USL face bilantul referendumului si planul de bataie pentru alegerile parlamentare

Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 08:42
2622 citiri
USL face bilantul referendumului si planul de bataie pentru alegerile parlamentare
Foto: Arhiva

Fruntasii USL din toata tara se intalnesc in acest weekend intr-o locatie de lux din Murighiol ce poarta numele "Puflene" pentru a face planul pregatirii alegerilor parlamentare din 9 decembrie.

Astfel, dupa intalnirea alesilor locali ai USL, care a avut loc vineri dupa-amiaza, sambata dimineata figureaza in program sedinta comuna a Comitetelor Executive ale PSD si PNL.

Conform Mediafax, presedintele PSD Victor Ponta a ajuns in Delta inca de joi dimineata, in timp ce liderul PNL, Crin Antonescu, era asteptat abia vineri, scrie Evenimentul Zilei.

Ponta: Marele avantaj al USL - 1+1 nu a facut 2, ci 3, 4 sau 2,5

Conform presei, vor exista si doi mari absenti din tabara social-democratilor: Ion Iliescu si Marian Vanghelie.

Protocolul USL va fi intors pe toate fetele pentru a multumi toate cele 4 formatiuni politice care alcatuiesc acum uniunea: PSD+ UNPR, PNL+PC.

Surse din interiorul negocierilor au declarat ca PNL va trebui sa cedeze PC 21 de colegii eligibile, iar PSD va ceda UNPR 24 de colegii eligibile, urmand sa fie pastrat principiul paritatii intre PSD si PNL prevazut in protocolul de constituire a USL.

O problema delicata este generata de faptul ca premierul Ponta a anuntat ca parlamentarii actuali isi pastreaza colegiile castigate in 2008 si vor candida din nou la toamna. Aceasta decizie vine in conflict cu paritatea prevazuta de protocol, cata vreme acum patru ani, scorul PSD in alegeri a fost de 34%, in timp ce PNL a obtinut doar 19%, mai ales in colegii mici.

Calculele facute de jurnalistii de la Evenimentul Zilei arata ca in cazul in care USL ar obtine, conform sondajelor, 250 de parlamentari, liberalii ar ramane cu 79 de mandate, dupa ce ar ceda 21 PC, mai putine decat au in prezent -92.

Conform Gandul, intrarea UNPR in USL a starnit o nemultumiri in teritoriu, liderii localii nefiind de acord sa imparta colegiile din judet cu oamenii generalului Oprea, atat de atacati in perioada in care UNPR era la guvernare alaturi de PDL.

Pe de alta parte, este de asteptat ca in acest weekend conducerea USL sa faca o analiza la rece a rezultatului obtinut de organizatiile locale la referendum. Este usor de anticipat ca va fi abordat si subiectul anchetelor DNA in care sunt implicati mai multi primari si lideri USL, in frunte cu Liviu Dragnea.

De asemenea, nu ar fi exclus ca Ioan Rus sa fie "jertfit" de PSD de dragul aliatilor, el urmand sa fie gasit tap ispasitor pentru esecul referendumului din 29 iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#USL impartire candidaturi Delta, #USL intalnire Delta, #USL candidati parlamentare 2012 , #Victor Ponta