USL cere dialog cu Puterea pentru scaderea TVA la alimente si se vede cu FMI

Luni, 18 Iulie 2011, ora 18:50
1141 citiri
USL cere dialog cu Puterea pentru scaderea TVA la alimente si se vede cu FMI
Foto: Arhiva/dcnews.ro

Presedintele PSD Victor Ponta a afirmat luni ca USL isi doreste un dialog cu partidele din coalitia de guvernamant pentru gasirea unor solutii care sa duca la scaderea TVA la produsele agroalimentare si pentru sprijinirea producatorilor interni.

"Am dori sa gasim o solutie de a discuta cu puterea actuala posibilitatea adoptarii de urgenta a unui sistem fiscal in domeniul produselor agroalimentare. Toate previziunile sunt pozitive in ceea ce priveste productia agricola din acest an. Din pacate, previziunile referitoare la preturi, la evaziunea fiscala, la rolul parazitar al intermediarilor sunt extrem de negative", a spus Ponta.

Astfel, USL doreste gasirea unor solutii comune pentru scaderea TVA-ului la produsele agroalimentare si pentru sprijinirea producatorilor interni pana in aceasta toamna.

Intalnire cu FMI

Pe de alta parte, Ponta a mai anuntat luni si ca USL a primit o invitatie din partea delegatiei FMI in Romania pentru o discutie si ca Uniunea va participa la intalnirea ce va avea loc saptamana viitoare.

"Vreau sa va anunt ca am primit o invitatie de a ne intalni cu delegatia FMI, noi reprezentantii USL. Urmeaza sa stabilim pentru saptamana 25-30 cand este momentu propice pentru aceasta intalnire si USL va participa la o asemenea intalnire. Ne mentinem punctele de vedere fata de ceea ce consideram potrivit si ceea ce consideram nepotrivit in Acordul Romaniei cu FMI, dar suntem deschisi la dialog. Situatia este mult prea grava pentru a mai consuma energii si pentru a mai ramane cantonati in dezbaterea politica interna.

Va vom anunta ziua si ora, dar voiam sa va spun ca am acceptat de principiu si intalnirea va avea loc in saptamana 25-30", a anuntat presedintele PSD.

In mai, la anterioara vizita a FMI in Romania, USL a refuzat sa mearga la intalnirea cu reprezentantii finantatorilor externi. "Din pacate, PSD si PNL au ales sa nu se intalneasca cu noi, au alt program", a declarat la acea vreme presei seful delegatiei FMI, Jeffrey Franks.

"In momentul in care vii si ne spui ca ai facut o operatie foarte buna asupra pacientului roman, dar pacientul roman moare, deja esti un medic cu care nu mai are rost sa mai vorbim", a explicat Ponta refuzul de a se intalni cu FMI.

In august anul trecut, PSD (care nu se aliase cu liberalii sub egida USL) refuzase o alta invitatie la discutii cu FMI. PNL s-a intalnit insa atunci cu delegatia condusa de Franks.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#USL reducere TVA alimente, #USL intalnire FMI , #Victor Ponta