USL: Daca Basescu nu e demis, concedierile, taierile de pensii si salarii vor continua

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 20:11
4156 citiri
USL: Daca Basescu nu e demis, concedierile, taierile de pensii si salarii vor continua
Foto: Realitatea TV

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a prezentat, duminica, la sediul USL, care ar fi, in viziunea USL, consecintele intorcerii lui Traian Basescu la Cotroceni: vor continua concedierile din aparatul bugetar, vor urma taieri de salarii si impozitari de pensii.

"Voi da si citate ca sa nu existe dubii cu privire la intentiile lui Traian Basescu si ale acolitilor sai de la PDL in ceea ce priveste economia si alte domenii. Daca Traian Basescu ramane la putere, vor continua concedierile.

Traian Basescu a spus, citez: 'In urmatorii 2-3 ani trebuie sa ajungem la circa 900.000 in sectorul public. Cred ca este o evaluare corecta daca avem in vedere ca pe deoparte inca avem segmente in aparatul bugetar si la nivel local si central care sunt excesiv incarcate', am incheiat citatul.

Daca Traian Basescu ramane la putere, vor reincepe taierile de salarii si de pensii. Citez: 'As face-o oricand daca este in interesul tarii'.

Traian Basescu a anuntat de curand ca va continua sa inchida spitale daca ramane la putere. Cifra ingrozitoare pe care a anuntat-o este de 100.000 de paturi de spital care vor fi taiate. Citez din nou. 'Sunt probleme in sectorul sanitar, dar aici este cu totul altceva, inca avem vreo 100.000 de paturi in plus fata de ce trebuie sa avem'", a declarat vicepresedintele PNL Mihai Voicu.

Ponta: Sunt mandru sa fiu injurat de Basescu, un scorpion speriat, gata sa intepe pe toti

De asemenea, Voicu a spus ca intoarcerea lui Basescu in functie ar aduce, dupa sine, si o "impozitare a pensiilor mici": "Toate pensiile, inclusiv cele mici, vor fi impozitate daca Traian Basescu ramane la putere. Traian Basescu a spus: 'Exista varianta impozitarii pensiilor, mai exact cota unica introdusa la pensii. Sunt adevaruri care trebuie spuse', am incheiat citatul.

Traian Basescu va stopa returnarea catre pensionari a banilor retinuti ilegal la plata CASS. Traian Basescu a spus in mai multe randuri ca nu este de acord cu o restituire a acestor bani si a contrazis hotararea Curtii Constitutionale in acest domeniu. Citez din nou - 'Problema apare printre ultimele hotarari ale Curtii Constitutionale cu privire la pensii si aici va trebui sa gasim o solutie'. Ce solutie? Una in contradictoriu cu decizia Curtii si cu interesul pensionarilor", a mai punctat Voicu in cadrul unei conferinte de presa.

Vicepresedintele PNL a sustinut ca, daca presedintele suspendat Traian Basescu nu va fi demis la referendumul din 29 iulie, atunci planul acestuia de desfiintare a SMURD va continua.

"Traian Basescu isi va continua planul de desfiintare a SMURD pentru a finanta din bani publici firmele private de ambulante. Episodul este cunoscut, cred ca nu este nevoie sa insistam asupra lui. Traian Basescu va bloca rezilierea contractelor cu baietii destepti din energie pentru a proteja interesele apropiatilor sai: Gheorghe Stefan, Mircea Toader, Teodor Stolojan si Elena Udrea, precum si domnul Ioan Oltean, cunoscutul prieten al tovarasilor Beny si Alex", a adaugat Voicu.

Mihai Voicu a mentionat ca presedintele Traian Basescu va demara, in continuare, proiecte precum cel de la Rosia Montana, fara a lua in considerare opinia publica. "Nu in ultimul rand, proiecte precum cel de la Rosia Montana vor fi demarate fara a se tine cont de opinia publica. Interesul direct al lui Traian Basescu in acest proiect a fost afirmat deschis de acesta cu mai multe ocazii", a relatat Voicu.

Antonescu, la mitingul USL de la Iasi: Basescu a avut in spatele lui PCR si Securitatea

Vicepresedintele PNL a explicat si cum crede el ca Traian Basescu ar putea pune in aplicare toate aceste planuri: prin realizarea unui "Guvern prieten". "A spus de mai multe ori ca va dori sa-si construiasca o majoritate parlamentara, care sustina un Guvern prieten, un Guvern cu Elena Udrea, un Guvern cu Adriean Videanu, un Guvern cu domnul Blejnar si cu toti cei pe care ii aratam cu degetul pentru dezastrul din ultimii ani din Romania (...)

Eu nu ma indoiesc ca, daca presedintele Traian Basescu va ramane la putere, va dori sa aiba un Guvern asa cum s-a obisnuit. Un Guvern-sluga, un Guvern care sa ii indeplinesca toate aceste aberatii pe cale le-am prezentat", a conchis Mihai Voicu.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Mihai Voicu Basescu demis concedieri continua, #taieri pensii salarii Basescu, #referendum demitere Traian Basescu , #Traian Basescu