Iohannis: Apropierea dintre PC si PSD este destul de evidenta

Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 08:05
1867 citiri
Iohannis: Apropierea dintre PC si PSD este destul de evidenta
Foto: Digi 24

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, primarul Sibiului, respinge orice apropiere a partidului sau de Traian Basescu, dupa ce intre PNL si PC s-a produs o ruptura.

Iohannis recunoaste ca in USL are loc o repozitionare a partenerilor. "Intre PNL si PC a aparut inca din vara o raceala, care nu a mai trecut", a declarat acesta, luni seara, la Digi 24.

Oficialul liberal a mai spus ca apropierea dintre PSD si PC este "destul de evidenta".

"De cand sunt eu in partid, nu am putut sa constat o apropiere deosebita intre PNL si PC", a subliniat Klaus Iohannis.

El a declarat ca PNL nu intentiona oricum sa ofere locuri pe listele sale aliatilor din PC la alegerile europarlamentare si nici nu stie sa fie existat o asemenea discutie, dar a admis ca e posibil ca miza declaratiilor lui Dan Voiculescu ar putea fi dorinta de a obtine un mandat de europarlamentar.

Intrebat daca PSD este dispus sa ofere PC locuri pe listele sale la europarlamentare, Constantin Nita, vicepresedinte PSD, a spus, tot la Digi 24, ca nici el nu are cunostinta de vreo discutie in acest sens.

Pe de alta parte, prim-vicepresedintele PNL a reconfirmat ca PNL doreste ca Uniunea Social-Liberala sa continue si a precizat ca partidul nu are intentia de a merge la tribunal pentru a denunta acordul de alianta cu PC. "Mergem mai departe, nu dorim ca din acest incident sa punem in pericol USL-ul", a asigurat Klaus Iohannis.

Dilema lui Antonescu: Relatia cu PC nu mai exista, dar oficializarea rupturii ar afecta USL

Liderul liberal a mai spus, legat de forta mediatica pe care o oferea Partidul Conservator, ca nu se teme de aceasta ruptura si ca "nu este bine sa confundam televiziunile cu partidele".

Si vicepresedintele PSD, Constantin Nita, prezent in studioul Digi24, a spus ca dorinta este de a fi pastrat USL si a calificat drept o "iesire trecatoare" incidentul dintre PNL si PC, fara a exclude in totalitate ideea unei apropieri intre PC si PSD.

Ruperea aliantei dintre liberali si conservatori "nu este un lucru bun pentru USL, nu este de bun augur, dorim sa pastram aceasta entitate", a declarat Constantin Nita. "Nu ne bucura, dar...bucurosi le-om duce toate", a adaugat Nita reluand versul eminescian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#iohannis rupere PC PNL, #apropiere PC PSD, #Dan Voiculescu europarlamentare , #stiri Uniunea Social Liberala
Comentarii