Ziare.com

Curtea de Apel, despre excluderea Universitatii Craiova: FRF a comis un grav exces de putere

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 19:31

   

Curtea de Apel, despre excluderea Universitatii Craiova: FRF a comis un grav exces de putere
Curtea de Apel Bucuresti a comunicat, luni, motivarea deciziei cu privire la anularea hotararea Comitetului Exectiv al FRF prin care se dictase excluderea clubului Universitatea Craiova din fotbalul romanesc.

Potrivit unui comunicat remis de editie.ro, din motivarea instantei reiese ca forul condus de Mircea Sandu a exclus Universitatea Craiova prin intermediul unei hotarari abuzive si dupa savarsirea unui grav exces de putere.

Iata cateva pasaje din motivarea instantei:

- "hotararea Comitetului Executiv privind excluderea Universitatii Craiova fost adoptata prin savarsirea unui grav exces de putere. Astfel, potrivit art. 2 din Legea 554/2004, excesul de putere este definit ca fiind exercitarea dreptului de apreciere al autoritatilor publice prin incalcarea limitei competentelor prevazute de lege sau prin incalcarea drepturilor si libertatilor cetatenilor."

- "hotararea este abuziva in mod special, in conditiile in care pentru prima data in istoria fotbalul romanesc s-a optat pentru aceasta sanctiune, iar reclamanta (FC Universitatea Craiova) este unul din cluburile sportive cu o traditie deosebita a Romaniei."

- "hotararea de excludere a fost luata cu un manifest exces de putere iar prin punerea sa in aplicare s-au produs deja consecinte iremediabile din punct de vedere material si al activitatii sportive care se perpetueaza in timp."

- "in continutul actului prin care s-a aplicat sanctiunea nu exista nicio motivare referitoare la vreo analiza a faptelor imputate reclamantei si nici la criteriile pentru care s-a optat pentru aplicarea sanctiunii celei mai severe, a excluderii, iar din documentatia depusa de parata, Curtea retine ca, desi s-a optat pentru aplicarea sanctiunii celei mai drastice, reclamantei nu i-au fost respectate nici cele mai elementare componente ale dreptului la aparare."

- "litigiile initiate in instanta de catre reclamanta (FC Universitatea Craiova) si invocate in hotararea de excludere sunt de buna credinta, in conditiile in care, in temeiul art. 57 din Statutul FRF, litigiile decurgand din interpretarea si executarea contractelor civile sau individuale de munca incheiate intre jucatori si cluburi sau intre antrenori si cluburi sunt exceptate de la exclusivitatea juridisdictiei FRF."

In acelasi timp, ziarul de casa al lui Adrian Mititelu il face praf pe Mircea Sandu si pe membrii Comitetului Executiv al FRF.

"Astfel, prin motivarea acestei sentinte, judecatorul Bulancea face zdrente toata demagogia sustinuta de clanul Mircea Sandu. Practic, prin aceasta motivare, se demonteaza de la a la z toata mascarada infractionala, facuta cu un singur scop, acela de a pune mana pe jucatorii clubului de fotbal Universitatea Craiova si, implicit, distrugerea unui club de legenda al fotbalului romanesc", mai noteaza sursa citata.

Universitatea Craiova a fost dezafiliata in vara anului 2011, iar fotbalistii au parasit Bania in calitate de jucatori liberi de contract.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4571 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Lumea...

...vrea să știe cine plătește după aceste abuzuri? Ăh? In fond noi știm că e ca-n comunism: nu plătește nimeni,absolut nimeni...ăia sunt tot infuncții,tot la șmenuri,la mite....etc...

 

Toarasu Ambidextru, io masteptam sa spui ca Basescu plateste

Uite am si o strigare pentru matale:

Basescu judecat,
Si dezafiliat,
Ca noi de Sarbatori,
Scapam da dictatori !

Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !

Ambidextrule,colega....

...ai spus bine !
Conducatorii supremi (vin si eu cu parerea mea),sunt beneficiarii unor fonduri exagerate,plusate de patronii de cluburi,de necinstea sportivilor,de atitudinea inglodata in lasitate a suporterilor ,de pornirile samsarice ale sponsorilor,ale celor ce fac tranzactii cu jucatorii..etc.!
Un BUBOI mare-tare,groaznic de inflamat si greu de spart !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor