USL pregateste suspendarea lui Basescu: inca o sedinta extraordinara la Parlament - surse

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 10:37
9446 citiri
USL pregateste suspendarea lui Basescu: inca o sedinta extraordinara la Parlament - surse
Foto: presidency.ro

Liderii USL au avut o intalnire, miercuri dimineata, la sediul Guvernului, cu premierul Victor Ponta, pentru a pregati suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Potrivit Romania Tv, la ora 16.00, va avea loc plenul reunit in Parlament, in care va fi citita scrisoarea pentru suspendarea sefului statului.

De asemenea, surse politice au declarat pentru Mediafax ca juristii USL s-au reunit, miercuri dimineata, intr-o sedinta in care se discuta documentul in baza caruia sa fie declansata procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

Parlamentarii USL, rugati sa nu plece din Bucuresti

Se pare ca parlamentarii USL au fost rugati de prim-ministru sa nu plece din Bucuresti. Acestia au relatat pentru Mediafax ca in cursul diminetii de miercuri au primit SMS-uri de la staff-urile formatiunilor lor in care li se spune sa nu plece din Bucuresti.

Deocamdata, acestia nu au primit informatii despre o eventuala noua sesiune extraordinara a Parlamentului, insa li s-a transmis ca vor fi informati pe parcurs despre actiunile ce vor urma.

Revolutie in Parlament: Blaga, Anastase si Avocatul Poporului, schimbati intr-o zi de USL

La discutiile cu Victor Ponta au participat si noul presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, dar si deputatul PSD Viorel Hrebenciuc.

Zgonea a confirmat, pentru NewsIn, ca s-a intalnit cu Victor Ponta, miercuri dimineata. Totodata, el a spus ca le-a trimis un SMS parlamentarilor USL in care le-a cerut "sa fie pe pozitii" pentru o actiune pregatita in USL si care ar urma sa aiba loc in cursul acestei zile.

"Am trimis in aceasta dimineata un mesaj catre toti colegii din USL, in care i-am rugat sa stea azi pe pozitii. Nu s-a hotarat ce vom face azi, inca se discuta si voi avea intalniri in cursul acestei zile cu partidele parlamentare. Am avut o discutie in aceasta dimineata si cu dl premier Victor Ponta", a declarat acesta.

Marti seara, insa, atat Zgonea cat si Hrebenciuc au declarat ca nu exista o discutie privind initierea suspendarii sefului statului.

Crin Antonescu, noul presedinte al Senatului

Intrebat, dupa alegerea sa in fruntea Camerei Deputatilor, daca se va initia procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, Valeriu Zgonea a raspuns: "Nu exista aceasta discutie".

La randul sau, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a fost chestionat de ziaristi daca se va propune in aceasta saptamana suspendarea din functie a sefului statului.

Antonescu: Incepem saptamana asta suspendarea lui Basescu

"De unde ati scos treaba asta? Toata lumea parca... Chiar doriti asa de mult treaba asta? Eu nu va vad pe dumneavoastra ca doriti", a replicat Hrebenciuc.

La insistentele jurnalistilor, care au spus ca, in concluzie, actiunea de suspendare nu ar fi in planul USL, vicepresedintele Camerei a replicat: "Nu e in niciun caz in planurile mele, ca eu sunt ultimul care ma gandesc la lucrurile astea".

Revolutia din Parlament, comparata cu actiunile naziste de presa straina

Antonescu a anuntat inca de luni demararea suspendarii lui Basescu

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni seara, ca USL va demara in aceasta saptamana procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

"Incepem saptamana asta suspendarea. Eu cred ca putem sa si votam saptamana asta, daca avem un CCR care sa respecte normele in vigoare", a explicat Antonescu, la Antena 3.

Acesta a reiterat ca Parlamentul si Guvernul pot sa ii revoce pe sase din judecatorii CCR si ca juristii din USL lucreaza la acest aspect.

"In urmatoarele trei-patru zile sper sa rezolvam aceasta chestiune. Daca rezolvam cu CCR-ul, putem incepe suspendarea. In aceaste zile am ridicat o intrebare colegilor mei din Parlament: mergem in vacanta si lasam Guvernul Ponta singur cu aceasta mafie sau incercam sa rezolvam acum? Daca reusim, vom demara suspendarea presedintelui in aceasta saptamana", a reiterat Antonescu.

Intrebat despre motivele suspendarii, co-presedintele USL a mentionat ca "nu ne putem antepronunta".

Totusi, a revenit liderul USL, "ar fi atat motive politice, cat si juridice pentru suspendarea lui Basecu. La motivele juridice se incadreaza nerespectarea Constitutiei. Politic Traian Basescu este acuzat de obstructionara activitatii Guvernului. Daca acesta va fi motivul supendarii, Basescu va fi acuzat de inalta tradare".

Puterea si-a asigurat al doilea om in stat - Antonescu ii ia locul lui Basescu, daca va fi suspendat

Pana la suspendarea lui Basescu, USL l-a revocat, marti seara, pe presedintele Senatului Vasile Blaga si l-a numit in locul sau pe Crin Antonescu.

Astfel, Puterea si-a asigurat al doilea om in stat, iar in cazul in care presedintele Traian Basescu va fi suspendat, Antonescu va asigura interimatul pana la referendumul de demitere.

Tot marti, in cateva sedinte extraordinare la Parlament, au fost revocati si Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, dar si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

In replica, liderii PDL sustin ca asistam la o lovitura de stat data de USL si ca Ponta si Antonescu "au declansat Jihadul impotriva Romaniei democratice".

Totodata, Partidul Democrat Liberal a anuntat ca va organiza o manifestatie, joi, in Piata Revolutiei, la care sunt asteptati membri ai PDL, dar si oameni din afara partidului.

Ziare.com va invita la sondaj. Sunteti de acord cu suspendarea lui Traian Basescu?

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#suspendare Traian Basescu, #Traian Basescu suspendare USL, #sedinda Guvern suspendare Traian Basescu , #Traian Basescu