Revista presei: USL promoveaza turismul fara frunza

Sambata, 27 August 2011, ora 09:00
1908 citiri
Revista presei: USL promoveaza turismul fara frunza
Foto: Arhiva

Viziunea USL cu privire la turism, prezentata la Mamaia de edilul constantean Radu Mazare si de liderii Uniunii, este principalul subiect dezbatut de presa centrala de sambata.

Romania ar trebui sa se axeze pe "un turism de distractie, de cluburi, fara restrictii la fumat sau la zgomot", pentru a suplini dezavantajele legate de infrastructura veche si sezonul estival scurt, spune Mazare.

"USL promoveaza turismul fara frunza", trateaza aceasta tema, intr-un articol mai amplu, jurnalistii de la Evenimentul Zilei. Mai mult, marea ar urma sa fie libera pentru agrementul nautic cu motor si vele, scrie si Adevarul despre "Turismul fara constrageri" propus la Mamaia.

Lansarea programului pentru turism al USL a fost si o buna oportunitate pentru ca liderul PC, Daniel Consantin, sa o critice pe Elena Udrea, ministrul Turismului, pe care a etichetat-o ca fiind "Cireasa de pe tortul incompetentei in materie de turism, din '89 incoace", titreaza Romania libera.

Subiectul alegerilor locale suprapuse cu cele parlamentare este reluat sambata din nou de jurnalistii de la Puterea, care apreciaza ca "O lista intreaga de parlamentari raman fara 'Planul B'".

Evnimentul Zilei: USL promoveaza turismul fara frunza

Romania ar trebui sa se axeze pe "un turism de distractie, de cluburi, fara restrictii la fumat sau la zgomot". Aceasta ar fi viziunea USL cu privire la turism sintetizata de primarul Mazare. Opozitia a prezentat la Mamaia programul propriu privind dezvoltarea turismului.

Una dintre propuneri se refera la sprijinirea hotelurilor sa-si construiasca piscine. Programul s-ar numi "Prima piscina" si, conform acestuia, statul ar urma sa acorde sprijin financiar pentru hotelierii interesati sa amenajeze bazine de relaxare acvatica, relateaza Evenimentul Zilei.

O alta promisiune a USL este construirea de bariere anti-alge, se arata in documentul citat.

Viziunea USL asupra turismului romanesc a fost completata cu ideile primarului din Constanta, Radu Mazare, prezentat de Victor Ponta drept numarul 1 la petreceri in partid.

Adevarul: "Turism fara constrangeri" pe litoral

Primarul Constantei, Radu Mazare, sustine ca litoralul romanesc trebuie sa se promoveze cu un brand diferit, acela de zona a "turismului fara constrangeri", in care "petreci toata noaptea si fumezi".

Mazare a afirmat ca litoralul trebuie "privit altfel", pentru a suplini dezavantajele legate de infrastructura veche si sezonul estival scurt.

"Trebuie sa iesim cu ceva ce altii nu ofera, anume turism fara constrangere, cu reguli putine. Sunt foarte putine locurile in Europa in care te duci ca turist in club, petreci toata noaptea si fumezi. Este o promovare pe un segment de turisti care vor sa faca asa ceva. Sunt foarte putine locuri de agrement pe mare in care poti face skijet fara permis. Trebuie sa te duci la mama dracu' din statiune. Sa iesim ca si brand cu acest statut de turism fara constrangeri", a explicat primarul din Constanta, citat de Adevarul.

Romania libera: Daniel Constantin: Udrea e cireasa de pe tortul incompetentei in materie de turism, din '89 incoace

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, vineri, cu ocazia lansarii programului pentru turism al USL, ca actualul ministru pe acest portofoliu, Elena Udrea, este cireasa de pe tortul incompetentei in materie de turism.

"Atunci cand vorbesti de turism e practic imposibil sa nu vorbesti de cea care probabil in mod voit si-a lipit imaginea de ceea ce inseamna turismul romanesc din aceasta perioada (...) Dna Udrea promoveaza cu excelenta un tip de turism in Romania si acela este turismul electoral", a spus Constantin, potrivit Romania libera.

Puterea: O lista intreaga de parlamentari raman fara "Planul B"

Pe de alta parte, Puterea reia subiectul alegerilor.

Un numar important de senatori si deputati isi fac in acest moment calcule pentru a candida in vara lui 2012 la primarii si presedentii de consilii judetene, apreciaza jurnalistii.

Insa, acesta nu este singurul lor calcul. Mai au si un "Plan B": candidaturi ulterioare, in iarna anului viitor, pentru un fotoliu de parlamentar, in cazul unui esec la locale. Planul lor de rezerva este, insa, dat peste cap. Motivul? Intentia PDL de a suprapune alegerile locale cu cele parlamentare ii forteaza sa aleaga: ori candideaza la parlamentare, ori la locale.

"Calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de membru al Guvernului". Asa spune Alineatul 2 al Articolului 71 din Constitutia Romaniei. Prin urmare, nu poti fi in acelasi timp si parlamentar si primar, sau presedinte de consiliu judetean. Cu toate acestea, legea nu impiedica pe nimeni doar sa candideze si la locale si la parlamentare.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#usl program usl turism, #turism usl program mazare , #stiri Uniunea Social Liberala