O echipa de mare traditie renaste si vrea sa-i sufle titlul Stelei - Interviu

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 08:01
10220 citiri
O echipa de mare traditie renaste si vrea sa-i sufle titlul Stelei - Interviu
Foto: Hepta.ro

Dupa ani intregi de mediocritate, in care a fost la un pas chiar sa dispara complet din fotbalul romanesc, o echipa de mare traditie se afla pe drumul cel bun si isi propune sa castige titlul in Liga 1 dupa o pauza de 26 de ani.

Lucrurile merg din ce in ce mai bine la CS Universitatea Craiova, echipa aflata in acest moment pe locul 3 Liga 1, la cinci puncte de prima pozitie. Iar oltenii au planuri mari in acest sezon.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, presedintele de la CSU Craiova, Marcel Popescu, a afirmat ca este increzator in sansele la castigarea campionatului.

Totodata, Marcel Popescu a vorbit si despre situatia de la echipa, dar si despre cea a lui Andrei Ivan, care a fost la un pas de un transfer in Belgia, la Clube Brugge.

Iata interviul acordat Ziare.com de Marcel Popescu:

E pregatita Craiova de restartul campionatului?

Nu te pregatesti neaparat pentru startul campionatului. Competitia este lunga si mereu echipa trebuie sa creasca in calitate. Nu te pregatesti sa incepi si sa ai aceeasi turatie. Iti dimensionezi efortul in functie de meciurile din sezonul regulat si de modul in care va fi stabilit play-off-ul. Noi puteam sa nici n-avem vacanta, jucam in continuare. In Anglia se joaca 70 de meciuri pe an si noi ne vaitam la 35-36. Nu e nicio problema, suntem pregatiti.

Gazonul de la Craiova cum se prezinta?

Este ok inca de joi, nu va fi nicio problema. Terenul este curatat, e in stare buna.

Noile achizitii s-au integrat?

Integrarea lor s-a facut, acum urmeaza sa evaluam si randamentul lor. Integrarea este una, randamentul este altul. In meciurile amicale au fost ok, dar acum sa intram si la meciurile oficiale, caci este complet diferit.

In luna august spuneati ca veti lua campionatul. Va mentineti aceasta declaratie?

Am acelasi vis. E vorba de ce vrei in viata, sa speri, sa concurezi si sa visezi ca esti primul in viata, la scoala sau la fotbal. Cred ca toata lumea isi doreste sa termine primul, toti sportivii aspira la medalia de aur. Si in marile campionate, in Anglia sunt 6 echipe care declara ca il vor, dar doar una castiga. Asta nu inseamna ca vreuna si-a schimbat obiectivul. Pot aparea sincope, pot aparea outsideri.

Dar daca te uiti la inceputul campionatului la pariuri, cota Craiovei la castigarea campionatului era de 1 la 100. Acum o luna si jumatate era la 1 la 10. S-ar putea ca acum sa scada la noi si sa creasca la altii. Totul e in functie de puncte, de joc, de mai multi factori.

Care ar fi argumentele echipei in lupta pentru titlu?

In primul rand, nu trebuie sa castigam noi, batalia este pentru podium. Dar lucrul cel mai important este ca un club depersonalizat, tarat mereu in scandaluri, si-a recastigat identitatea. Asta nu o spun eu in calitate de presedinte, ci o spun din reactia suporterilor. Alte echipe joaca cu 200 de suporteri, iar noi avem 10 mii la Severin, dintre care 7-8 mii vin de la Craiova. Fanii de aici sunt fanatici de fotbal si si-au reconsiderat atitudinea, vazand ca este un lucru serios si ca problema depersonalizarii a fost demontata in justitie.

Ei vad ca echipa nu mai este doar o participanta, ci are argumente serioase: joc, seriozitate si loialitate fata de suporteri. Marea familie a Universitatii Craiova se reuneste. Eu am un motto de viata: Impreuna suntem invincibili. Si cu cat suntem "mai" impreuna, ne unim si ne intoarcem acasa, cu atat devenim mai puternici. Iar cel mai important lucru din istoria sportiva este ca niciodata nu a aparut undeva o mare echipa fara sa fi fost o mare familie. Iar Universitatea Craiova este in acest moment o mare familie.

Credeti ca din vara, odata cu aparitia noului stadion, se va crea o emulatie si mai mare in jurul echipei?

Cu siguranta. Universitatea Craiova a fost la un pas de disparitie. Din pacate, multe lucruri s-au schimbat in ultimii ani, imperii dispar, dar renasterea Universitatii Craiova nu este o poveste, este o realitate.

Rivalele din campionat cum credeti ca s-au miscat in aceasta iarna?

Nu trebuie sa mori de grija altuia, ci sa-ti vezi propriile slabiciuni. Nu suntem perfecti. Cel mai important este dupa un meci pe care l-ai castigat e sa vezi unde ai gresit, sa nu mai repeti si sa mergi pe drumul asta. Ca la scoala, daca vezi cat scrie ala din stanga sau ala din dreapta, tu nu mai termini teza. Apoi sunt altii care evalueaza la final reteta, daca a fost de succes, mediocra, penibila sau ridicola.

Andrei Ivan credeti ca va trece peste ratarea transferului la Brugge?

Nu, nu, nu. Cum ratarea acestui transfer? A cazut la vizita medicala? S-a accidentat? Transferul l-a ratat Brugge-ul, nu Ivan. Ei au ratat transferul, asculta-ma pe mine! Andrei Ivan n-are peste ce sa treaca. El a spus 'nu ma duc, nu ma duc!'. Le-a zis ca vrea sa mearga la ei, dar doar din vara. Capitanul paraseste ultimul corabia. Asa s-a spus si ca a ratat transferul la Steaua, dar nu este asa. Ei au ratat transferul lui Ivan.

Va fi mai motivat acum?

El acum trebuie sa fie constient ca este un jucator curtat, care dupa plecarea lui Vatajelu are o mare responsabilitate, este capitanul echipei. Motivarea lui nu trebuie sa vina ca l-a cautat Brugge-ul, ci ca este capo di tutti capi la Universitatea Craiova.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Univeristatea Craiova titlu Liga 1, #Marcel Popescu Universitatea Craiova , #stiri Universitatea Craiova