Tembelisme (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 03 Septembrie 2012, ora 15:08
10627 citiri
Tembelisme (Opinii)
Foto: elldor.info

Dincolo de tusele groase ale acestei veri politice, detaliile deloc neimportante ne arata tembelisme greu de explicat intr-o logica minimala si intr-o politica facuta profesionist.

De cand cu decizia CCR, USL cu tot cu presa afiliata s-au napustit asupra Aspaziei Cojocaru, trasformata intr-o "nomina odiosa", unica vinovata pentru esecul referendumului. De parca numai d-na Cojocaru ar fi decis invalidarea. Domnia sa a fost unul din sase judecatori de aceasta parere majoritara. Ma intreb de ce nu este linsat si dl. judecator Puskas, propus de UDMR? Dl. Minea, dl. Lazaroiu au fost lasati pace, dupa cum e si normal.

Si, apoi, marile dezvaluiri pe care le toarna seara de seara Antena 3 in privinta d-nei Cojocaru nu privesc fapte si situatii, reale sau imaginare, recente. Daca sunt adevarate, ele erau la fel de valabile cand PSD a propus-o pe d-na Cojocaru pentru CCR, propunere votata in unanimitate in Parlament.

Atunci toate aceste fapte care ar face-o incompatibila cu statutul de judecator nu erau la fel de grave? D-na Cojocaru avea statura de judecator constitutional cand s-a opus taierii pensiilor, inclusiv de serviciu, sau cand s-a opus comasarii alegerilor?

Problema cu d-na Cojocaru este, de fapt, tradarea de care o acuza PSD. Adica noi te-am trimis acolo si tu ne strici ploile? Este cea mai buna dovada ca, desi puterea si presa afiliata ei sustin cu voce tare independenta judecatorilor constitutionali, de fapt, se asteapta, pretinde ca ei sa se comporte politic.

Asadar, singurul lucru la care ar fi trebuit sa se gandeasca d-na Cojocaru era interesul partidului care a trimis-o acolo. Si ceea ce este normal pentru judecatorii propusi de PDL sau de Traian Basescu este impardonabil pentru cel propus de PSD.

Alt temebelism sta in ferocitatea cu care Guvernul s-a straduit sa demonstreze ca el insusi a organizat defectuos alegerile, trimitand la BEC liste nevalabile. Nu cred ca mai exista undeva in lume vreun alt guvern care sa se autoconteste in felul acesta.

Dupa cum nu exista niciun guvern care sa incerce prin toate mijloacele sa dovedesca faptul ca populatia tarii pe care o conduce este cu mult mai mica decat aceea acreditata pana atunci, in conditiile in care de numarul locuitorilor depind aspecte cheie precum fondurile europene alocate si numarul de europarlamentari.

Ca sa capete o portie cat mai mare, alte tari, precum Polonia sau Ungaria, nu mai stiu de artificii sa foloseasca pentru a-si spori populatia, luand in calcul fiecare purtator de sange polonez sau maghiar din orice colt al lumii. Cata iresponsabilitate iti trebuie ca sa sacrifici viitorul pe termen lung al tarii doar pentru a-ti casapi un adversar politic.

Alta poveste e aceea cu voturile romanilor din strainatate. Ceea ce nu se prea spune este ca romanii cu domiciliul declarat in strainatate nici macar nu au fost inclusi in listele electorale dintr-un bun inceput. Va amintiti poate cum Traian Basescu regreta faptul ca nu a contestat eliminarea lor din liste. In discutie sunt cele 3 milioane si jumatate de romani care NU si-au declarat domiciliul in strainatate.

Este vorba asadar despre Ion Popescu care are domiciliul declarat in Adunatii Risipiti, dar munceste temporar in Madrid, unde poate sta intr-o pensiune sau intr-o baraca, si care oricand se poate intoarce in Adunatii Risipiti sau poate pleca in alta tara in cautarea altui loc de munca.

Daca Ion Popescu nu si-a declarat alt domiciliu decat cel din Adunatii Risipiti, niciun guvern si niciun primar nu il poate elimina din liste fara a face o ilegalitate. Exact din acest motiv nu l-a eliminat nici Guvernul Ponta. Spera Guvernul ca judecatorii CCR sa comita ilegalitatea pe care el insusi nu s-a incumetat sa o comita?

Si, ca o bomboana amara pe coliva bunului simt, avem "marile proteste". Cine se uita la Antena 3 zice ca tara fierbe de indignare dupa revenirea lui Traian Basescu. Si atunci cum se face ca pe strada nu ies decat cateva sute de oameni? Unde sunt cele 7,5 milioane furibunde? Unde sunt zecile de mii de oameni care ieseau in strada impotriva lui Ion Iliescu in anii 90? Ce a fost Piata Universitatii in 1990 si ce este in aceste zile?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#USL Aspazia Cojocaru referendum, #USL proteste Traian Basescu, #USL referendum liste , #Traian Basescu