Opinii: Craiova, capitala fotbalului romanesc

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 21 Octombrie 2010, ora 13:43
1923 citiri
Opinii: Craiova, capitala fotbalului romanesc

Oltenii au dat odata ora exacta in fotbalul autohton, de ce nu s-ar repeta acea istorie?

Victor Piturca nu e cel mai vorbaret antrenor al nostru. Nu e nici cel mai prieten cu presa, nu cauta nici reclama gratuita si, asa cum a demonstrat in decursul anilor, nu e genul de om care sa vorbeasca doar pentru a se auzi. Daca Piturca afirma un lucru, inseamna ca acel lucru este analizat din toate punctele de vedere si are destule sanse sa fie unul corect.

Managerul general al Universitatii Craiova a anuntat, recent, in cadrul unei conferinte de presa, faptul ca Stiinta are potentialul de a redeveni capitala fotbalului romanesc. Nu a spus ca acest lucru se va intampla maine, luna viitoare, nici macar in 2011. Ce a spus fostul selectioner este ca, in timp, actuala echipa, care pana de curand se zbatea in zona retrogradarii, ar putea ajunge sa se lupte cu "granzii" pentru locurile de cupe europene si chiar titlu.

Sigur ca sunt multe variabile, incepand chiar de la jucatori, care pot capota in orice moment, si ajungand pana la antrenor, conducere si finantator, recesiunea ce pare ca nu mai pleaca din tara putand pune oricand arici la buzunarul lui Adrian Mititelu. Dar, trecand peste toate aceste lucruri, Piturca a realizat ca a ajuns intr-un loc cu un potential uimitor.

Oltenii nu se dau inapoi de la fotbal, ba dimpotriva daca ne uitam la zecile de mii de oameni care vin pe "Oblemenco" pentru a-si vedea favoritii chiar si in partide mai putin importante, cu echipe ce nu atrag atat de mult. Exista si un lot de jucatori in care nume ca Lung junior, Costea, Gaman sau Roman nu mai sunt trecute la capitolul "sperante", ci urca tot mai tare spre "certitudini". Exista si un manager care se ocupa de tot ce inseamna fotbal, de la juniori pana la alimentatie, medicatie sau sedinte de pregatire.

Iar lucrurile se vad. Victor Piturca a antrenat Craiova 6 meciuri in noul sau mandat. 6 partide in care "juvetii" nu au pierdut decat o data (1-3, cu Pandurii), au remizat o data (1-1, cu Rapid) si s-au impus de 4 ori (1-0, cu Sportul, 4-1 la Targu Mures, 3-0 cu Universitatea Cluj si 3-0 pe terenul lui FC Brasov). Cifrele vorbesc singure: 13 puncte din 18 puse in joc, 13 goluri marcate si doar 5 primite, 3 dintre acestea intr-un singur meci, locul 8 in clasament, imediat in spatele lui Dinamo.

Desigur ca aceste cifre se pot imbunatati sau, dimpotriva, se pot strica, insa dovedesc ca Piturca stie sa faca o echipa si este inspirat cand isi alege locul de munca.

Craiova, capitala fotbalului romanesc? De ce nu? O merita.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Craiova capitala fotbalului romanesc, #Victor Piturca Universitatea Craiova, #Piturca antrenor Craiova , #Victor Piturca