Universitatea Craiova va intra in reorganizare

Luni, 22 August 2011, ora 13:36
1617 citiri
Universitatea Craiova va intra in reorganizare

Casa de Insolventa Transilvania (CITR) a anuntat luni ca a fost numita administrator judiciar al Fotbal Club U Craiova SA, prin decizia Tribunalului Brasov din data de 27 iulie 2011.

Reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania spun ca, din primele analize ale activitatii, rezulta ca reorganizarea reprezinta cea mai avantajoasa optiune pentru creditori.

De asemenea, administratorul judiciar infirma informatiile aparute in presa conform carora societatea de practicieni in insolventa ar fi preluat conducerea clubului de fortbal.

"Procedura insolventei reprezinta o procedura judiciara al carei scop este acoperirea pasivului societatii aflate in insolventa, procedura ce se desfasoara in confiormitate cu dispozitiile legale si sub supravegherea judecatorului-sindic. Preluarea administrarii societatii de catre administratorului judiciar poate fi dispusa doar de catre judecatorul-sindic cu respectarea anumitor conditii, ceea ce nu este cazul in ceea ce priveste Fotbal Club U Craiova SA. Dreptul de administrare al societatii nu a fost ridicat insa administrarea acesteia urmeaza a se efectua sub supravegherea administratorului judiciar", a declarat Andreea Anghelof, Managing Partner la CITR.

Fotbal Club U Craiova SA colaboreaza cu CITR pentru finalizarea analizei activitatii societatii din ultimii ani, efectuarea evaluarii patrimoniului, respectiv la intocmirea planului de reorganizare.

"Pe langa analiza activitatii societatii, in calitate de administrator judiciar, in prezent analizam si decizia de dezafiliere a clubului pentru a identifica modalitatile pe care societate le are la dispozitie pentru a-si continua activitatea in domeniul fotbalistic. Aceasta hotarare, din punctul nostru de vedere, a avut consecinte deosebit de grave cu privire la drepturile federative detinute de societate, care afecteaza patrimoniul acesteia si implicit drepturile creditorilor sai", a declarat Andreea Anghelof.

Data depunerii planului de reorganizare al societatii depinde de evolutia procedurii, care este una extrem de complexa si prin prisma faptului ca a fost suspendata pe o durata de cativa ani si respectiv de solutionarea eventualelor contestatii la tabelul preliminar al creantelor, spun oficialii casei de insolventa.

Inainte de inceperea sezonului 2011-2012, Universitatea Craiova a fost dezafiliata de Federatia Romana de Fotbal, din cauza neregulilor financiare, dar si a faptului ca patronul Adrian Mititelu a dat in judecata forul national.

CITR este o casa de insolventa din Romania, reprezintand un liant intre debitoare si ceilalti participanti in procedura (institutii publice, creditori bugetari, banci si furnizori de utilitati sau de alte materii prime). Compania detine birouri in Bucuresti, Cluj, Alba Iulia, Arad, Brasov, Iasi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Timisoara. Din portofoliul companiei fac parte nume importante precum Leonardo, Flanco, Diverta, Tiago Malls, Boom, Fortus Iasi, etc,. CITR a gestionat pana in prezent un numar aproximativ de 500 de dosare de insolventa sau lichidare voluntara, la nivelul intregii tari.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Universitatea Craiova intra reorganizare , #stiri Universitatea Craiova