Ziare.com

Statul trebuie sa isi merite taxele - vezi masurile economice din programul USL

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 19:00

   

Statul trebuie sa isi merite taxele - vezi masurile economice din programul USL
Impozitul diferentiat pe venit cu mentinerea plafonului de 16%, reducerea progresiva a contributiilor sociale la angajator, cu 5% in urmatorii patru ani, concomitent cu cresterea treptata salariului minim la 1.200 de lei pana in 2016, scaderea TVA la 19% dupa patru ani de guvernare sunt principalele masuri economice propuse de Uniunea Liberal Sociala in programul de guvernare 2012-2016.

"Trebuie ca statul sa reinceapa sa functioneze si sa isi merite taxele pe care le incaseaza. Solutia noastra este sa facem Romania puternica", spun reprezentantii USL in document.

In acest scop, USL doreste sa reduca treptat, in urmatorii 4 ani, CAS-ul datorat de angajator cu 5 puncte procentuale, concomitent cu cresterea progresiva, pana in anul 2016, a salariului minim pe economie pana la 1.200 lei.

Programul ARD pentru o economie puternica - demagogie sau realism?

O alta masura vizeaza reducerea TVA la producatorii agricoli de la 24% la 9%, iar 15% se intoarce la producator in momentul in care prezinta factura. Masura va fi valabila doar pentru productie si nu pe lantul de prelucrare. "Stimulam, astfel, producatorii interni si reducem evaziunea fiscala din agricultura", se explica in document.

Totodata, dupa 4 ani de mandat al guvernului USL, TVA va reveni la nivelul de 19%.

Uniunea Social Liberala isi reafirma intentia de a mentine plafonul de 16% si de a introduce, pe parcursul mandatului, impozitul diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale: cote de 8%, 12% si 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.

De asemenea, USL intentioneaza sa reduca la jumatate numarul de taxe parafiscale, sa creasca deductibilitatea cheltuielilor in cercetare si dezvoltare de la 20% la 50% si sa infiinteze un ghiseu unic pentru plata online a taxelor si a impozitelor.

Programul include o serie de investitii strategice regionale, precum infiintarea unui centru universitar in fiecare regiune, a unui centru sportiv polivalent de nivel international in fiecare regiune, dar si a unui sistem de urgenta, cu pompieri, ambulanta si politie in fiecare regiune.

In domeniul infrastructurii, USL doreste sa finalizeze autostrazile Bucuresti-Arad, Bucuresti-Iasi si Iasi-Chisinau si centura Bucuresti.

In sectorul energetic, Uniunea promite realizarea centralelor Hidroelectrice Tarnita-Lapus-Testi si Islaz si continuarea privatizarilor in sistemul energetic prin majorarea capitalului social, sumele obtinute urmand sa fie utilizate pentru retehnologizare si investitii de mediu.

In agricultura, anunta demararea constructiei canalului Siret-Baragan, prin care se doreste rezolvarea problemei sistemului de irigatii din Moldova si Muntenia. Agricultorilor le sunt promise subventii la nivelul fermierilor din vest, iar USL va acorda subventii pentru cercetarea din agricultura, pomicultura, zootehnie si celelalte domenii, in acord cu Comisia Europeana.

Pentru dezvoltarea satului romanesc, USL anunta modernizarea infrastructurii de utilitati: canalizare - de la 62% in prezent, la 90% pana in 2016; electrificare - de la 83% in prezent, la 100% in 2014; un program de construire, modernizare si reabilitare de drumuri judetene si comunale si cresterea accesibilitatii locuitorilor din zonele izolate; un program de reabilitare si intretinere ale dispensarelor.

Pentru stimularea sectorului privat si a investitiilor, USL propune masuri precum scutirea de impozitare pe perioada de 5 ani a dividendelor reinvestite in utilaje, echipamente tehnologice si cercetare-dezvoltareinovare, infiintarea unei firme in trei zile, mentinerea optiunii intre cota unica de 16% pe profit si 3% impozit pe cifra de afaceri pentru microintreprinderi.

USL anunta introducerea taxei pe tranzatii financiare pe model european, in acord cu toate statele UE, dar si adoptarea unei noi legi pentru IMM, care are la baza transpunerea in legislatia romaneasca a legii europene privind intreprinderile mici din Europa, Small Business Act (SBA).

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2769 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
15 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Punctual, cu cifre, termene! Asta e PROGRAM!

Ponta, ia de plagiaza! Asta e un program de guvernare, nu gargara generala.
Programul USL se poate sumariza astfel: desfiintarea statului de drept si rafuiala politica. Masuri economice, ioc!

 

auziti romanii va curge lapte si miere prin romanika

dupa alegeri ,votatii miorite bebeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

 

Si guvernul ar trebui sa isi merite salariile, nu?

Fratilor, cite minciuni va mai poate turna plagiatorul ca sa intelegeti ca este un incapabil, la fel de impotent ca acolitul sau Adolfescu!

si toate astea vor fi platite de...

milionarii USL?

 

Aduc Nastase si Mitrea

bani de-acasa.

Asa este, ca videanu, berceanu,mircea basescu,

udrea cu HaHaila al ei,berceanu, stolojan,flutur,falca,pinalti,etc. nu au de unde.

Program de guvernare ...

orice cititor mai istet de pe ziare.com poate enunta usor cateva puncte ale unui program de guvernare propriu !!
Poate nu stim despre ce vorbim. Un program de guvernare arata obiectivele precum si masurile exacte (legislative, fiscale, administrative, etc) prin care se vor atinge ! Deocamdata USL nu a prezentat decat niste .. teluri, nimic mai mult. Nu a spus cum, nu a spus cu ce. Si Dan Diaconescu si Vadim Tudor pot face asta. Pe nimeni nu il doare gura sa promita.

Nastase a facut cadou un carton cu fulare...

... toate cumparate la talcioc in Turcia, ce credeati , ca va da Burberry? Mai muncitorilor...

Ah, sigur, Voiculescu a si deschis un cont: Money for Romania!

Praf in ochi fratilor.

Daca prin absurd USL ar ramane la guvernare,

nici nu apuca anul 2014 in Palatul Victoria. Saracia va fi crunta, iar manifestatiile din Grecia vor fi joaca de copii fata de ce vom avea aici.

 

Nu-i prinde vara lui 2013 ..

Tie ti-a trebuit o luna sa vezi ce "poate" USL, altora le trebuie mai mult!

Focul va incepe chiar in fata, la Antipa! Intii vom da foc

dinozaurilor din muzeu, apoi trecem piata si ii pirlim pe cei vii din parlament. Va fi o sfiriiala...

 

 

PNL-ule undeee esti?

Program mai demagogic si mai populist ca asta nici macar mumia batrana de Iliescu nu a avut curajul sa-l propuna. (:-)))))))

 

@Veve. Aici ai pus degetul pe buba! USL nu are program de

guvernare (asta am vazut dupa 6 luni), dar problema este ca nici ailalti nu prea au multe idei. Am impresia ca este o cacialma in care tot noi vom pierde si ei (oricare) vor cistiga. Ce ati zice de o demolare a parlamentului ca festivitate de Craciun? Cu ruguri pe partide, sa frigem si noi un mititel cu ceva grasime si sa bem in sanatatea nostra si pentru amintirea lor? Comuna din Paris a fost exact asta! Noi asteptam inca 20 de ani? Asteptam sa invatam greceste?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor