Fenechiu: Nu e obligatoriu ca primii clasati in sondajele USL sa fie candidati la locale

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 19:17
1437 citiri
Fenechiu: Nu e obligatoriu ca primii clasati in sondajele USL sa fie candidati la locale
Foto: Arhiva

Deputatul PNL Relu Fenechiu a declarat, vineri, ca nu este obligatoriu ca persoanele iesite primele in sondajele USL pentru primarii si consilii judetene sa obtina nominalizarea aliantei pentru aceste functii la alegerile locale, deoarece trebuie respectat protocolul incheiat la nivel national.

Fenechiu a prezentat, intr-o conferinta de presa la Iasi, un scenariu in care politicienii prinsi de PNL in sondaje ar iesi invingatori in 30 de judete si a precizat ca doar 20 dintre acestia ar fi desemnati in mod oficial candidati ai USL, deoarece, potrivit intelegerii cu PSD, social-democratii vor avea 21 de candidati in cadrul USL pentru consiliile judetene.

Referindu-se la situatia din Iasi, Fenechiu a subliniat ca nu exista disensiuni in USL, cu toate ca Tudor Ciuhodaru (PC) a declarat in mai multe randuri ca el va candida la primaria Iasi indiferent de rezultatele sondajelor USL, in conditiile in care, potrivit liderilor USL Iasi, Gheorghe Nichita (PSD) conduce in preferintele iesenilor, transmite corespondentul NewsIn. In acest context, Fenechiu a spus ca nu exclude o candidatura independenta a lui Ciuhodaru la primarie.

"Sub brandul USL, multi candidati castiga primaria si CJ. Primii cinci-sase candidati din sondaje apartin USL. In cazul meu, sub sigla USL as obtine peste 50% la Consiliul Judetean, dar daca as candida independent, nu stiu daca as lua mai mult de 25%", a mai spus Fenechiu.

Deputatul a adaugat ca scorul sau in judet este "sensibil egal" cu cel inregistrat de deputatul Cristi Adomnitei, cel de-al doilea liberal prins in sondaj de catre PNL pentru judetul Iasi.

"Eu nu vreau sa candidez, dar daca va trebui sa o fac, voi candida", a mai declarat Fenechiu.

Intrebat cine si-ar asuma esecul in PNL Iasi in cazul in care niciun liberal nu va fi desemnat candidat USL pentru una din cele doua functii, Fenechiu a precizat ca nu-si va depune demisia din fruntea filialei.

"Eu demisionez atunci cand pierd competitia, nu la masa verde. Dar nu va faceti sperante in acest sens", a subliniat seful liberalilor ieseni.

In sondajele USL realizate la Iasi, sapte persoane au fost nominalizate pentru primarie si CJ. Astfel, la primaria Iasi au fost masurati Gheorghe Nichita (PSD), deputatul Tudor Ciuhodaru (PC) si Mugur Cozmanciuc (PNL), iar la CJ senatorul Florin Constantinescu, seful finantelor locale Victorel Lupu (ambii PSD), Tudor Ciuhodaru (PC) si deputatii Relu Fenechiu si Cristi Adomnitei (ambii PNL).

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Fenechiu candidati USL sondaje, #stabilire candidati USL , #stiri Uniunea Social Liberala