TRU: Ponta si Antonescu fug de rup pamantul cand aud de economie

Marti, 16 August 2011, ora 19:00
2241 citiri
TRU: Ponta si Antonescu fug de rup pamantul cand aud de economie
Foto: Romania Libera

Europarlamentarul Traian Ungureanu atrage atentia asupra faptului ca Victor Ponta si Crin Antonescu pot vorbi in nestire, dar despre "nimic", in schimb, cei doi "nu pot spune nimic despre economie, criza, finante si solutiile care ne stau sau nu ne stau la indemana".

"La ce se pricep Victor Ponta si Crin Antonescu? La vorbit. Nu e putin lucru. E chiar o obligatie. Un bun politician, lider de partid si pretendent la functii de conducere in stat, trebuie sa fie si un bun vorbitor. (...)

De mai mult de un an, diferenta intre imaturitatea vorbareata a acestor doua melite televizate si nevoile politice ale Romaniei a devenit insuportabila. Ponta si Antonescu nu inteleg nimic, nu stiu nimic si nu pot spune nimic despre economie, criza, finante si solutiile care ne stau sau nu ne stau la indemana. In loc de explicatii si analize cat de cat nimerite, amandoi vorbesc. Vorbesc despre altceva, despre orice altceva", scrie Traian Ungureanu pe blog.

Acesta precizeaza ca "nimeni nu se naste economist", in schimb, "politicienii seriosi invata, oamenii cu judecata se pun pe carte".

"Cine vrea sa conduca si se simte dator sa-si ajute supusii face ce face si se pune la punct cu harta mare: unde suntem, pe unde o apucam si care e cea mai sigura cale? (...) Ponta si Antonescu o tin intr-o flecareala de chiulangii zgomotosi. A propus Guvernul un nou plan de actiune fiscala? Ponta si Antonescu apar imediat la televiziunile de sprijin si isi prezinta contraprogramul: 'aia trebuie sa plece!', 'aia isi bat joc!' si, oricum, 'dictatura va face praf aceasta tara'", mai scrie TRU.

Ponta: Nu am inteles nimic din discursul lui Basescu

In plus, democrat-liberalul ii critica pe cei doi lideri USL ca nu sunt capabili sa prezinte public nici macar programul anticriza al uniunii.

"Poate, intr-adevar, asta e solutia. Insa Ponta si Antonescu nu reusesc sa foloseasca macar cifrele si culorile din Programul propriei aliante sau partid sau ce-o mai fi si cat o mai fi. Nimic despre rata dobanzii, deficitul de cont curent, datoria publica, piata interbancara, raportul austeritate-productivitate si alte parascovenii de care Ponta si Antonescu fug de rup pamantul si economia.

Nimeni nu ii obliga sa palavrageasca tehniceste, dar toata lumea asteapta sa ii vada dovedind o bruma de intelegere a economiei, a crizei, a mecanismelor europene, a lumii, a ceva cat de mic, a orice in legatura cu viata reala si incurcata a economiei, banilor si industriilor", mai subliniaza europarlamentarul.

In opinia sa, toata lumea asteapta solutii alternative la discursul actualei Puteri. Din pacate, insa, "Victor Ponta, Crin Antonescu si veselia lor vorbareata nu pot tine loc de politica serioasa".

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Ungureanu Ponta Antonescu, #Ponta Antonescu USL, #Ponta premier, #Antonescu economie , #Victor Ponta