Dragnea le-a comunicat organizatiilor judetene ca trebuie sa faca sondajele locale prin care vor fi stabiliti candidatii USL cu un institut de cercetari sociologice decis de conducerea PSD.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Uniunea Social Liberala sondaje, #alege firme sondaje, #USL pregatiri alegeri 2012 , #PSD