Bania nu ramane fara fotbal: "Craiova va juca in Liga 1" - Interviu

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 03 Aprilie 2014, ora 12:28
5342 citiri
Bania nu ramane fara fotbal: "Craiova va juca in Liga 1" - Interviu
Foto: Ziua News

Orasul Craiova nu ramane fara fotbal, ba chiar meciurile din Liga 1 ar putea reveni pe "Centralul" din Banie dupa trei ani de pauza.

Felix Grigore, directorul executiv al CS "U" Craiova, echipa sprijinita de autoritatile locale, sustine ca "alb-albastrii" nu vor avea probleme in cursa de promovare pe prima scena fotbalistica a tarii, desi tot mai multe voci sustin ca oltenii nu au drept de promovare.

"Binenteles ca avem drept de promovare. Nu ne poate opri nimic in acest sens. Universitatea va juca in Liga 1", a declarat oficialul Craiovei pentru Ziare.com.

Felix Grigore mai spune ca noua echipa din Banie a reusit sa ii atraga si pe suporteri iar lucrurile merg din ce in ce mai bine la Craiova.

Dar iata interviul pe care directorul executiv al CS "U" l-a acordat Ziare.com:

In primul rand, as vrea sa ne spuneti care este situatia echipei. Cand va fi afiliata la FRF daca sunt probleme din punctul acesta de vedere.

CS "U" Craiova este afiliata provizoriu in acest moment, ca urmare a hotararii Comitetului Executiv, urmand ca in prima Adunare Generala, probabil una extraordinara, sa se valideze afilierea definitiva. E doar o chestiune procedurala, care nu poate naste probleme.

Aveti drept de promovare in Liga 1?

Binenteles ca avem drept de promovare. Nu ne poate opri nimic in acest sens. O sa va explic de ce.

Pentru ca aceasta echipa s-a afiliat la FRF si a intrat in competitie urmare a unei hotarari a Adunarii Generale a FRF, organul legislativ suprem al Federatiei, care a acordat un loc municipalitatii Craiova. Este firesc si logic sa primesti acest loc cu toate drepturile incluzand aici si promovarea. Mai mult de atat, in respectiva hotarare nu se spune ca aceasta echipa nu va putea promova. Asta presupune ca, asa cum stim toti,ceea ce nu este interzis este permis!

Se vorbeste ca ne opreste sa promovam articolul 54 din Statutul FRF, care face referire la 3 ani de afiliere. Pai daca avem curiozitatea sa verificam, vom observa, tinand cont de faptul ca acest articol face referire la orice promovare din orice liga, ca numai in Liga 1 sunt mai multe echipe pentru care acest articol nu a produs efecte. In ligile inferioare sunt nenumarate exemple ca articolul respectiv nu a produs efecte niciodata. Drept urmare acest articol este unul caduc, ca sa folosesc un termen juridic, si va trebui scos in prima Adunare Generala, impreuna cu multe alte modificari de statut.

CS "U" are, probabil, cel mai mare buget din Liga 2. Dar are echipa forta financiara pentru a face pasul catre Liga 1?

Nu stiu daca avem cel mai mare buget din Liga 2, pentru ca nu am cunostinta de bugetele altora, dar cu certitudine este unul indestulator pentru liga in care activam. Pentru prima liga suntem pregatiti, atat financiar cat si sportiv, sa facem fata. Cu brio! Insa, din experienta mea, mai importanta decat dimensiunea bugetara este seriozitatea de care dai dovada la efectuarea platilor catre jucatori, antrenori etc.

Aveti emotii in ceea ce priveste licenta pentru Liga 1?

Dosarul de licentiere a fost depus in data de 26 martie. Se fac pasii normali in procesul de licentiere urmand ca in luna mai sa primim raspunsul din partea FRF. Acesta nu poate fi, in cazul nostru, decat unul pozitiv pentru ca indeplinim toate cele 5 criterii.

Suporterii din Craiova par ceva mai reticenti fata de CS "U". Aveti un plan pentru a-i apropia de echipa?

Ati spus foarte bine "par", pentru ca nu este asa. Avem cea mai mare medie de spectatori din Liga 2, atat la jocurile de acasa, cat si la cele din deplasare. La jocurile de acasa depasim cu mult media multor echipe din Liga 1, si inca nu am jucat acasa cu Steaua, Dinamo etc. Am avut jocuri acasa cu 12.000 de spectatori in tribune, iar cu ultima clasata, Motru, au fost 4-5.000 de oameni.

Cum vedeti situatia de la FC "U", echipa care tocmai s-a retras din campionat

Nu ne intereseaza problemele altora, dar am spus mereu ca ne-am fi dorit ca ambele echipe ale Craiovei sa promoveze in prima divizie. Publicul craiovean ar fi meritat asta.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#CS Universitatea Craiova, #Universitatea Craiova Liga 1, #Universitatea Craiova promovare , #meciuri