Blestemul Universitatii Craiova, intretinut de arbitri

Duminica, 01 August 2010, ora 10:00
3448 citiri
Blestemul Universitatii Craiova, intretinut de arbitri

21 de ani au trecut de cand Universitatea Craiova nu a mai invins in Ghencea, aceasta "performanta" fiind obtinuta cu largul concurs al arbitrilor din Liga I.

Craiova astepta de 21 de ani, Mititelu de 5. Stadionul aproape plin din Ghencea anunta un derbi de zile mari. Derbi a si fost, insa rezultatul este umbrit de o mare eroare de arbitraj.

Inainte de startul partidei, victoria Stelei parea una normala, mai ales ca Universitatea Craiova nu mai rupe de multa vreme gura targului. Ticleanu a gasit insa formula ideala, iar oltenii aveau sa-si vanda scump pielea.

Lovitura a venit in minutul 51. Iliev a inscris din 5 metri si Steaua lui Piturca trebuia sa alerge dupa egalare. "Juvetii" au fost si ei loviti 6 minute mai tarziu, dar fara a primi gol. Costea inscrisese in poarta lui Tatarusanu, dar tusierul Onicas a vazut ofsaid.

0-2 in minutul 57, rezultat pe care Steaua e greu de crezut ca l-ar mai fi intors, chiar si cu aportul foarte mare al publicului din Ghencea.

Din nefericire pentru olteni, golul lui Costea s-a transformat in lovitura indirecta din careu si intr-o mare frustrare, cea din urma actionand tot ca adversar pentru trupa lui Ticleanu. Steaua a punctat de doua ori, prin Stancu si Surdu, iar Craiova a plecat fara puncte din Ghencea si va mai astepta inca un sezon pentru a rupe blestemul care, in 2011, va avea aproape 22 de ani.

Ultima victorie

Cel mai recent succes al Craiovei in Ghencea dateaza din 1989.

Cu Sorin Cartu pe banca, "juvetii" au invins trupa condusa in teren de Hagi si Balint, la doar cateva luni dupa ce acestia pierdusera finala Cupei Campionilor cu AC Milan, scor 0-4.

Toate cele trei goluri s-au marcat in repriza secunda, Fane Stoica si Bica intorcand rezultatul dupa ce Balint deschisese scorul in debutul celei de-a doua parti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

E gata! Dan Petrescu a semnat pe trei ani cu o echipă de tradiție din România
E gata! Dan Petrescu a semnat pe trei ani cu o echipă de tradiție din România
Disputat de CFR Cluj, Rapid și Universitatea Craiova, Dan Petrescu a ales echipa pe care o va antrena din sezonul viitor. Astfel, Dan Petrescu va sta din noua pe banca echipei CFR Cluj. Va fi...
Rezultatul cu care Universitatea Craiova și-a ”dinamitat” șansele la titlu. Gică Hagi a dat lovitura în Bănie
Rezultatul cu care Universitatea Craiova și-a ”dinamitat” șansele la titlu. Gică Hagi a dat lovitura în Bănie
Universitatea Craiova a fost învinsă de Farul Constanţa cu 2-1 (2-1), vineri seara, în Bănie, într-un meci din etapa a patra a fazei play-off a Superligii de fotbal. Universitatea,...
#Universitatea Craiova, #Craiova Steaua, #blestem Universitatea Craiova , #Liga I